groep 4

Groep 4

 
 

        Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is meester Maurice er en op woensdag juf Madelon.
 
 

       

afgelopen schooljaar:
 
 
 

Thema reis door de tijd: Romeinen

 

We werken over de Romeinen en maakten mooie Romeinse potten en vazen.


  


  Dit is de groep van 2020-2021
 

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is meester Maurice er en op woensdag juf Esther of juf Manon. 

Thema insecten

We werkten aan het thema insecten. In de klas kregen we een bak met eitjes, rupsen en cocons van het 'koolwitje' 

 
 
     
 

  

We ontwierpen, op de dag van het water,  fantasie waterinsecten, die op het water moesten kunnen lopen (drijven)   
  

nieuws van vorig jaar


Egelbroodjes

We bakten egelbroodjes die we verkochten op de wintermarkt. De opbrengst ging naar de Egelopvang in Stein.

  

  


Herfstwandeling

Op 30 oktober maakten we een mooie herfstwandeling. We brachten onze loepjes mee om de vele paddestoelen die we tegen kwamen beter te kunnen bekijken.

  

  
 

Kinderboekenweek 2019

Tijdens de Kinderboekenweek werkten we samen met groep 3 aan het thema 'vervoer'. We ontwierpen in gemengde groepjes (gr 3 en 4) een fantasie vervoersmiddel en we knutselden dit ontwerp. Aan het eind van het project kwamen ouders en andere belangstellenden onze werken bekijken.

  
  
 

Gebeurtenissen van schooljaar 2019-2019:

Met de klas naar de film

 
Met carnaval wonnen we een prijs omdat onze knutsel kusjes wel héél mooi waren. Met de klas naar kasteel Hoensbroek! Daar waren we net voor de carnavalsvakantie geweest om het thema ridders en jonkvrouwen af te sluiten. Maar iemand van de WinkbÜlle heeft de prijs geruild met de st. Martinusschool. We mochten nu met de hele klas naar de film in de Quatro 4 bioscoop. Vandaag, 5 juni, zijn we samen naar de stad gelopen en hebben naar "Huisdiergeheimen 2" gekeken. Het was een hele leuke en grappige film. Het was een geslaagd uitje:)
 

Friekelen

Met groep 4/5 hebben we meegedaan aan de Friekelwedstrijd van carnavalsvereniging de Winkbülle. Het thema was: "Du bis e muultje werd". We knutselden ieder van karton en stroken een mond en hingen die in een schilderijlijst. Het resultaat is prachtig geworden en hangt in de etalage van Ans Douven. We hebben er nog foto's tussen gehangen van onze lievelingsplekken in de stad. (wafelkraam, Mc Donalds, muziekschool, de ezel, la Veniziana enz)
 


Sint op bezoek in de klas

 
Woensdag 5 december kregen we hoog bezoek. Sinterklaas en 2 zwarte pieten. Sint wist een heel veel van ons, want dat stond allemaal in het dikke boek. We hebben nog "hoor wie klopt daar... " in het Engels voor hem gezongen. We hadden ook nog een envelop in de klas liggen met daarop in het Engels een opdracht. Daarna moesten we een nieuwe envelop zoeken en weer doen wat er op het kaartje stond. Via het toilet, de gymzaal en het kantoor, kwamen we weer in de klas uit.. Ook speelden we pepernotenbingo. Wie een rijtje of de kaart vol had mocht een prijsje uitzoeken. Tenslotte hebben we nog naar de film: Waar is het paard van Sinterklaas?"gekeken. Veel te snel was het 12 uur en gingen we naar huis.
 
 

Engelse middag


Groep 4 t/m 8 hadden 27 november de eerste Engelse middag. Het land was Ierland en we maakten een tekening van Leprechaun een soort van groen mannetje die bij het einde van een regenboog een pot goud ziet en een wens mag doen. We kenen samen naar een filmpje over hem. De resultaten waren erg mooi.
Wat een paar gouden frutseltjes niet al doet voor de motivatie:)
 

Mad Science


Ook dit jaar kregen we bezoek van Mad Science. Allemaal proefjes die met natuurkunde of scheikunde te maken hebben. Zoë en Alvin mochten assisteren. Het ging over luchtdruk en zwaartekracht deze keer.
 

De foto van vorig jaar:  Project Egypte

In februari en maart werkten de kinderen aan het thema Egypte. We kregen een brief en onderzochten waar die vandaan kwam. Ook tekenden we heilige katten en sarcofagen en knutselden we van klei en gipsverband mummies. We keken filmpjes van de Farao en mummies. Kinderen namen ook boeken en kettingen van thuis mee. We leerden hoe een piramide werd gebouwd en voor wie. Kinderen waren heel enthousiast en betrokken. 
 
     
     
     


Surprise Sinterklaas

De kinderen van groep 5 hadden voor het eerst Surprise. De kinderen van groep 4 gingen nog bij de sint op bezoek en kregen een cadeautje van de sint. Het was erg gezellig en iedereen had super zijn best gedaan.