Groep 1/2 2021-2022
 

Op maandag en dinsdag is juf Miriam in de groep. Op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Lucille in de groep.
  

groep 1 instroom   2020-2021

 

Op maandag en dinsdag is juf Miriam in de groep. Op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Lucille in de groep.

 

Sinterklaas 2020

 
Sinterklaas was ons gelukkig niet vergeten. Opeens stonden er zakken met cadeautjes in de hal. Voor de groepen 1 tm 4. ieder groep nam de zak mee naar de klas, spannend wat zou er inzitten  

We telden  10-9-8-7-6-5-4-3-2-1- en uitpakken.........


            
 

Voor de jongens een terrein -auto en voor de meisjes magisch zand, nog een heerlijke wafel en iets te drinken. Het was een gezellig feest.


     


Dank je wel Sinterklaas.
Herfst 2020

Tijdens het project herfst hebben we in groep 1 gewerkt, gezongen, gespeeld over kabouters. Geknutseld, geverfd en van klei een egel gemaakt. 
Op de verteltafel speelden we dat kabouter "Pimmetje" in het bos naar de dieren omkeek. Spin die een mooi web weefde, egel die een winterslaap gaat houden en eekhoorn die een wintervoorraad gaat aanleggen.
 
       

             

de verteltafel


we maakten samen een levensgroot spinnenweb                                      

 het spelletje van de kabouters en de reus een heerlijke herfstwandeling
                                                                                                                 
Kinderboekenweek 2020
thema: en toen
Dino'sWe hebben tijdens de Kinderboekenweek gewerkt rondom Dino's. Dit sprak de kinderen heel erg aan, ze kwamen iedere dag weer met hun eigen Dino van thuis aan dragen.
In de klas hadden we een Dinobos op de verteltafel gemaakt waar de kinderen hun eigen dino verhaaltjes speelden.We maakten van klei onze eigen Dino


En heel spannend vonden de kinderen de verhaaltjes, liedjes en versje over Dino's, het speuren naar Dino's in de klas, lichten uit rolluiken omlaag en zoeken maar.......Dinojacht. 

Ook tijdens de gymles, oefenden we: het glijden vanaf de dino-nek, lopen over de dino-staart, rollen over de dino-neus. Hier beleefden de kinderen heel veel plezier aan.
 
Tijdens het werken met roulatie systeem: verven, met wasco kleuren, knippen en vervolgens plakken maakten we ook een dino en daar kwamen de genoemde activiteiten aanbod.

          


          


 

Afgelopen schooljaren

knutselmiddag

Meteen weer aan de slag met het volgende thema, winterfeest. We hebben geknutseld, mochten kiezen uit 5 verschillende werkjes: 2 verschillende bomen, een rendier, bal en/of dennenappel verven en glitters erover en een kerstman maken. Had je een werkje af mocht je weer een nieuw werkje kiezen, terwijl er sfeer muziek draaide.
Gelukkig hadden we heel veel hulp, dank jullie wel mama's. Hier een aantal foto's terwijl we heel hard aan het werk zijn.

     

     


 

O kom er eens kijken......


5 December 2019. Daar kwam hij eindelijk  "Sinterklaas" maar wat bleek zonder Pieten. Hoe moet dat nu. Sint dacht de oplossing te hebben. Meester Ralf zou wel een goede piet kunnen zijn, hij moest allerlei kunstjes doen. Maar helaas alles ging mis. Meester Ralf zong zelfs het liedje "O denneboom", nou ja gekker kun je het niet maken.
Maar gelukkig daar kwamen toch nog de pieten en ja hoor  Vergeet Piet was erbij dat verklaarde alles.
Eind goed al goed.

              Op bezoek bij het landgoed van Sinterklaas woensdag 20 november 2019.
Spannend.. spannend.. spannend.. Wij zijn op bezoek geweest bij Sinterklaas. Wij kregen allemaal een pietenpas, omdat wij pio's (piet in opleiding) waren. We moesten 4 verschillende activiteiten uitvoeren, om uiteindelijk een echte piet te worden. In de eerste kamer moesten wij rekenen en lezen. Vervolgens gingen wij oefenen voor "fotoshoots". Van al die foto's krijg je dorst, dus gingen we naar de pietenbar. Daar hebben wij niet lang gezeten, want toen werden wij opgehaald door dakpiet. We klommen op de daken, liepen met pakjes en kropen door een tunnel. En als aller aller laatste.. kwamen we op de kamer van Sinterklaas! Dit was de laatste test. Wij moesten een liedje zingen voor Sinterklaas en toen eindelijk waren wij allemaal geslaagd als piet!

    
 
 

                                           Lichtjesoptocht


We hebben een bezoek gebracht aan kunstenares Ivon Drummen. Samen met haar hebben we de delen van het lijf van de rups geverfd. In groepjes van 5, mochten we ons uitleven met verf op witte lakens. Minstens zo interessant vonden we het uitspoelen van de penselen. Deze potjes water kregen steeds een andere kleur.
Vrijdag 8 november is de totale creatie tijdens de lichtjesoptocht te zien.

                   


                    

                                        uitspoelen van de penselen

                                                
                                                 
 

                                     eindresultaat 


                   


 

HERFST


Het thema "Herfst" leeft altijd heel erg bij de kinderen. Ze kunnen het allemaal ervaren. Het wordt kouder, de natuur veranderd. Ook in de klas is er een heuse herfsthoek gemaakt. En de verteltafel ziet er weer uitnodigend uit. Slak wil wel eens in een ander huisje wonen. Hij gaat bij muis, eekhoorn, eend, spin en kabouter langs. Ze vinden allemaal dat slak een heel mooi huis altijd en overal bij zich heeft. Uiteindelijk is slak tevreden.

         

KINDERBOEKENWEEK 2019


In de klas hebben we gewerkt rondom de kinderboekenweek.
We hadden in de klas een eigen bibliotheek gemaakt, waar je dus boeken mocht lenen en in de huishoek gaan lezen. Dit vonden we heel gezellig om te doen.
Tevens werkte we op de verteltafel n.a.v. het boek: "Andre het astronautje", Andre en muis gingen naar de maan.
We knutselden raketten en maakte tekeningen op zwart papier van het heelal, de zon,de maan, jupiter, mars enz werden getekend en door de kinderen benoemd. Ook maakten we verschillende voertuigen van constructiemateriaal.

We gingen ook naar de "echte"bibliotheek. Daar werden we welkom geheten en begonnen met het kijken op groot scherm naar een boek. Vervolgens deden we 3 activiteiten: 1.  gezelschapsspel 2. kleurplaat van allerlei spinnen ( brrr) 3. plakken en tekenen van letters. Als afsluiting maakten we d.m.v. een bol wol een heel groot spinnenweb.

hieronder de foto"s van het bezoek aan de bibliotheek op de Heerlerbaan.            

                                       
 
 

Afgelopen schooljaren 

Spelletjes

Iedere woensdag spelen we in de speelzaal kringspelletjes zoals: Roodkapje ,overloopspelletjes zoals: Schipper mag ik overvaren en Tik/wedstrijd spelen zoals: Vos kom uit je hol.


               

Carnaval


Samen met de peuters carnavalswerkjes maken:

1. krullen maken bij de clown met stift
2. een steek stempelen met kurken
3. een ballon of strik versieren met confetti
4. een clownsmasker kleuren met wasco             

             
 

Gala diner

Donderdagavond 21 december 2017 hadden we een super gezellig en lekker gala diner.
Ouders hadden gezorgd voor overheerlijke gerechten. Na geproost te hebben met champagne, smulden we van een heus 3 gangen menu. Voorgerecht - hoofdgerecht - nagerecht.

              


              

 

onderzoekend leren


Allereerst mochten de kleuters experimenteren met allerlei spullen in een bak water. Zo ontdekten ze dat spullen blijven drijven of zinken. Deze begrippen waren voor veel kinderen nieuw.
Dus gingen we samen benoemen en uitvoeren.

zinken                                                           drijven


              


Op de boot van Sinterklaas kunnen heel veel pakjes en die boot blijft drijven.
Wij namen een kleine boot en telden hoeveel pakjes we nodig hadden om de boot te laten............


              
 

                                                                                            zinken