Groep 6 2021-2022

 
Dit is groep 6 waar op maandag en dinsdag juf Sandra werkt en op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Sonja in de groep. 
 

Afgelopen schooljaren 

Uilenballen uitpluizen

We zijn gestart met de Grej of the day "wat is niet verteerbaar" en toen kwamen we uit bij... juist! Uilenballen. 
Juf Maud gaf een les over uilen. Ze startte met een presentatie over uilen, vervolgens moesten we zelf opschrijven wat we nog hadden onthouden van de les en tot slot mochten we echte uilenballen gaan uitpluizen. De een vond het in het begin nog erg spannend, terwijl het andere groepje al enthousiast bezig was met onderzoeken.

En wat denk je?
We hebben een echt skeletje van een dier gevonden!   

  

  


Project tijdmachine maken 

Voor de afsluiting van de Kinderboekenweek zijn alle groepen aan de slag gegaan met het maken van een tijdmachine. In groep 6 zijn wij in groepjes gestart met het maken van een ontwerp: hoe gaat jullie tijdmachine er uit zien en wat heb je hiervoor nodig? 
Toen dit plan eenmaal op tafel lag, zijn de kinderen op zoek gegaan naar de materialen die ze nodig hadden. In groepje werd vervolgens begonnen met het maken van de tijdmachine. Het eindresultaat was PRACHTIG! 
 
        

  
 


Rekencircuit


Om het automatiseren van + en - sommen, keersommen en deeltafels net iets leuker te maken, hebben wij regelmatig een rekencircuit, waarbij er verschillende rekenspelletjes worden gespeeld om zo te automatiseren. 
 

Knutselen voor de lichtjesoptocht Heerlerbaan.


Groep 6 is op bezoek geweest in het atelier van Ivon Drummen. Wij mochten bij haar in het atelier knutselen voor de lichtjesoptocht. Met flesjes en folie gingen wij zelf een lampion maken. Wij hebben hard geknutseld en frutselt totdat er uiteindelijke hele leuke creaties zijn ontstaan. 
 

Afgelopen schooljaren 


Rekencircuit

Elke dag voorafgaand aan de rekenles automatiseren we een paar minuten de tafels, deeltafels en + en - sommen t/m 100.
Om de motivatie van de kinderen te verhogen en om variatie in het aanbod te brengen werken we ook 1 x per week met het rekencircuit. A.d.h.v. rekenspelletjes automatiseren we dan ook op een leuke manier.