Sportdag 2021 

De kinderen hebben met hun groep allerlei spelletjes mogen spelen. Er was een roulatiesysteem waarbij iedere groep telkens bij een activiteit was. Daarnaast was er nog een leuke verrassing.. Kijk maar eens op de foto's wat die verrassing was.. De kinderen vonden het GE-WEL-DIG! 


 
 Koningsspelen 2021
 

We zijn de Koningsspelen gestart met een eigen ontbijtje. Alle kinderen hebben zelf hun ontbijt mee naar school genomen. Vervolgens had iedere klas zijn eigen programma. Ook dit jaar zijn de Koningsspelen net wat anders dan we gewend zijn. Helaas geen sportdag, maar de kinderen mochten allemaal spullen meenemen waarmee we lekker buiten konden spelen. Alle groepen zijn dat ook extra lang naar buiten gegaan op deze dag. We hebben gefietst over het hele schoolplein, gestept, gevoetbald en ga zo maar door..  Het was een gezellige oranje dag. Groep 5 zat helaas in quarantaine, maar ook hier heeft de meester er via Teams een gezellige dag van geprobeerd te maken. Zie hieronder een aantal foto's van deze leuke dag; 
   

   

   

   


                                            

 

BMV Heerlerbaan

 
Op de locatie Vullingsweg van onze school gaan we een Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) bouwen voor de Heerlerbaan.
Deze komt op de plek waar nu onze school staat. De BMV komt in een mooi en duurzaam gebouw met een natuurlijke uitstraling. 
Wij zijn er trots op dat we een mooi nieuw gebouw krijgen.
Ook de buitenruimte wordt opnieuw ingericht als een prettige, groene ontmoetingsplek. 
De BMV wordt een plek waar allerlei maatschappelijke activiteiten samenkomen op het gebied van onderwijs, gezondheid, zorg, welzijn, cultuur en bewegen.

De architecten hebben een voorlopig ontwerp gemaakt van het gebouw en de omgeving.
Dat ontwerp willen we graag met u delen. Er is een video gemaakt waarin het ontwerp te zien is.
U kunt de video bekijken op de website van de gemeente en/of via onderstaande link:
www.heerlen.nl/bmvheerlerbaan en via YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=wc2DglayItI&t=1s


 Thema zwerfafval op OBS de Tovercirkel 


De afgelopen weken is de hele school met het thema zwerfafval aan de slag gegaan. Iedere groep heeft hier op zijn of haar manier aan gewerkt. Dit thema werd afgesloten met een tentoonstelling, waarbij alle groepen hun knutselwerkjes aan elkaar konden presenteren. Omdat we zoveel leuke knutselwerkjes gezien hebben, hebben we besloten dat een afvaardiging van alle werkjes aangeboden zal worden aan de medewerkers van de RD4.  Daarnaast werd er een wedstrijd gehouden. De groepen hebben zwerfafval op het schoolplein opgeruimd. De hoeveelheden opgeruimd zwerfafval van het schoolplein werd gewogen en er werd bekeken welke groep het meeste heeft opgehaald. Daarbij hebben we gekeken naar de bovenbouw en de onderbouw.  De winnaar van de onderbouw was groep 3, deze hebben 9 kg aan zwerfafval opgehaald. Bij de bovenbouw heeft groep 8 gewonnen, deze hebben 12,5 kg aan zwerfafval opgehaald. De winnaars van deze actie hebben als prijs extra buitenspeeltijd gekregen. Alle deelnemers hebben ook een diploma in ontvangst genomen.

Hieronder wat foto's van de tentoonstelling. Wat hebben de kinderen keihard gewerkt en wat zijn ze creatief geweest!  


                                              


             

             

                               
                                         


Geen carnaval, maar toch een gekke dag. 
 

Helaas konden we dit jaar geen carnaval vieren zoals we dat zijn gewend. Toch vonden wij het belangrijk om er een gezellige en gekke dag van te maken. Daarom hebben wij ervoor gekozen om een gekke kapseldag te houden. Iedere groep heeft deze dag op zijn eigen manier ingevuld en vonden er in elke groep een aantal gezellige activiteiten plaats. Dit hebben wij na zo'n lange periode thuis natuurlijk heel erg gemist.

    

     

      

     


Sinterklaas, maar dan even anders.. 

Dit jaar vierden we een beetje "anders dan anders" het Sinterklaasfeest op school.
De onderbouw kreeg een brief van "Dokter Piet" met de mededeling dat Sint
dit jaar in Quarantaine moest, omdat er een aantal pieten ziek bleken te zijn….
Daarom besloten we met alle kinderen, om Sint maar eens echt te verrassen.
Er werden allerlei prachtige bouwwerken voor sint gemaakt.
In de bovenbouw was er sprake van het "pakjes-mysterie"
Er waren pakjes verdwenen en de leerlingen moesten via aanwijzingen,
Hints en opdrachten er achter zien te komen wie dat gedaan kon hebben……..
Op vrijdag 4 dec. hadden alle leerlingen een gezellige dag met surprise voor de bovenbouw.
En spelletjes, dans, film en muziek voor de onderbouw.
Toen we na de pauze binnen kwamen stonden er ineens een heleboel cadeautjes in de aula klaar.
We snapten er allemaal niets van, maar toen ineens een hulppiet al bonkend en
stampend de aula kwam binnenstormen, werd er een heel verhaal door Meester Max
uit de doeken gedaan………
Natuurlijk zou Sint ons niet vergeten dit jaar en hij had onze eigen Meester Max,
gevraagd om voor Hulppiet te spelen.
Alles kwam zo toch nog goed! Er was voor ieder kind een verrassing!!
Bedankt Sinterklaas en natuurlijk ook bedankt Meester Max!!!!
 
    

  

  

  

 
   

      
    

 Kinderboekenweek 2020 En toen... 

De afgelopen weken zijn de kinderen in de klas aan de slag gegaan met het thema "en toen". De ene klas is terug gegaan naar de tijd van de dino's, de andere klas had het over de tijd van ridders of romeinen. Iedere groep heeft een eigen invulling gegeven aan dit thema. Daarnaast hebben alle groepen een tijdmachine gemaakt, waarmee ze terug naar de tijd konden gaan. Als afsluiting vond er een tentoonstelling plaats en konden alle kinderen de tijdmachines van de verschillende groepen bewonderen. Wat een prachtige kunstwerken zijn er gemaakt! 

  

  

         
Alaaf, alaaf, alaaf! 
 
Wij startten de dag in onze eigen klas. Waarna de Revue met allerlei optredens volgde. Na de kleine pauze kregen we bezoek van de jeugdcarnaval en de soeplummele. Van al die optredens en bezoekers kregen wij natuurlijk honger. We aten lekker een broodje knakworst, waardoor we vervolgens weer genoeg energie hadden om lekker te gaan springen en hossen. Het was een hele gezellige dag en als afsluiting werd het "ballonnennet" kapot geknipt en mochten wij alle ballonnen kapot trappen. Dat was pas een pret! 


  

  

  

  

  
 


Spelletjesmiddag met de hele school 
Wij speelden met de hele school gezelschapsspelletjes. De kinderen werden gehusseld, waarbij kinderen uit verschillende groepen samen één spel speelden. Naast het feit dat gezelschapsspelletjes heel leuk zijn kunnen kinderen hier ook heel veel van leren. Samenwerking; de grote kinderen hielpen de jonge kinderen, maar ook andersom.  Daarnaast sluit het ook aan bij de Executieve functies waar wij schoolbreed aan werken. Kinderen leren op hun beurt te wachten, tegen je verlies kunnen en nog veel meer. Het was een geslaagde, leuke en leerzame middag. Wij gaan dit in de toekomst zeker weten nog wel vaker doen! 
 
  

  

  
 


Gekke kapseldag 

Iedereen kwam naar school met een gek kapsel! 
Wat een prachtige kapsels hebben wij vandaag gezien.. Zeemeerminnen, spinnen, lichtjeshaar en ga zo maar door. De gekste kapsel konden een prijsje winnen, wat een hele klus was met al die kapsel! 
Na het bekend maken van de gekste kapsels werden ook de nieuwe prins en het bloemenmeisje van de Tovercirkel bekend gemaakt. De afgelopen weken konden de kinderen zich hiervoor opgeven.
Alaaf, alaaf


      

  

  

  


 


Happy new year! 


 Winterfeest 
 
Wij startten de dag met een gezamenlijk ontbijt in de eigen groepen. Na het smullen van alle heerlijke gerechten, zijn wij op zoek gegaan naar foto's van onze juffen en meesters. Door de hele school lagen babyfoto's verstopt en foto's van nu. Nadat we alle foto's gevonden hadden moesten we kijken welke foto's bij elkaar horen. Dat was wel een klusje zeg! 
Na het puzzelen van de foto's, maakten de kinderen met allerlei knutselmateriaal zelf kaarten. Deze kaarten werden door een groepje kinderen in de middag uitgedeeld op het Oranjehof. Wat een blije gezichten allemaal! 
En nu... tijd voor vakantie! 

  

    

     

  

  
 


Groep 4 heeft samen gezongen met de ouderen van het Oranjehof. 
De afgelopen weken is  groep 4 één keer per week op bezoek gegaan bij het Oranjehof waar wij samen met de ouderen verschillende liedjes hebben gezongen. Na 10 keer repeteren was het eindelijk zover..
Het moment van de presentatie.
Ouders, vrienden of familie mochten komen kijken. Tijdens de presentatie hebben we de liedjes gezongen, maar was er ook ruimte voor een eigen "optreden" van de kinderen en/of ouderen.
Het was een hele gezellige en fijne tijd. Zowel kinderen als ouderen hebben van elkaar genoten.    

 

 

Kinderboekenweek 2 t/m/ 13 oktober 2019 
Reis mee!

 
Bij de opening van de Kinderboekenweek hebben wij een filmpje gekeken waarbij Suzie om hulp vroeg. Suzie was op reis gegaan. Ze is in verschillende landen geweest, uit ieder land heeft ze een souvenir mee genomen. Helaas is Suzie verdwaald en wist zij niet meer hoe ze thuis moest komen. Ze heeft de hulp nodig van alle kinderen. 

Ze heeft de kinderen van de onderbouw gevraagd om een voertuig te bedenken, waarmee zij weer terug naar huis kan komen. Tijdens de Kinderboekenweek gingen de groepen 1 tot en met 4 aan de slag met het maken van een voertuig. Op de afsluiting van de Kinderboekenweek presenteerden de groepen hun eigen gemaakte voertuigen en zo kwam Suzie zo weer veilig thuis. Wat een mooie ontwerpen zijn er ontstaan! 

De bovenbouw mocht zelf een verhaal schrijven over hoe Suzie terug naar huis zou komen. In de groepen 5 tot en met 8 werd het beste verhaal van de klas gekozen en deze werd tijdens de afsluiting van de Kinderboekenweek voorgelezen door de beste lezer. Er was namelijk ook een voorleeswedstrijd in iedere groep. De kinderen hebben hele mooie verhalen geschreven en wij luisterden met veel plezier naar deze verhalen. 

Suzie heeft onderweg van alles mee gemaakt, maar door de hulp van de kinderen is ze nu weer veilig thuis. 
Voor meer foto's klik hier
                                                                                                                                                  

Spetterend het nieuwe schooljaar in 
 
Zes weken zomervakantie zijn weer omgevlogen. Vandaag mochten alle kinderen weer naar school. De kinderen en ouders werden ontvangen door alle juffen en meesters. Juf Leonie verwelkomde alle kinderen en ouders. Vervolgens vlogen de spetters door de lucht terwijl de kinderen naar binnen liepen. Wij gaan er weer eens spetterend schooljaar van maken en wensen iedereen heel veel succes in de nieuwe groep! 
                                                                                                                                                  

Schoolproject Rembrandt van Rijn 
 

Wij zijn gestart met een nieuw schoolproject.  Alle kinderen kwamen in de aula samen om te kijken naar een toneelstukje over Rembrandt van Rijn.
We hebben voor dit thema gekozen omdat 2019  het 'Rembrandt jaar' is; het is 350 jaar geleden dat de beroemde schilder overleed.
In alle groepen gaan de kinderen bedenken wat ze allemaal willen weten over de schilder en over de tijd, de gouden eeuw, waarin hij leefde. Alle groepen gaan naar de bibliotheek voor een leesbevorderingsactiviteit, in sommige groepen komen kunstenaars met de kinderen werken. Er zullen de komende weken dus allerlei activiteiten plaatsvinden.

      


                                                                                                                                                  

Schoolkamp groep 8
De groepen 8 van beide locaties zijn 8 t/m 10 mei op schoolkamp naar Wijlre geweest. Het weer had wel wat warmer en droger gemogen maar toch kunnen we terug kijken op 3 heel gezellige dagen. "Waarom gaan we geen week?" vroegen een paar meiden. We begonnen met een snapspeurtocht door Valkenburg, daarna  zijn we gaan zwemmen in Mosaqua. 's Avonds liepen we de dropping en keken we naar de spannende halve finalewedstrijd van Ajax.
De volgende dag hebben we T-shirts versierd met textielstiften en hebben we het smokkelspel in het bos gespeeld. 's Avonds lekker buiten gegeten en daarna disco door DJ Max van de Vullingsweg. Hij draaide echt top!
Vrijdag zijn we voor de zekerheid maar weer naar Mosaqua geweest omdat het s ochtends regende. Achteraf was de Valkenier ook mogelijk geweest want het bleef droog en zelfs zonnig.
Als rode draad liep het moordspel door het schoolkamp. Voorafgaand aan de drie dagen keken de kinderen naar verschillende vlogs van meisjedjamilla, Enzo, Dylan, Nikkie en Monica. Enzo werd vermoord en d.m.v. hints moesten ze proberen de dader, het moordwapen en het motief te ontdekken. Drie groepjes hadden het goede antwoord. Maar een groepje zat het dichtst bij de beslissende vraag. Het was een relaxed kamp.
Bedankt allemaal!
 
 


Sportdag/Koningsspelen groepen 1 t/m 4 .
Vrijdag 12 april hadden de groepen 1 t/m 4 hun jaarlijkse sportdag. De kinderen namen deel aan o.a. voetbalspelletjes, het springkussen, de apenkooi en behendigheidsspellen. Dit onder begeleiding van
het evenementenbureau Go Active Heerlen. Na afloop maakten wij samen in de hal van de school het dansje op "Pasapas", het nieuwe liedje voor de Koningsspelen 2019. Aansluitend konden de kinderen genieten van de Koningslunch met als thema van dit jaar: 'water drinken'. Ondanks het koude weer werd het deze keer weer een zeer geslaagde en sportieve ochtend! Natuurlijk ook dankzij de vele hulpouders die zich voor deze ochtend hadden aangemeld. Hiervoor allemaal nogmaals onze hartelijke dank! 

 
100 jaar Heerlerbaan 
Vrijdag 9 november liepen kinderen en ouders mee in een sfeervolle lichtparade door de straten. Met lampionnen en lichtbeelden die werden gemaakt door de Tovercirkel, de scouting, de harmonie en de wijkbewoners trokken we er in het donker op uit. Op deze manier vierden we het 100 jarig bestaan van de wijk onder de naam Hogerop Heerlerbaan. Allemaal hartelijk bedankt voor de hulp en het meedoen!