Groep 4 heeft samen gezongen met de ouderen van het Oranjehof. 

De afgelopen weken is  groep 4 één keer per week op bezoek gegaan bij het Oranjehof waar wij samen met de ouderen verschillende liedjes hebben gezongen. Na 10 keer repeteren was het eindelijk zover..
Het moment van de presentatie.
Ouders, vrienden of familie mochten komen kijken. Tijdens de presentatie hebben we de liedjes gezongen, maar was er ook ruimte voor een eigen "optreden" van de kinderen en/of ouderen.
Het was een hele gezellige en fijne tijd. Zowel kinderen als ouderen hebben van elkaar genoten.    

 


 

Kinderboekenweek 2 t/m/ 13 oktober 2019 
Reis mee!

 

Bij de opening van de Kinderboekenweek hebben wij een filmpje gekeken waarbij Suzie om hulp vroeg. Suzie was op reis gegaan. Ze is in verschillende landen geweest, uit ieder land heeft ze een souvenir mee genomen. Helaas is Suzie verdwaald en wist zij niet meer hoe ze thuis moest komen. Ze heeft de hulp nodig van alle kinderen. 

Ze heeft de kinderen van de onderbouw gevraagd om een voertuig te bedenken, waarmee zij weer terug naar huis kan komen. Tijdens de Kinderboekenweek gingen de groepen 1 tot en met 4 aan de slag met het maken van een voertuig. Op de afsluiting van de Kinderboekenweek presenteerden de groepen hun eigen gemaakte voertuigen en zo kwam Suzie zo weer veilig thuis. Wat een mooie ontwerpen zijn er ontstaan! 

De bovenbouw mocht zelf een verhaal schrijven over hoe Suzie terug naar huis zou komen. In de groepen 5 tot en met 8 werd het beste verhaal van de klas gekozen en deze werd tijdens de afsluiting van de Kinderboekenweek voorgelezen door de beste lezer. Er was namelijk ook een voorleeswedstrijd in iedere groep. De kinderen hebben hele mooie verhalen geschreven en wij luisterden met veel plezier naar deze verhalen. 

Suzie heeft onderweg van alles mee gemaakt, maar door de hulp van de kinderen is ze nu weer veilig thuis. 
 
Voor meer foto's klik hier

                                                                                                                                                  

Spetterend het nieuwe schooljaar in 
 

Zes weken zomervakantie zijn weer omgevlogen. Vandaag mochten alle kinderen weer naar school. De kinderen en ouders werden ontvangen door alle juffen en meesters. Juf Leonie verwelkomde alle kinderen en ouders. Vervolgens vlogen de spetters door de lucht terwijl de kinderen naar binnen liepen. Wij gaan er weer eens spetterend schooljaar van maken en wensen iedereen heel veel succes in de nieuwe groep! 
 

                                                                                                                                                  

Schoolproject Rembrandt van Rijn 

 


Wij zijn gestart met een nieuw schoolproject.  Alle kinderen kwamen in de aula samen om te kijken naar een toneelstukje over Rembrandt van Rijn.

We hebben voor dit thema gekozen omdat 2019  het 'Rembrandt jaar' is; het is 350 jaar geleden dat de beroemde schilder overleed.

In alle groepen gaan de kinderen bedenken wat ze allemaal willen weten over de schilder en over de tijd, de gouden eeuw, waarin hij leefde. Alle groepen gaan naar de bibliotheek voor een leesbevorderingsactiviteit, in sommige groepen komen kunstenaars met de kinderen werken. Er zullen de komende weken dus allerlei activiteiten plaatsvinden.


      


                                                                                                                                                  

Schoolkamp groep 8

De groepen 8 van beide locaties zijn 8 t/m 10 mei op schoolkamp naar Wijlre geweest. Het weer had wel wat warmer en droger gemogen maar toch kunnen we terug kijken op 3 heel gezellige dagen. "Waarom gaan we geen week?" vroegen een paar meiden. We begonnen met een snapspeurtocht door Valkenburg, daarna  zijn we gaan zwemmen in Mosaqua. 's Avonds liepen we de dropping en keken we naar de spannende halve finalewedstrijd van Ajax.
De volgende dag hebben we T-shirts versierd met textielstiften en hebben we het smokkelspel in het bos gespeeld. 's Avonds lekker buiten gegeten en daarna disco door DJ Max van de Vullingsweg. Hij draaide echt top!
Vrijdag zijn we voor de zekerheid maar weer naar Mosaqua geweest omdat het s ochtends regende. Achteraf was de Valkenier ook mogelijk geweest want het bleef droog en zelfs zonnig.
Als rode draad liep het moordspel door het schoolkamp. Voorafgaand aan de drie dagen keken de kinderen naar verschillende vlogs van meisjedjamilla, Enzo, Dylan, Nikkie en Monica. Enzo werd vermoord en d.m.v. hints moesten ze proberen de dader, het moordwapen en het motief te ontdekken. Drie groepjes hadden het goede antwoord. Maar een groepje zat het dichtst bij de beslissende vraag. Het was een relaxed kamp.
Bedankt allemaal!
 

 
 


Sportdag/Koningsspelen groepen 1 t/m 4 .

Vrijdag 12 april hadden de groepen 1 t/m 4 hun jaarlijkse sportdag. De kinderen namen deel aan o.a. voetbalspelletjes, het springkussen, de apenkooi en behendigheidsspellen. Dit onder begeleiding van
het evenementenbureau Go Active Heerlen. Na afloop maakten wij samen in de hal van de school het dansje op "Pasapas", het nieuwe liedje voor de Koningsspelen 2019. Aansluitend konden de kinderen genieten van de Koningslunch met als thema van dit jaar: 'water drinken'. Ondanks het koude weer werd het deze keer weer een zeer geslaagde en sportieve ochtend! Natuurlijk ook dankzij de vele hulpouders die zich voor deze ochtend hadden aangemeld. Hiervoor allemaal nogmaals onze hartelijke dank! 

 


100 jaar Heerlerbaan 

Vrijdag 9 november liepen kinderen en ouders mee in een sfeervolle lichtparade door de straten. Met lampionnen en lichtbeelden die werden gemaakt door de Tovercirkel, de scouting, de harmonie en de wijkbewoners trokken we er in het donker op uit. Op deze manier vierden we het 100 jarig bestaan van de wijk onder de naam Hogerop Heerlerbaan. Allemaal hartelijk bedankt voor de hulp en het meedoen!
 
 

Schoolreisje Toverland

Maandag 28 mei gingen de groepen 3 t/m 7 van beide locaties naar Toverland. Het was een warme en zonnige dag. Gelukkig was er voldoende water en daar maakten veel kinderen dankbaar gebruik van. 
Meer foto's staan in het fotoalbum.
 
 

Groep 8 op schoolkamp

Woensdag 23 t/m vrijdag 25 mei hebben de groepen 8 van beide locaties een super schoolkamp gehad. Wat een groep lieve en leuke kinderen. We vertrokken met de vervoerouders naar Wijlre waar de tassen werden gedropt bij de kampeerboerderij het Leienhoes. Het is al jaren onze vaste stek.
Na een snapchat fototocht door het centrum van Valkenburg hebben we het pretpark de Valkenier bezocht. 's Avonds kwamen veel meesters en juffen om met een groepje de dropping te lopen.
 
           

Donderdag waren de weersvoorspellingen niet zo goed dus besloten we eerst het smokkelspel in het bos te spelen en pas daarna de t shirts met je groepslogo te versieren. Tussendoor werden we getrakteerd op een lekker ijsje van een rijdende ijswagen. Twee kinderen van de Vullingsweg waren jarig en de ouders hadden dit samen geregeld. Lekker.... Na het lopend avondbuffet kwam de dj. Onze vaste dj Pepijn was verhinderd vanwege tentamens maar dj Superstar wist er na een half uurtje ook een feestje van te bouwen.
 
           

Vrijdag was het spullen pakken en naar Mosaqua lopen! Het weer was al 3 dagen heerlijk en het buitenbad was gelukkig geopend. Om half 4 was het alweer voorbij en stonden de ouders hun kroost weer op te wachten.

Als rode draad liep het moordspel door de dagen heen. De leerkrachten speelden de Voice of Holland na. Helene Fischer zong een lied en de andere leerkrachten draaiden de stoelen (Waylon, Ali B. Sanne en Anouk)  Maar Anouk viel plotseling dood neer. Aan de kinderen de taak dit misdrijf op te lossen. Ze konden aanwijzingen verdienen en er proberen achter te komen wie, waarmee en waarom de moord gepleegd was. De Bandana Queens hadden gewonnen.

De rest van de foto's staan hier.

Carnaval 

Vrijdag 9 februari vierden we carnaval op school. Het was een super gezellige dag.
 
     

 Meer foto's staan in het fotoalbum of klik hier
 

Winterfeest

Op 21 december hebben we samen het winterfeest gevierd. 

Vanaf 17.30 heeft elke groep een galadiner in de klas gehad. Iedereen kwam in zijn mooiste kleren naar school om samen van de meegebrachte gerechten te genieten. De klassen stonden vol met allerlei heerlijke gerechten. Van soep tot toetje... overal was aan gedacht. 

Op vrijdag 22 december hebben we de school omgetoverd tot bioscoop. De groepen 1 t/m 4 en de groepen 5 t/m 8 zijn worden gehusseld en hebben genoten van een film onder het genot van een drankje en een wafel.

 


Sinterklaas

Feest op de Tovercirkel!
Dankzij de kinderen kon het sinterklaasfeest toch nog doorgaan dit jaar.
De hoofdpiet van Sint zat namelijk met een probleem. Normaal kon hij alles oplossen en had hij overal wel een oplossing voor, maar nu was dit wel even anders. Alles zou in de soep lopen als hij niet snel met een goed idee kwam. Het feest had al moeten beginnen, maar de twee pieten die Sinterklaas zouden helpen waren spoorloos. Ze waren nergens te bekennen ..oh ...oh, wat nu? Hoofdpiet kwam uiteindelijk toch nog met een oplossing en schakelde de hulp in van een van de kinderen van onze school. Dit werd de nieuwe hulppiet maar hij moest wel eerst nog even enkele testjes doorlopen. Schoentjes vullen was een van de opdrachten en zwaaien naar alle kinderen. Daarna kwamen opeens Malle Pietje en Pepernotenpiet strompelend en verstrooid binnen vallen. Ze waren winters gekleed en waren door de winterse kou en gladheid van het dak gegleden. Ze waren de kou zat en wilde terug naar hun warme land. Sint kalmeerde zijn pieten en liet ze meegenieten van de warmte en knusheid op school.
Alle kinderen zaten vol verwachting te wachten tot eindelijk het feest kon beginnen. Pepernotenpiet bleef echter maar moeilijk lopen. Sint vroeg aan hem om zijn schoenen uit te trekken want hij dacht dat hij "voetnoot" had. In zijn schoen vond Sinterklaas inderdaad een pepernoot!
Na het oplossen van alle probleempjes kon het echte feest losbarsten.
Er werd gedanst, gezongen en gelachen.
 
     
 
 

Schoolkamp Wijlre groep 8

Van 7 t/m 9 juni gingen de groepen 8 van beide locaties op schoolkamp naar het Leienhoes in Wijlre.
De kinderen werden op woensdag door enkele ouders naar Valkenburg gebracht waar ze 30 minuten binnen een bepaald gebied op zoek gingen naar 26 snapshatfoto's van leerkrachten die her en der hingen. Op iedere foto stond een nummer en letter die samen een zin vormden. Daarna liepen we naar de Valkenier waar we tot 16 uur bleven. Vandaaruit liepen we naar een parkeerplaats even buiten Valkenburg vanwaar we naar Wijlre werden gependeld. Na het eten was er nog een speurtocht door de omgeving en was iedereen blij dat hij naar bed mocht.
 
   

Donderdag versierden we na het ontbijt een t-shirt met een eigen bedacht groepslogo. De Tigergirls hadden zelf van thuis al een plaatje meegenomen. Daarna liepen we naar het bos voor het smokkelspel.
's Middags speelden wie zin had slagbal tegen de leerkrachten en stagiaires. Het ging heel gelijk op en dachten we eerst nog: we gunnen ze een puntje, sloeg al snel om in: maar verliezen willen we ook niet.
Het avondeten was een keus uit zelf een pizza maken, frikandel grillen, pantosti maken en banaan met chocolade. Om half 9 startte de disco met onze vaste dj Pepijn. Meester Guido kwam ook nog even met zijn kinderen op bezoek.
 
   

Vrijdag was alweer de laatste dag. Normaal lopen we naar Gulpen maar vanwege de hevige regen werd er weer gependeld. In het zwembad werden de laatste euro's opgemaakt en amuseerde iedereen zich prima.
Al met al weer een relaxed en gezellig kamp. Allemaal bedankt voor de bijdrage hieraan!

Meer foto's staan in het fotoalbum.

Koningsspelen 2017


Afgelopen vrijdag 21 april werden de koningsspelen op een andere wijze gevierd. De groepen 1 t/m 4 BW en VW vierden de sportdag op hun eigen locaties. De organisatie hiervan werd geregeld door het evenementenbureau Go Active te Heerlen. Na afloop werden de kinderen getrakteerd op de Koningslunch. 

De organisatie voor de sportdag van de groepen 5 t/m 8 BW en VW werd deze keer uit handen gegeven aan Decathlon Heerlen.

Er werd gezamenlijk gestart met het nieuwe Koningspelen-lied van Kinderen voor Kinderen namelijk Okido. Het lied en het bijbehorend dansje waren van te voren op school flink ingeoefend door de kinderen. 

Het weer werkte mee. Het bleef gedurende de sportactiviteiten gelukkig droog. In het kader van het Koningsontbijt ontvingen de bovenbouwkinderen enkele gezonde versnaperingen. OBS De Tovercirkel was niet de enige school die zijn  sportieve prestaties liet zien op de sportvelden van RKHBS. Verscheidene scholen vanuit de directe omgeving namen ook hieraan mee. Na afloop gingen de scholen ieder met een welverdiende prijs terug naar school. Hierna begon de meivakantie en konden de kinderen genieten van hun welverdiende rust. 

Ook dankzij de hulp van vele stagiaires van het CIOS, vrijwilligers, hulpouders en leerkrachten werd het wederom een zeer geslaagde en gezellige sportdag!