Groep 2/3 2021-2022

Op maandag en dinsdag is juf Loes in de groep. Op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Willy in de groep.

Afgelopen schooljaren

''Kleuter4daagse''

Dit jaar deden we als school mee met de sportieve Kleuter4daagse!! van 21 t/m 24 september.
De kleuter4daagse was een beweegfeest voor alle kleuters van onze school.
We liepen iedere dag een half uurtje in de buurt van de school.
Wat een sportievelingen allemaal.
Na afloop van de 4 dagen kregen alle kleuters een medaille en een diploma.
Super gedaan allemaal! Proficiat!!

Nationale kraanwaterdag : 23 september 2020

Woensdag 23 september 2020 organiseerden de Nederlandse drinkwaterbedrijven een gezamenlijke Nationale Kraanwaterdag. Wij als school deden ook mee en schonken deze dag aandacht aan kraanwater als duurzame en gezonde dorstlesser. Aan de hand van allerlei activiteiten en proefjes ontdekten kinderen van groep 1 t/m 8 waar hun kraanwater vandaan komt, hoe kraanwater wordt gezuiverd en hoe je zelf slim kunt omgaan met dit gezonde en duurzame natuurproduct.
Ook was er die dag nog een verrassing voor alle  kinderen. Iedereen kreeg z'n eigen bidon met naam en naam van de school erop.
Vanaf nu zullen we iedere woensdag naast onze gruitendag ook alleen maar kraanwater drinken.

Kinderboekenweek 2017 "Gruwelijk eng"

Naar aanleiding van het thema "gruwelijk eng" zijn wij aan de slag gegaan met het boekje over de "Gruffalo". In de klas hadden wij de verteltafel veranderd met spullen van de Gruffalo. Hier konden de kinderen het verhaal naspelen. Daarnaast knutselden de kinderen zelf Gruffalo's en mochten zij hun eigen monster bedenken.

Er werd een gezamenlijke voorleesmiddag georganiseerd voor peuters en kleuters, waarbij oma's en opa's kwamen voorlezen. De kinderen mochten in gemengde groepjes naar allerlei spannende verhalen luisteren. Na het aandachtig luisteren werd er nog gewerkt naar aanleiding van het thema.
Het was een leuke en gezellige middag!

Hieronder op de foto's kunnen jullie de werkjes van de kinderen bewonderen:

De knutselwerkjes van de Gruffalo

De tekeningen van onze zelfbedachte monsters

Start schooljaar: thema verkeer

Wij zijn het schooljaar gestart met het thema verkeer. In de klas konden de kinderen in de hoeken met dit thema aan de slag gaan bijvoorbeeld op de verteltafel was een woonwijk nagebouwd.  Tijdens kringactiviteiten speelden wij verkeerssituaties na, kijk maar hoe goed wij dit kunnen (zie foto's). De kinderen konden zodoende zelf ervaren om zelf automobilist, fietser of voetganger te zijn. Daarbij leerden wij spelenderwijs ook de bedoeling van de verkeersborden. Wij maakten ons eigen verkeersbord (deze zijn terug te vinden in de groeiwijzer van de kinderen).