Groep instroom - 1

In onze groep zitten 19 kinderen. Allemaal schatjes natuurlijk.
Op maandag, dinsdag is juf Frida er en op woensdag,donderdag en vrijdag juf Kitty.

Schoolproject Rembrandt van Rijn

(9-5-2019)
De komende 4 weken gaan we aan de slag rondom dit thema.
We hebben het over Rembrandt zelf (het is nu het jaar van Rembrandt)
maar ook over kunst, het museum, allerlei technieken enz. enz.
en natuurlijk maken we zelf kunst.
Op maandag 6 mei kwamen we met de hele school bij elkaar
en keken we in de aula naar het spel van Manon en Kitty
in het atelier van Rembrandt

Op 9 mei kwam Mirthe (kunstenaar) en ging met ons verf maken van natuurlijke materialen
en met deze verf maakten we ons eigen schilderij
Ook Rembrandt 'zelf' kwam ons een bezoekje brengen (handpop JaNee)
en ze had een boek bij zich over..... kleur.

Afsluiting project 112 bij de politieschool in Kerkrade.

Op vrijdag 15 februari gingen we hier op bezoek.
Politie-papa Jeroen (van Kaatje) liet ons eerst van alles zien en toen moesten we ook zelf aan de slag. We renden over een parcours, we mochten spuiten met 'pepperspray' op een foto, gooiden ballen naar een goed beschermde politie -agent, sloegen eens met een wapenstok en deden echte handboeien om. Als slot reden we ook nog een stukje mee in een echte arrestantenbus.
Wat een geweldig avontuur, we hebben allemaal, groot en klein, genoten!!

Bedankt alle ouders die wilden rijden en natuurlijk een groot applaus voor papa Jeroen...

politie in groep 1/2

Zoals u al op ISY heeft kunnen lezen was pop Meis vermist en heeft politieagent Jeroen, vader van Mees en Kaatje, ons goed geholpen met het opsporen van Meis. En het leuke was dat wij hem goed konden helpen als een echte hulpagent met pet!. We konden n.l. een heel goed signalement geven van Meis en hebben goed gekeken waar puzzelstukken lagen en vonden zo onze lieve Meis terug! Gelukkig was er niks ernstigs aan de hand. Meis was op zoek gegaan naar Jane (Engelse pop) en in de speelzaal gaan spelen en slapen. Het bezoek van de agent was een goede aanleiding om zijn uniform en andere attributen eens goed te bekijken! Verder mochten we ook nog in de politieauto zitten! Kortom...eind goed....al goed!
Op de bijgaande foto's  krijgen jullie een leuke impressie van het hele gebeuren!

Kijk voor meer foto's in het fotoalbum

Herfstwandeling kleuters en peuters

Op woensdag 7 nov. j.l. was het prachtig herfstweer, gelukkig maar want kabouter Pimmetje kwam ons vragen om zijn kleine kaboutervriendjes te zoeken op het bospaadje achter de school.
Onderweg zagen we paddenstoelen met pijlen, deze wezen ons de weg!
Het was een gezellige tocht met vaders, moeders, opa's en oma's en we vonden alle vriendjes. Kabouter Pimmetje was erg blij met ons!!!!!!!

28-11-2018

Mmmm....pepernoten bakken!!!

We hebben de bakpieten weer heel goed geholpen en natuurlijk mochten we proeven.
HEERLIJK!!!