Schooljaar 2018-2019

Fluffy-slijm maken!

Ook groep 3 was afgelopen vrijdag 22 maart 2019 in de ban van slijm maken. In drie groepjes maakten we die middag met behulp van de moeders van Raf, Renske en Colin, fluffy-slijm. Van tevoren bekeken we een YouTube filmpje en bespraken we de benodigde ingrediënten. De kleur blauw was favoriet! Het was ook voor de kinderen super spannend of het wel allemaal zou gaan lukken. Al experimenterend lerend zijn wij hierin geslaagd! Het werd een leuke en leerzame middag. Na afloop mocht ieder kind een bakje met hun zelfgemaakte slijm trots mee naar huis nemen.

Schooljaar 2017-2018

Carnaval in groep 3a.

Afgelopen vrijdag 9 februari vierden de groepen 1 t/m 8 carnaval op de VW. Voordat we in de hal gingen hossen werden enkele van ons nog eerst even geschminkt door de oma van Jaycey, Zelfs de juf!
Hierna hielden we in de klas een grote modeshow. Wat waren alle kinderen van groep 3 leuk verkleed. Duncan won de prijs van de groep.
Natuurlijk waren we héél trots op onze onderbouwprins Basem! Alaaf! Alaaf! Alaaf! Hij mocht voorop in onze polonaise. We maakten er samen een hele gezellige carnavalsmiddag van.

Het grote pepernotenonderzoek!

De kinderen hebben, in het kader van onderzoekend leren, onderzocht welke pepernoten het lekkerst zijn, omdat de "Bakpieten" het recept kwijt waren. Zij hebben aan ons om hulp gevraagd.
Ze hebben toen 3 soorten pepernoten geproefd: van Bolletje, van de Plus en van de Lidl. Die van de Plus vonden de kinderen het lekkerst.
Daarna wilden we het zelf ook wel eens proberen: pepernoten bakken!
We hebben een paar lekkere recepten opgezocht en zijn gaan mengen, kneden, rollen en bakken.
Vreselijk leuk en gezellig allemaal. De pepernoten werden ook geproefd en beoordeeld. Zélfs door enkele ouders. De papa van Kayne en de mama van Kai deden hun uiterste best om goed te proeven. De lekkerste zijn met recept tijdens de Sinterklaasviering aan de Sint aangeboden. Hij was er erg blij mee!