Groep 8 2022-2023

 

Dit is groep 8, de oudsten van de school. Een spannend jaar met o.a. de Gips, de Route 8 eindtoets en schoolkamp. Juffrouw Tamara werkt fulltime in groep 8. 
 

Afgelopen schooljaren

Kinderboekenweek
Tijdens de Kinderboekenweek met het thema Worden wat je wil hebben wij met groep 8 een verhaal geschreven in de bibliotheek. Ook hebben de leerlingen verteld wat zij later wilden worden toen ze nog in groep 1 zaten.
Van kikker, tot vogelspecialist en van advocaat tot politieagent. De wensen waren zeer divers. Voor sommigen is dit beeld inmiddels weer iets veranderd. Anderen wisten altijd al wat zij wilden worden.
 
 
    

 
   
GIPS project

Op woensdag 20 oktober kwamen er medewerkers van GIPS (Gehandicapten Informatie Project Scholen Spelen & Leren) op bezoek, die samen met ons spelletjes hebben gedaan en spelenderwijs hebben laten zien hoe het is om te leven met een beperking. Dit was erg leuk en leerzaam!

  

Bewegend leren
 
In groep 8 zijn wij ook veel bezig met bewegen. Zo hebben wij 2 keer per week gymles, spelen we veel spelletjes buiten en bewegen wij ook lekker tussen de lessen door. Project WOII

Voor het schoolbrede project WOII hebben wij in mei een bezoek gebracht aan het War Museum Eyewitness in Beek. Hier werden we rondgeleid door 2 gidsen. De leerlingen waren zeer geïnteresseerd en dit leverde weer extra inspiratie op voor de lessen op school. 

 

Dramalessen

Gedurende het project WOII hebben de leerlingen ook lessen drama gekregen van een acteur. De leerlingen vonden dit erg leuk. We zijn heel voorzichtig gestart met stilstaande beelden en hebben steeds meer stappen gemaakt in het vertolken van een rol. Dit was natuurlijk meteen een goede oefening voor de eindfilm, die we eind dit schooljaar zullen bekijken.