groep 8

 
 
De oudsten van de school. Een spannend jaar met veel speciale gebeurtenissen: GIPS,
cito, schoolkamp en de eindmusical of eindfilm. We maken er een fijn jaar van. 
Dit schooljaar zit onze groep, waarschijnlijk tot de meivakantie, in een zijvleugel van
het Bernardinuscollege vanwege een interne verbouwing.
Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Nicole er en op donderdag en vrijdag juf Nancy.
Het hele jaar is juf Rachelle iedere donderdag onze 4e jaars Pabo stagiaire.
Vanaf februari geeft zij 4 dagen les en heeft zij een dag zelf les.

 

sinterklaas surprise

Maandag 5 december vierden we het sinterklaasfeest in de klas. Iedereen had weer eens super zijn best gedaan. Mooie geknutselde surprises en passende gedichten. Wat een talent, met wellicht wat hulp van thuis. Het was een gezellige ochtend. Daarna had juf Nancy nog een sinterklaasbingo, 30 seconds met sint woorden, kahoot sint quiz, enz. Tussendoor genoten we van geschilde appeltjes, speculaasjes, mandarijnen en bananen. De dag erna was juf Nicole jarig en maakten we zelf tomatensoep en belegden we zelfgemaakte pizza's. Verder moest ff niets. Gewoon wat spelletjes spelen, dansjes opnemen en gamen op de laptops. Morgen gaan we er weer tegenaan.
 
            

 

trappen lopen bij Snowworld

Donderdag 24 oktober hebben we met beide groepen 8 de trappen bij Snowworld opgelopen. Het record werd verbroken met 8 x op en neer. Wat een super prestatie. Op deze manier hebben we ons sponsorgeld voor het schoolkamp bij elkaar verdient. Totaal iets meer dan €2000,- opgehaald waar we veel leuke activiteiten van kunnen organiseren. Het was heerlijk weer en er waren zelf toeschouwers om ons aan te moedigen.
 

GIPS


Deze week (15 en 21 september) waren de mensen van stichting GIPS (gehandicapten informatie project scholen) weer bij ons in groep 8 te gast. Het is altijd weer een boeiend om te horen van de mensen met een handicap hoe het in het dagelijks leven is. De eerste woensdag konden de kinderen d.m.v. opdrachten zelf ervaren hoe het is om blind te zijn, in een rolstoel te zitten of geen kracht te hebben in je handen. De tweede week konden de kinderen vragen stellen en werd er uitleg gegeven over de verschillende ziekten en handicaps. De kinderen vonden het leuk en ook de mensen van GIPS zijn blij om op de basisscholen les te kunnen geven.
 
 

Verhuizing naar Bernardinus

Sinds januari zitten we op de zolder van het Bernardinuscollege. Een mooi ruim en licht lokaal. Naast ons een berging en daarnaast een zorglokaal. De kinderen waren snel gewend al viel het buiten spelen op een klein plein wel even tegen. De muziekjuf en juf Hannie komen gewoon hierheen.
 
 

Verjaardag juf Nicole


maandag 6 december werd juf Nicole 55 jaar. Reden voor een feestje. Tot 11 uur was er gewoon les. Daarna hebben we pannenkoeken gebakken, poffertjes opgewarmd en broodjes knakworst gemaakt. 's Middags mochten de kinderen op de telefoon, op de Nintendo Switch, gezelschapsspelletjes spelen, Het was een mega relaxte en gezellige dag.
  

Bezoek bibliotheek

Dinsdag 28 september 2021 zijn we op bezoek geweest bij de bibliotheek in Heerlen. Het is een half uurtje lopen vanaf school en we liepen samen met groep 7 en juf Anouk.
De mevrouw van de bieb vroeg ons naar onze dromen en wat we wilden worden toen we klein waren en of dat nu nog steeds zo is. De kinderen luisterden naar een verhaal en kregen opdrachten om in steekwoorden een verhaal op te schrijven waarbij dromen en werkelijkheid door elkaar liepen. Het was erg leuk. We gaan het op school nog afmaken.
 
  
Dit is de foto van schooljaar 2020-2021

groep 7/8

Dit is groep 8, de oudsten van de school. Een spannend jaar met Gips, de Route 8 eindtoets, schoolkamp en musical. Op maandag, dinsdag en soms op vrijdag is juf Nancy er.
Op woensdag, donderdag en vrijdag juf Nicole. 
 

trappen Snowworld lopen

Dinsdag 13 oktober zijn we samen met groep 8 van de andere locatie de trappen gaan lopen bij Snowworld. Dit om te oefenen voor de "sponsorloop" van 3 november. Hierbij willen we wat extra geld inzamelen voor het schoolkamp zodat we nog wat leuke extra activiteiten kunnen organiseren. We gingen samen op de fiets erna toe en hebben meteen even kennis kunnen maken met de kinderen van de andere locatie. Het was een goede training.
 

 


kinderboekenweek

We hebben als thema de tweede wereld gekozen. We keken uitzendingen van school tv beeldbank en hebben in het kader van onderzoekend leren zelf vragen opgesteld en antwoorden gezocht. Dit hebben we aan elkaar voorgelezen. Knap hoe veel kinderen al mooie zinnen maken, terwijl anderen niet eens meer eens kunnen lezen wat ze nu opgeschreven hadden. Nalezen is dus wel belangrijk merkten we. Als afsluiting speelden we in tweetallen enkele WO2 Kahootquizen, altijd leuk en leerzaam. Ook maakten we een druppel/vlek gedicht. uit een oud boek een bladzijde scheuren en wan de lossen woorden een gedicht maken. Best pittig.