Groep 8 2022-2023

Dit is groep 8, de oudsten van de school. Een spannend jaar met o.a. het Gips project, de Route 8 eindtoets, de musical en het schoolkamp. Juffrouw Tamara werkt fulltime in groep 8.

GIPS Project

Op woensdag 28 september en woensdag 5 oktober kwamen er medewerkers van GIPS (Gehandicapten Informatie Project Scholen Spelen & Leren) op bezoek, die samen met ons spelletjes hebben gedaan en spelenderwijs hebben laten zien hoe het is om te leven met een beperking. Dit was erg leuk en leerzaam!

Kinderboekenweek

Op woensdag 5 oktober begint de Kinderboekenweek met dit jaar het thema Gi-ga-groen. In het kader van de Kinderboekenweek gaat groep 8 op 11 oktober naar de bibliotheek in Heerlen, waar wij een leuk programma aangeboden krijgen.

Project Het oude Egypte

De laatste weken van het schooljaar zijn wij gestart met een nieuw project voor Wereldoriëntatie: Het Oude Egypte. De leerlingen zijn enorm enthousiast!  Binnenkort zullen wij het RMO in Leiden digitaal bezoeken om een rondleiding te volgen en hun mooie Egyptische collectie te zien. Voor nu zijn wij al gestart met onderzoeksvragen om meer te weten te komen over hoe en wat bij bijvoorbeeld mummificering, piramidebouw, godsdienst, het dagelijks leven, de invloed van de Nijl.

HIRO

Dit jaar zijn wij weer verder gegaan met het programma Hiro voor sociale vaardigheden. Wij bespreken daarbij onze kernwaarden en leren beter hoe we met elkaar om moeten gaan. Ook schooljudo is hier een onderdeel van.