groep 8

Dit is groep 8, de oudsten van de school. Een spannend jaar met de Gips, de Route 8 eindtoets, schoolkamp en musical. Op maandag, dinsdag en soms op donderdag is juf Nancy er.
Op woensdag, donderdag en vrijdag juf Nicole. 
 

Veteraan in de klas

Donderdag 6 juni was het 75 jaar geleden dat De Amerikanen en Engelsen bij Normandië aankwamen om ons te redden van Nazi-Duitsland. We hadden ons een tijdje geleden al opgegeven voor "veteraan in de klas" en dat viel toevallig samen vandaag. Meneer de bakker kwam vertellen over de tijd dat hij in Libanon gediend had. Via een PowerPoint presentatie kregen we een beeld van defensie, uitzending, missie, commandant, veiligheid, vrede, enz. Het was erg interessant en de kinderen luisterden aandachtig. Na afloop mocht iemand de commandant zijn. Hij kreeg de kleding aan en via een filmpje moesten binnen 3 seconde beslissingen worden genomen. Silas deed het prima en de rest moest volgen en het accepteren:)
 


Musical "Het dak eraf"

Het einde van het schooljaar komt in zicht en dat betekent dat groep 8 hard bezig is met oefenen voor de musical. Dit jaar brengen ze de musical "Het dak eraf" op de planken. Het verhaal gaat over het leren samenleven met mensen die anders zijn dan jijzelf. Een groep miljonairs moet namelijk een huis delen met een groep daklozen. Dit levert natuurlijk vele hilarische scènes op met verschillende overdreven typetjes en spetterende liedjes. Dus hopelijk zien we alle ouders/verzorgers en familieleden op 1 juli in de theaterhal van de Tovercirkel tijdens de musical "Het dak eraf" (met medewerking van www.feestwinkelxl.nl).


koningsspelen

Het was helaas steenkoud tijdens de koningsspelen dit jaar. Handschoenen en een sjaal waren niet overbodig. Gelukkig kregen we het bij sommige spellen een beetje warm. De kinderen van groep 4/5 leerde groep 8 de pasjes van het dansje van 2019.
 

Bezoek Brandweer


Vrijdag 22 februari zijn we met de klas op bezoek geweest bij de brandweer. gelukkig was het lekker weer en zijn we gelopen. Na een PowerPointpresentatie van ruim een uur kregen we een rondleiding. We bekeken de spuitwagen en mochten er even in zitten. Daarna bekeken we de test-ruimte en wasafdeling. Helaas was er geen tijd om de slaapkamers en sportruimte te bekijken. (net het leukste volgens sommigen)
Het was een leuk en leerzaam bezoek.
 
 

Winterfeest


Groep 8 sloot de optredens van het winterfeest dit jaar af met een lied van Gerard Joling en Jan Smit. Het thema was vriendschap en daar paste het lied "Echte vrienden"prima bij. Het had wel wat zo samen op het podium.

juf Nancy met de baby op bezoek


Hè hè …...eindelijk krijgen we dan de kleine meid van juf Nancy te zien. We hadden de eerste schoolweek al wat geknutseld. Een roze racket met de tekst "We love you to the moon and bacK". We werden getrakteerd op beschuit met muisjes. Sommige kinderen mochten de kleine Sam eventjes vasthouden. Ook maakten we kennis met Rob, de man van juf Nancy. Over 5 weken is het zwangerschapsverlof alweer voorbij.
 


Bezoek AZC


Donderdag 18 september brachten we een bezoek aan het AZC (Asiel Zoekers Centrum) in Heerlen. Dit in het kader van het geschiedenishoofdstuk over vluchtelingen en immigratie en emigratie. We kregen een heldere uitleg tijdens de rondleiding. We mochten een kijkje nemen in de woning van mensen die die dag gehoord hadden dat ze mochten blijven en hun spullen gepakt hadden. We keken in de gezamenlijke keuken, de recreatieruimte en de ruimte waar ze Nederlandse les krijgen en leren wat de gewoonten in ons land zijn. We hadden een pot drop als attentie meegenomen. Het was erg interessant en goed om eens te zien. Ouders bedankt voor het rijden en de begeleiding.
 

 
 
    

 

Bezoek Continium Kerkrade

Groep 7/8 bezocht donderdag 19 april het Continium. We zijn bezig met ontdekkend en onderzoekend leren en dit paste bij het thema "energie". Gelukkig waren er net genoeg ouders bereid om ons te brengen en te halen. We begonnen met het maken van een "Bibberbot" in het Science Lab. Daarna bezochten we "World of Bricks" waar je ongegeneerd met de lego kon spelen en andere activiteiten kon uitvoeren. Na de pauze mochten we nog een uur vrij rondlopen in de Explore Zone, Hall of Fame en het Time Warp Theater. Het was een leerzame en gezellige dag al vonden sommigen het ritje in de auto het leukst ;)
 
   


Prins Kris van groep 7/8

Dit jaar was wel een heel speciaal jaar voor Kris uit onze groep. Hij was jeugdprins van de carnavalsvereniging de Eekheuëre van het Eikenderveld. Silas was zijn adjudant. Hij bracht een bezoek aan de klas en had voor enkele leerkrachten een orde en voor de rest van de klas een snoepzakje. 
 
    
 
Speculaas bakken

Tijdens de knutsel les hebben we deze week speculaaspoppen gemaakt. We waren 's ochtends al begonnen met de voorbereidingen. Opzoeken van een recept op internet en daarna in groepjes van 4 zelf het deeg maken. Twee kinderen van groep 8 begeleiden steeds een groepje van groep 7. Niet voordoen maar coachen. 's Middags gingen we aan de slag. De kleine oventjes waren toch niet zo veilig dus was het lang wachten op een plekje in de grote oven. Gelukkig hebben we de dag erna nog alles kunnen afbakken met nog wat tips van juf Hanny. De eerste lading was zwart omdat de leesbril van de juf stuk was en ze het verschil tussen boven en onderwarmte en alleen bovenwarmte niet goed had gezien. Op internet stond 190 graden maar dat ging te hard. Daarna ging het op 160 graden prima.
 
 

Eerste prijs daily mile

Kinderen van groep 7/8 hebben de eerste prijs gewonnen met de "daily mile". Hierbij noteerden ze iedere dag hoeveel ze bewegen op school en thuis. We wonnen een joekel van een groentemand met sapjes, komkommers, paprika's tomaatjes en radijsjes. Dat was een welkome toevoeging aan de lunch. Alleen de radijsjes belandden in de personeelskamer. We worden ook nog een keer bij Roda uitgenodigd om naar een wedstrijd te komen kijken en voor een speciaal dagprogramma. Met dank aan Suzan die ons hierbij weer eens prima geholpen heeft om de kinderen te motiveren om een leuk stukje te schrijven over de ervaringen.
Nog even een vitamine stoot voor de aankomende feestdagen.
 
 
 

GIPS groep 8

Ieder jaar bezoeken de mensen van GIPS (Gehandicapten informatie Project Scholen) onze school. De kinderen van groep 8 gaan in kleine groepjes praten met de mensen en ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten, of blind te zijn. Ook spasme en andere beperkingen werden uitgelegd en kinderen mogen vragen stellen. Het waren twee leerzame en gezellige woensdagen.