Winterfeest 2022

Groep 1/2A 2022-2023

 Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Lian in de groep en op donderdag en vrijdag is juf Miriam in de groep. 
 
 

Winterfeest 2022


We starten deze dag met een gezellig ontbijt aan mooi versierde tafels. Ieder kind had zelf een heerlijk ontbijtje meegenomen. Een paar kinderen en de juf hadden ook nog een lekkere verrassing voor iedereen meegenomen, waar we heerlijk van smulden. Aan het einde van de ochtend werden we in kleine groepjes voorgelezen door kinderen van groep 8. We luisterden naar mooie winterverhalen.
s' Middags kwamen de ouders naar school om deel te nemen aan het winterfeest. De school was mooi versierd en iedere kind kon het zelfgemaakte knutselwerkje kopen. Verder was er een loterij, kon je op de foto met een groot rendier en kreeg je lekkere wafels en chocolademelk.
Ondanks de regen was de sfeer reuze-gezellig. Het was een top- dag en we hebben genoten van het gezellig samen zijn.


 


 

Herfst 2022

In de afgelopen weken heeft het thema "Herfst" centraal gestaan.

Wat er gebeurt met de blaadjes aan de bomen, hebben we geleerd aan de hand van het boek "De Blaadjesdief". Het verkleuren en afvallen van de blaadjes hebben we tijdens een herfstwandeling goed bekeken. Ook hebben we echte herfstbomen geschilderd. Het verhaal van de blaadjesdief hebben we volop nagespeeld op de verteltafel.
Daarnaast was de huishoek omgetoverd tot het huis van de lieve heks. Deze heks zorgt voor alle dieren in het bos. In de winkel konden de miniheksen en -tovenaars alle benodigdheden kopen om toverdrankjes te bereiden. Zo leerden de kinderen de namen, slaapplekken en gewoontes van de bosdieren kennen.

 
   

   


Afgelopen schooljaren

Kastelen en Ridders


We hebben gewerkt over kastelen, ridders en natuurlijk ook jonkvrouwen want zij horen er ook bij.
De huishoek werd omgetoverd tot kasteel en op de gang hebben we een deel van een kasteel gebouwd, waar we onder door kunnen lopen. 
We knutselden zwaarden, kleurden vaandels en schilden, kastelen knippen en plakken.
Ook kwam meester Jokke van het Laagland drama lessen geven. 
In de gymzaal hebben we met de groepen 1-2-3 Ridderspelen gedaan zie foto's: zwaard gooien,  gracht springen, ridder vechten, parcours als ridder afleggen,  enz. 
En natuurlijk een echt kasteel bezoeken "Kasteel Hoensbroek"
                    

                 


                      


 

Een kijkje in ons lokaal op Bernardinus

 
 
onze winkel                                                            daarnaast de boeken en het bureau van de juf
 

de spelletjeshoek                                                    de poppenhoek

 

   het atelier                              de bouw en constructie-hoek                              de verteltafel
   
 

Hopelijk komt u snel een kijkje nemen.

 

Sinterklaasfeest 2021

 
Nee toch....Er ligt een Piet in bed op het sinterklaaspodium!!!
En warempel hij snurkt……..
Hij is in slaap gevallen nadat hij alle cadeautjes heeft rondgebracht.
Gelukkig kwam Sinterklaas en hebben we Piet wakker gezongen.
Ook kwam Sint en Piet even op bezoek in de klas met een hele grote zak vol cadeautjes, voor ieder kind een pakje. We leerden Piet het liedje en dansje van de pietengymnastiek, na een keer voordoen deed Piet al mee knap hoor Piet!!!
Wat hebben we genoten van al het lekkers en het samen met elkaar feest vieren, zingen dansen.
Sinterklaas en Piet bedankt voor het leuke cadeautje en tot volgend jaar. 


                   

                             

 
 

Bezoek bibliotheek


 

In het kader van de kinderboekenweek brachten we een gezellig bezoekje aan de bibliotheek gelegen naast de school. Het thema van de kinderboekenweek 2021 was: Worden wat je wil. We werden hartelijk ontvangen door een meneer en mevrouw van de bieb. Eerst luisterden we naar een verhaal over beroepen en op een groot scherm keken we naar de illustraties van het boek. De vragen ,die de mevrouw stelde over de platen werden enthousiast beantwoord. Daarna werd er nog dingen verteld over het biebpasje. Wellicht een leuke tip voor alle kinderen /ouders om gratis lid te worden van de bieb, zodat je steeds leuke leerzame boeken kunt gaan lenen. Vervolgens werden de kinderen in 3 groepjes verdeeld om nog 3 leuke activiteiten te doen: kleurplaat kleuren, dansen met beweeglinten en met kleine autootjes racen.
Het was super leuk in de bibliotheek en we hebben veel gezien ,gehoord en geleerd. Met dank aan de mensen van de bibliotheek Heerlerbaan!

        

 

 

 

Sinterklaas 2020

 
Sinterklaas was ons gelukkig niet vergeten. Opeens stonden er zakken met cadeautjes in de hal. Voor de groepen 1 tm 4. ieder groep nam de zak mee naar de klas, spannend wat zou er inzitten  

We telden  10-9-8-7-6-5-4-3-2-1- en uitpakken.........


            
 

Voor de jongens een terrein -auto en voor de meisjes magisch zand, nog een heerlijke wafel en iets te drinken. Het was een gezellig feest.


     


Dank je wel Sinterklaas.

Herfst 2020

Tijdens het project herfst hebben we in groep 1 gewerkt, gezongen, gespeeld over kabouters. Geknutseld, geverfd en van klei een egel gemaakt. 
Op de verteltafel speelden we dat kabouter "Pimmetje" in het bos naar de dieren omkeek. Spin die een mooi web weefde, egel die een winterslaap gaat houden en eekhoorn die een wintervoorraad gaat aanleggen.
 
       

             


 een heerlijke herfstwandeling
                                                                                                                 

Kinderboekenweek 2020
thema: en toen
Dino'sWe hebben tijdens de Kinderboekenweek gewerkt rondom Dino's. Dit sprak de kinderen heel erg aan, ze kwamen iedere dag weer met hun eigen Dino van thuis aan dragen.
In de klas hadden we een Dinobos op de verteltafel gemaakt waar de kinderen hun eigen dino verhaaltjes speelden.We maakten van klei onze eigen Dino


En heel spannend vonden de kinderen de verhaaltjes, liedjes en versje over Dino's, het speuren naar Dino's in de klas, lichten uit rolluiken omlaag en zoeken maar.......Dinojacht. 

Ook tijdens de gymles, oefenden we: het glijden vanaf de dino-nek, lopen over de dino-staart, rollen over de dino-neus. Hier beleefden de kinderen heel veel plezier aan.
 
Tijdens het werken met roulatie systeem: verven, met wasco kleuren, knippen en vervolgens plakken maakten we ook een dino en daar kwamen de genoemde activiteiten aanbod.