Groep 8 2021-2022

Dit is groep 8, de oudsten van de school. Een spannend jaar met o.a. de Gips, de Route 8 eindtoets en schoolkamp. Juffrouw Tamara werkt fulltime in groep 8.

Afgelopen schooljaren

Creativiteit

In het begin van het schooljaar heeft groep 8 laten zien hoe creatief zij zijn. We hebben kleurrijke vogelhuisjes gemaakt van ijsstokjes.

Sportiviteit
Ter voorbereiding op het schoolkamp hebben wij al heel sportief de trappen gerend met de groepen 8 van beide locaties. Ook de juffen deden sportief mee.

Kinderboekenweek
Tijdens de Kinderboekenweek met het thema En toen! hebben wij met groep 8 een tableau vivant gemaakt in de bibliotheek. De leerlingen hebben hier de mooiste taferelen uit het verleden laten zien.

Romeinen
Voor de kerstvakantie zijn wij bezig geweest met het project De Romeinen waarbij meerdere vakken gecombineerd worden en de leerlingen hun creatieve talenten laten zien. Zo schrijven we verhalen over het Romeinse leven, leren wij meer over de Romeinse helden en goden en maken wij van klei typische Romeinse gebouwen. Dit project hebben wij afgesloten met ons eigen stilleven toneelstukje: een tableau vivant. De prachtigste verhalen kwamen langs, waaronder de dood van Remus, een gladiatorenscène in het Colosseum en de geboorte van de godin Minerva uit het hoofd van de god Jupiter.