groep 4-5

Groep 4-5

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is meester Maurice er en op woensdag juf Nicole

Sint op bezoek in de klas

Woensdag 5 december kregen we hoog bezoek. Sinterklaas en 2 zwarte pieten. Sint wist een heel veel van ons, want dat stond allemaal in het dikke boek. We hebben nog "hoor wie klopt daar... " in het Engels voor hem gezongen. We hadden ook nog een envelop in de klas liggen met daarop in het Engels een opdracht. Daarna moesten we een nieuwe envelop zoeken en weer doen wat er op het kaartje stond. Via het toilet, de gymzaal en het kantoor, kwamen we weer in de klas uit.. Ook speelden we pepernotenbingo. Wie een rijtje of de kaart vol had mocht een prijsje uitzoeken. Tenslotte hebben we nog naar de film: Waar is het paard van Sinterklaas?"gekeken. Veel te snel was het 12 uur en gingen we naar huis.

Engelse middag

Groep 4 t/m 8 hadden 27 november de eerste Engelse middag. Het land was Ierland en we maakten een tekening van Leprechaun een soort van groen mannetje die bij het einde van een regenboog een pot goud ziet en een wens mag doen. We kenen samen naar een filmpje over hem. De resultaten waren erg mooi.
Wat een paar gouden frutseltjes niet al doet voor de motivatie:)

Mad Science

Ook dit jaar kregen we bezoek van Mad Science. Allemaal proefjes die met natuurkunde of scheikunde te maken hebben. Zoë en Alvin mochten assisteren. Het ging over luchtdruk en zwaartekracht deze keer.

De foto van vorig jaar:

Communie

Onze enige communicant dit jaar is Raf. Samen met 5 andere stoere jongens van andere scholen deed hij de communie op Hemelvaartdag in de Andreaskerk op de Heerlerbaan. Hij had prima voorgelezen en het was een hele leuke mis.

Project Egypte

In februari en maart werkten de kinderen aan het thema Egypte. We kregen een brief en onderzochten waar die vandaan kwam. Ook tekenden we heilige katten en sarcofagen en knutselden we van klei en gipsverband mummies. We keken filmpjes van de Farao en mummies. Kinderen namen ook boeken en kettingen van thuis mee. We leerden hoe een piramide werd gebouwd en voor wie. Kinderen waren heel enthousiast en betrokken.

Surprise Sinterklaas

De kinderen van groep 5 hadden voor het eerst Surprise. De kinderen van groep 4 gingen nog bij de sint op bezoek en kregen een cadeautje van de sint. Het was erg gezellig en iedereen had super zijn best gedaan.