groep 1/2A   2019-2020

Lichtjesoptocht

We hebben een bezoek gebracht aan kunstenares Ivon Drummen. Samen met haar hebben we de delen van het lijf van de rups geverfd. In groepjes van 5, mochten we ons uitleven met verf op witte lakens. Minstens zo interessant vonden we het uitspoelen van de penselen. Deze potjes water kregen steeds een andere kleur.
Vrijdag 8 november is de totale creatie tijdens de lichtjesoptocht te zien.

uitspoelen van de penselen

eindresultaat

HERFST

Het thema "Herfst" leeft altijd heel erg bij de kinderen. Ze kunnen het allemaal ervaren. Het wordt kouder, de natuur veranderd. Ook in de klas is er een heuse herfsthoek gemaakt. En de verteltafel ziet er weer uitnodigend uit. Slak wil wel eens in een ander huisje wonen. Hij gaat bij muis, eekhoorn, eend, spin en kabouter langs. Ze vinden allemaal dat slak een heel mooi huis altijd en overal bij zich heeft. Uiteindelijk is slak tevreden.

KINDERBOEKENWEEK 2019

In de klas hebben we gewerkt rondom de kinderboekenweek.
We hadden in de klas een eigen bibliotheek gemaakt, waar je dus boeken mocht lenen en in de huishoek gaan lezen. Dit vonden we heel gezellig om te doen.
Tevens werkte we op de verteltafel n.a.v. het boek: "Andre het astronautje", Andre en muis gingen naar de maan.
We knutselden raketten en maakte tekeningen op zwart papier van het heelal, de zon,de maan, jupiter, mars enz werden getekend en door de kinderen benoemd. Ook maakten we verschillende voertuigen van constructiemateriaal.

We gingen ook naar de "echte"bibliotheek. Daar werden we welkom geheten en begonnen met het kijken op groot scherm naar een boek. Vervolgens deden we 3 activiteiten: 1.  gezelschapsspel 2. kleurplaat van allerlei spinnen ( brrr) 3. plakken en tekenen van letters. Als afsluiting maakten we d.m.v. een bol wol een heel groot spinnenweb.

hieronder de foto"s van het bezoek aan de bibliotheek op de Heerlerbaan.

Spelletjes

Iedere woensdag spelen we in de speelzaal kringspelletjes zoals: Roodkapje ,overloopspelletjes zoals: Schipper mag ik overvaren en Tik/wedstrijd spelen zoals: Vos kom uit je hol.

Carnaval

Samen met de peuters carnavalswerkjes maken:

1. krullen maken bij de clown met stift
2. een steek stempelen met kurken
3. een ballon of strik versieren met confetti
4. een clownsmasker kleuren met wasco

Gala diner

Donderdagavond 21 december 2017 hadden we een super gezellig en lekker gala diner.
Ouders hadden gezorgd voor overheerlijke gerechten. Na geproost te hebben met champagne, smulden we van een heus 3 gangen menu. Voorgerecht - hoofdgerecht - nagerecht.

onderzoekend leren

Allereerst mochten de kleuters experimenteren met allerlei spullen in een bak water. Zo ontdekten ze dat spullen blijven drijven of zinken. Deze begrippen waren voor veel kinderen nieuw.
Dus gingen we samen benoemen en uitvoeren.

zinken                                                           drijven

Op de boot van Sinterklaas kunnen heel veel pakjes en die boot blijft drijven.
Wij namen een kleine boot en telden hoeveel pakjes we nodig hadden om de boot te laten............

zinken