Groep 4 2022-2023

 
 
 

Dit is groep 4 waar juf Sonja op maandag en dinsdag werkt en juf Manon op woensdag, donderdag en vrijdag voor de groep staat. 


Project Natuur en Techniek

Tijdens de projectweken hebben we gewerkt rondom proefjes met drijven en zinken, proefjes met lucht en vele andere. De leerlingen van groep 3 en 4 hebben daarna in gemengde groepjes een eigen uitvinding ontworpen en gebouwd!
    

        
 


Zaklamp lezen 2022

Om het lezen te blijven stimuleren hebben we schoolbreed, samen met de Tovercirkel op de BW, besloten dat we de laatste week voor de kerstvakantie gezellig en knus gaan zaklamp of kerstlicht lezen.
Op het bord zetten we gezellig de open haard aan en de juffen en meesters gaan ook gezellig lezen. Op deze manier starten we gezellig en ontspannen onze dag en hebben we meteen geoefend met lezen.

Kinderboekenweek 2022

Dit jaar was het thema vaan de kinderboekenweek: 'Gi-ga-groen".
We hebben een leuke natuurbingo gedaan, boekenleggers gemaakt en nog veel meer. Het hoogtepunt van deze week was het bezoek aan de bibliotheek in Heerlen. Het is een hele mooie, grote ruimte, waar kinderen geïnspireerd worden om te lezen!
   

 


Afgelopen schooljaren

Dramalessen aansluitend bij thema Romeinen

We hebben genoten van de dramalessen verzorgd door Het Laagland. We hebben o.a. Romeinse uitvindingen uitgebeeld, heerlijk gebaad in het badhuis en gespeeld alsof we een Romeinse God waren. In onderstaande afbeeldingen beelden we een Romeinse brug uit.
 
 
 

Bezoek aan het Thermenmuseum

We hadden gewerkt aan het thema Romeinen en zijn daarom op dinsdag 7 juni een bezoek gaan brengen aan het Thermenmuseum in Heerlen. 


 

Start op het Bernardinuscollege 

Na de kerstvakantie zijn we gestart op het Bernardinuscollege, in afwachting van ons nieuwe schoolgebouw op de Vullingsweg wat hopelijk medio 2023 klaar zal zijn!                               
 

Kinderboekenweek 2021

Ook dit jaar hebben de kinderen weer genoten van het thema 'worden wat je wil' tijdens de KBW. We hebben leuke activiteiten gedaan, waaronder het uitstapje naar de bibliotheek.       
     


Spellencircuit thema EK

In het kader van het EK hebben we een spellencircuit gehouden, waarbij verschillende vakken aan bod kwamen. De kinderen moesten stadions, landen en vlaggen bij elkaar zoeken, hierbij hebben ze gebruik gemaakt van een atlas. Dit was wel even wennen, maar ze vonden het geweldig.
Ook was er een opdracht waarbij de kinderen bij alle letters van het alfabet een woord moesten bedenken die te maken had met het EK.
Daarnaast was er nog een kruiswoordpuzzel met allerlei vragen of het EK.
En wat ook heel leuk was.. een brief in geheimschrift. We moesten zelf erachter zien te komen wat er in de brief stond, daarna mochten we zelf een brief schrijven in geheimschrift. 
Zo waren er nog allerlei leuke opdrachten. En als afsluiter speelden wij met de hele klas een EK quiz. 
Sommige vragen waren wel lastig hoor! 
Maar door goed te overleggen in ons groepje kwamen we uiteindelijk wel bij het goede antwoord. 
Hup groep 4 hup! 

   

   
 
   

   
 


Een bezoekje naar het speelveldje 

In plaats van te gaan gymmen zijn wij lekker in de buitenlucht gaan bewegen.
Schommelen en glijden, klimmen en klauteren en natuurlijk op het grasveldje lekker voetballen.
We hebben ook nog verschillende tikspelletjes gespeeld.
Wat hebben de kinderen ontzettend genoten.
Het was een gezellige middag waarbij veel bewogen werd!    

    

    

 

Rekencircuit tijdens Koningsspelen
 

We zijn tijdens de Koningsspelen gestart met een gezamenlijk ontbijt in de klas. Vervolgens hadden we genoeg energie getankt voor een rekenciruit, waarbij we aan de slag zijn gegaan met de klok. We hebben zelf een klok gemaakt. We vier op een rij gespeeld met klokken. Daarnaast hebben we ook nog een spel gespeeld met klokken, waarbij je moest dobbelen om zoveel mogelijk klokken te kunnen kleuren. Later in de middag hebben we heerlijk buiten gespeeld met onze fietsen, steppen, skeelers, springtouwen en en en.. 


    

   
Tentoonstelling wat kan ik niet missen? 

Bij taal zijn wij bezig met het thema "nodig". Binnen dit thema hebben we het ook gehad over zaken zoals onnodig, broodnodig en nodig, maar hebben wij het ook gehad over wat kun je dan echt niet missen? De kinderen hebben aan de hand van een formulier ingevuld wat zij niet kunnen missen en waarom ze het niet kunnen missen. De volgende les hebben we een tentoonstelling gemaakt van de spullen of dingen die wij niet kunnen missen. We zijn toen gaan kijken wat andere kinderen niet kunnen missen en hebben hierbij bepaalde vragen ingevuld zoals welk voorwerp vind je het meest gek of welk voorwerp vind je het grappigst. Na het invullen van deze vragen hebben we dit klassikaal besproken in een kring. Het was een leerzame, maar zeker leuke ochtend. En het voordeel was dat we datgene wat we normaal missen, vandaag even niet hoefden te missen! 

     


      


      

 
                                             


 
 

Spelling oefenen op een leuke manier


Net zoals bij rekenen is het ook bij spelling belangrijk dat de categorieën goed geautomatiseerd worden. Hier besteden wij dagelijks aandacht aan. We oefenen de categorieën op verschillende manier. Deze keer is er gekozen voor verschillende spelletjes. Hieronder een paar voorbeelden:  
- Dobbelsteen: gooi je een 3? dan schrijf je drie woorden uit het woordpakket op
- Flitsen: schrijf de woorden op een strookje, laat dit strookje een paar tellen aan je maatje zien. Deze schrijft het woord dan op
- Piramide: Kies een woord, schrijf de eerste letter op, daaronder de eerste twee letters tot je het hele woord hebt opgeschreven V
                                      VI 
                                      VIS
- Raad het woord: schrijf een woord op, maar laat een paar letters weg, je maatje moet het woord raden. 
- Galgje: Kies een woord. Je ander moet het woord raden. 
 
  

      


 
 

 


Op bezoek bij het landgoed van Sinterklaas.

Spannend.. spannend.. spannend.. Wij zijn op bezoek geweest bij Sinterklaas. Wij kregen allemaal een pietenpas, omdat wij pio's (piet in opleiding) waren. We moesten 4 verschillende activiteiten uitvoeren, om uiteindelijk een echte piet te worden. In de eerste kamer moesten wij rekenen en lezen. Vervolgens gingen wij oefenen voor "fotoshoots". Van al die foto's krijg je dorst, dus gingen we naar de pietenbar. Daar hebben wij niet lang gezeten, want toen werden wij opgehaald door dakpiet. We klomden op de daken, liepen met pakjes en kropen door een tunnel. En als aller aller laatste.. kwamen we op de kamer van Sinterklaas! Dit was de laatste test. Wij moesten een liedje zingen voor Sinterklaas en toen eindelijk waren wij allemaal geslaagd als piet!