groep 1

De kinderen van groep 1. Wat lijken ze al groot.
Op maandag en dinsdag is juf Linda er en op woensdag, donderdag en vrijdag juf Michelle.

nieuws van afgelopen schooljaar

Thema Ridders en kastelen
In de meivakantie is handpop Mo samen met Bennie en Janee naar kasteel Hoensbroek geweest. We bekijken het filmpje dat zij over dit bezoek maakten. We mogen met de hele klas ook naar het kasteel. Dat is het begin van een mooi project over ridders, jonkvrouwen en kastelen. We krijgen ook nog theaterlessen van theaterdocent Jokke Martens van jeugdtheater Het Laagland. En... we bouwen kastelen, bekijken hoe een ophaalbrug werkt en maken er zelf een, we borduren, we timmeren een zwaard en beschilderen dit, we spelen in de kasteelhoek, we spelen ridder spelletjes en nog veel meer!

Thema Dotties eieren

Op een dag vinden wij Dottie in onze klas. Ze is weggelopen van de boerderij, want de boer wil steeds haar eieren wegpakken. Ze wil een rustig plekje waar ze voor het eerst haar eieren kan uitbroeden.. We helpen haar.

We spelen het verhaal van Dottie op de verteltafel, we spelen met mais in de plezierbak en elke dag wordt het voer voor haar afgewogen met de weegschaal. En kijk maar mee wat we nog allemaal hebben gedaan rond dit thema!

We maakten kippen van papier-maché. Elke mochten twee kinderen de eieren rapen die deze kippen gelegd hadden. Dit noteerden we in een staafgrafiek.

Een toen vonden wij dit grote ei tussen onze kippen....van wie is het? Vos wilde het ei wel uitbroeden. Hij deed erg zijn best om zich in te houden en het niet op te eten!

En we brachten natuurlijk een bezoek aan een echte boerderij!

Wij spelen een prentenboek

Wij werkten een week rond het prentenboek 'maar eerst ving ik een monster' en daarna een week rond het boek 'mama kwijt'.

Het leuke filmpje dat we maakten van ons toneelstukje 'mama kwijt' kan helaas niet geplaatst worden op deze website.

verkleedfeest: carnaval

We maakten dieren maskers voor de dieren in het kleine dierenbos en de dieren mochten deze kopen in onze feestwinkel.

In de ontdekhoek experimenteerden we met spiegels

Rijden, varen, vliegen naar de maan

Muis droomt van de maan en probeert bij de maan de te komen. Wij helpen hem...eerst gaat hij met de bus, dan de boor, dan het vliegtuig. Het lukt steeds niet om bij de maan te komen. De kinderen van groep 1 vertellen muis dat hij met een raket naar de maan moet gaan. De kinderen leren eerst alles over de ruimte en dan gaat muis. Maar als hij daar aankomt blijkt het toch wel erg saai te zijn..zonder dieren, mensen en planten.

In dit project leerden we van alles over vervoermiddelen en over de ruimte.

De verteltafel

In het atelier werden voertuigen gemaakt die echt kunnen rijden (met asjes) op windkracht (met een zeil), maar ook mooie fantasie voertuigen.

In alle hoeken werkten rond dit thema!

.

Thema Licht en donker

In de periode tussen Sinterklaas en de kerstvakantie stond het prentenboek 'welterusten kleine beer' centraal. We speelden en experimenteerden met licht en donker, maar ook met vormen, kleuren en klein en groot.

Sinterklaas

De huishoek werd omgebouwd tot een bakkerij waar we heerlijke recepten klaar maakten! Kijk maar mee naar wat we allemaal hebben gedaan in de Sinterklaas tijd.

Thema: herfst in het heksenbos

In de hoeken van onze klas is het herfst! We spelen als heksen of eekhoorntjes in de speelhoek. Daar lezen we recepten voor zieke dieren en maken die ook klaar in de heksenketel. In de rekenhoek tellen en wegen we herfstvruchten. In het atelier werden bosdieren geknutseld en in de bouwhoek bouwden kinderen paddenstoelen en spinnenwebben. En natuurlijk werd er voorgelezen uit het boek twee vechtende eekhoorntjes.

In de speelzaal dansten we als spinnetjes over het spinnenweb. We balanceerden met z'n tweeën over de draden op zoek naar vliegjes en mugjes. En daarna even tellen hoeveel we er gevangen hebben.

We gingen ook naar het bos. We zochten herfstschatten en bekeken met onze poepjes veel verschillende soorten paddenstoelen.

We maakten ook boswezens van klei op de bomen in het bos

Onze oogst

De Kinderboekenweek: worden wat je wil

De juf las voor uit het prentenboek 'de alles wat je worden wil machine'. De kinderen maakten ook zelf een alles wat je worden wil machine!

We maakten mooie tekeningen over wat we graag willen worden

In het kader van de Kinderboekenweek gingen we naar de bibliotheek in Schunck.

Theater tante thee kwam een voorstelling geven over het prentenboek 'dit is voor jou'. een prachtige, grappige meespeelvoorstelling!

Net als het jongetje uit het prentenboek gingen we in de speelzaal op de grond tekenen (de juf had wat papier op de grond geplakt😁)

De ontdekhoek

De ontdekhoek verandert bij elk thema, maar nu gaat het over schelpen.

Zelfportret

We maken een zelfportret voor op ons 'weekweetje'.