Kinderboekenweek: reis mee.. oktober 2019

Bij de opening van de Kinderboekenweek kregen wij een filmpje te zien over een mevrouw die Suzie heet. Suzie was op reis, maar door omstandigheden ging er van alles mis en wist Suzie niet meer hoe ze thuis zou komen. Ze vroeg de kinderen om zelf een voertuig te bedenken waarmee ze naar huis kon reizen. Zo gezegd, zo gedaan. Eitje voor groep 4. De kinderen maakten zelf een planning voor hun voertuig. Ze tekenden het voertuig en schreven erbij welke materialen/spullen ze hiervoor nodig hadden. De juf en de kinderen verzamelden alle materialen en toen konden we starten met het maken van ons eigen voertuig. Middagen lang hadden we het zweet op ons voorhoofd staan. Wat een karwei zo'n voertuig maken. Maar uiteindelijk is het ons gelukt en zijn er hele leuk voertuigen ontstaan. Suzie had ruime keus van vliegende schotel tot rijdend eenhoorn er was zelf een discokar!
Dankzij de vele voertuigen van groep 4 is Suzie inmiddels weer veilig thuis.

Daarnaast zijn we ook nog bij de bieb op bezoek geweest. We moesten de vader van Herre helpen zijn tas in te pakken om op reis te gaan. Dit deden we door 6 opdrachten uit te voeren waarbij we onder andere schoenen moesten wegen, de route moesten uitstippelen en dieren moesten tekenen.

berichten van vorig schooljaar

Thema Bij de politie

Wat was het een fantastisch thema! Met de hele klas wisten we al best veel over de politie.
Al snel kwamen we erachter dat de politie meer doet dan alleen maar boeven vangen......
De politie bestaat uit veel verschillende onderdelen: de verkeerspolitie, de marechaussee, de recherche, de wijkagent. Ook dieren maken deel uit van de politie.
We hebben een woordspin gemaakt met alle zaken die we al samen wisten. Daarna hebben we een vragenblad gemaakt met alle vragen die we nog hadden.
We hebben gezocht naar verschillende mogelijkheden om een antwoord te krijgen op onze vragen. Sommige antwoorden kun je gemakkelijk opzoeken. Naar andere antwoorden moesten we langer zoeken.
We hebben enorm geboft dat we bezoek kregen van wel 4 verschillende agenten.
We hebben al onze vragen opgeschreven en een interview gehouden toen zij op bezoek kwamen.
Wij bedanken de papa van Luc en alle andere agenten van harte voor het bezoek!

Hoekenwerk tijdens het thema politie:

Op het politiebureau, een opsporingsbericht maken.

Galgje spelen met politiewoorden

De politieagent op de kralenplank

Situaties naspelen op de mat

Samen een politiebureau bouwen

Atelier

De marechaussee in de klas:

We toasten op een fijne vakantie en op een fijne start in 2018!!

Pepernoten onderzoek! Bak de lekkerste pepernoot

Pepernoten bakken in de klas.

In de groep zijn we bezig geweest met ontdekkend leren.
De kinderen hebben getest middels verschillende ingrediënten welke pepernoot ze het lekkerst vonden. Uiteindelijk is de lekkerste pepernoot mooi ingepakt en als cadeau aangeboden aan Sinterklaas.

Gruwelijk eng!!!!

In groep 3/4 zijn wij de afgelopen bezig geweest met het thema Gruwelijk eng!!
In al onze hoeken was er veel te beleven rondom dit thema. Zo hebben de kinderen spookhuizen gebouwd, skeletten gemaakt met de knexx, enge boekenhappers gemaakt en hele enge boeken gelezen.
Het spannendste vonden de kinderen wel het zoeken van echte botjes in de braakbalen van een uil.
Daarnaast hebben we het ook gehad over de botten van ons eigen lichaam.