Sinterklaas VW 2023

Bezoek van de Sint aan De Tovercirkel

Vrijdag 5 december was het dan eindelijk zover: de Sint en zijn Piet brachten een bezoek aan De Tovercirkel op het Bernardinus College.

’s Morgens bij de bussen van de onderbouw waren we allemaal heel verbaasd: daar was Piet en hij had een verhuisdoos bij zich. Hij zei dat hij met de bus mee wilde, omdat hij moest gaan inpakken voor de verhuizing. En Sint die was er niet bij, die was hij kwijtgeraakt. Hij zat in een kar die Sint trok met zijn paard en die kar was losgeraakt. Daarom was Piet alleen. De juffen en de kinderen zeiden natuurlijk allemaal, dat Piet zich vergiste. We gaan nog niet verhuizen, pas volgend jaar.

We lieten Piet toch maar meegaan met de kleuterbus naar school, hij bleef maar zeggen dat hij wilde inpakken. Hij was echt helemaal in de war. We noemden hem dan ook de Warhoofdpiet.

Op school aangekomen, werd er bij de kleuters en in groep 3 en 4 op de deur gebonkt. Het was Piet, die zei dat Sint eraan kwam. We gingen allemaal in een mooie erehaag staan beneden in de gang, maar toen kwam Warhoofdpiet verkleed als Sinterklaas er aan. Hij beweerde bij hoog en bij laag dat hij Sinterklaas was. Juf Ernestine presenteerde het allemaal en sprak Piet toe. Op dat moment kwam de echte Sint eraan, die natuurlijk heel verbaasd was, dat Piet zich als Sint had verkleed. Gelukkig was de Sint niet boos en was alles weer opgelost. We zongen en dansten een mooi welkomstlied voor de Sint en zijn Warhoofdpiet.

Daarna gingen Sint en Piet de klassen rond en kregen de kinderen van de onderbouw allemaal een mooi cadeautje. Er werd gezongen en gedanst voor de Sint en in de bovenbouw waren er mooie surprises gemaakt. Natuurlijk kregen alle kinderen ook een hand vol strooigoed. Het was een hele geslaagde en gezellige dag.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details