Badjesdag

Nog even profiteren van het mooie weer. Meestal sluiten we het jaar ermee af, maar niets mis om er de tweede week mee te beginnen. De kinderen mochten van thuis badjes en waterspeeltjes meenemen. Dit had iedereen goed begrepen want bijna iedereen had waterpistolen en een handdoek meegenomen. Iedere groep was een half uur aan de beurt. Soms hoeft het niet duurt te zijn om veel plezier te hebben.
 

 

Laatste schooldag

Donderdag 4 juli was de laatste schooldag. Iedereen heeft in zijn klas spelletjes gedaan, lekker buiten gespeeld en we hebben allemaal een vlaggetje versierd om groep 8 om 14 uur uit te zwaaien.
Het is een hele speciale dag. Ze verheugen zich allemaal op de nieuwe school, maar moeten afscheid nemen van de bekende en vertrouwde plek. Na heel wat succes wensen en knuffels en enkele tranen beginnen we aan onze welverdiende zomervakantie!
 
 

Nieuw zelf ontworpen verkeersbord


De kinderen van de Toverraad zijn al het hele jaar bezig om mee te denken hoe het beter en veiliger kan in en rondom de school. Dit heeft al een mooi voetpad en een extra ingang opgeleverd. Natuurlijk niet zonder de bezielende leiding van Suzan. De kinderen hadden als opdracht een verkeersbord te ontwerpen om de bestuurders erop te wijzen dat er een school aan deze weg ligt. Het ontwerp van Ronja werd uitgekozen en er werden twee echte borden van gemaakt. Ze zijn geplaatst langs de Benzenraderweg ter hoogte van de inrit. Samen met de wethouder, Veilig Verkeer Nederland, de Toverraad en alle andere kinderen werd het bord op 19 juni onthuld. Alle partijen bedankt voor het meedenken en het tot uitvoer brengen van dit super idee.
 
300
 


Rembrandt tentoonstelling


De afgelopen weken hebben alle groepen aan het thema: "Rembrandt" gewerkt. Dit thema hebben we gekozen omdat het 350 jaar geleden is dat Rembrandt is gestorven. Samen met Pit, de bibliotheek Schunck* en de Vrije Akademie ZOM werkten we het thema uit. We hadden een Rembrandt leskist gehuurd om de hal aan te kleedden en uit de lesbrieven allerlei opdrachten gemaakt. Tijdens de opening speelden we een klein toneelstukje. We keken naar de schilderijen, leerden portret schilderen van een echte kunstenaar, maakten zelf verf en maakten appelcake uit die tijd. Donderdag 13 juni hebben we het project afgesloten. De school werd als museum ingericht. Alle ouders mochten komen kijken naar de kunstwerken die de kinderen gemaakt hadden. Het was een groot succes. Groep 7 en 8 gaat volgende week nog op bezoek naar het Rijksmuseum in Amsterdam als kers op de taart.
 
klik hier voor het filmpje dat gemaakt is door L1.
 

Schoolkamp groep 8

De groepen 8 van beide locaties zijn 8 t/m 10 mei op schoolkamp naar Wijlre geweest. Het weer had wel wat warmer en droger gemogen maar toch kunnen we terug kijken op 3 heel gezellige dagen."Waarom gaan we geen week?" vroegen een paar meiden. We begonnen met een snapspeurtocht door Valkenburg, daarna  zijn we gaan zwemmen in Mosaqua. 's Avonds liepen we de dropping en keken we naar de spannende halve finalewedstrijd van Ajax.
De volgende dag hebben we T-shirts versierd met textielstiften en hebben we het smokkelspel in het bos gespeeld. 's Avonds lekker buiten gegeten en daarna disco door DJ Max van de Vullingsweg. Hij draaide echt top!
Vrijdag zijn we voor de zekerheid maar weer naar Mosaqua geweest omdat het s ochtends regende. Achteraf was de Valkenier ook mogelijk geweest want het bleef droog en zelfs zonnig.
Als rode draad liep het moordspel door het schoolkamp. Voorafgaand aan de drie dagen keken de kinderen naar verschillende vlogs van meisjedjamilla, Enzo, Dylan, Nikkie en Monica. Enzo werd vermoord en d.m.v. hints moesten ze proberen de dader, het moordwapen en het motief te ontdekken. Drie groepjes hadden het goede antwoord. Maar een groepje zat het dichtst bij de beslissende vraag. Het was een relaxed kamp. Bedankt allemaal!
 


Tovercirkel naar Toverland

Donderdag 18 juni vertrokken de kinderen van groep 3 t/m 7 van beide locaties op schoolreisje naar Toverland. Het weer was prachtig. Zonnig en 22 graden. Het perfecte schoolreisjes weer.
De kinderen vermaakten zich prima in de Troy, Fenix, Booster Bikes en andere attracties. Ieder jaar is er weel iets nieuws bijgekomen. Het was een gezellige dag.
 
   

Sportdag en koningsspelen


Vrijdag 12 april vierden groep 4 t/m 8 de koningsspelen op het sportcomplex Strijthagen. Groep 1 t/m 3 had de spellen in en rondom de school. Een groter verschil van temperatuur met vorig jaar kan haast niet. Vorig jaar was het warmer dan 30 graden en was iedereen op zoek naar een plekje schaduw. Dit jaar was het 5 graden en waaide het behoorlijk. Veel kinderen hadden een warme winterjas over de sportkleding en zelfs handschoenen waren geen overbodige luxe. Maar na een voetbalwedstrijdje en zaklopen waren de bibberende gezichten verdwenen. De kinderen van groep 4 leerden groep 8 nog even het "Pasapas" dansje. Geweldig.
 

Engelse middag


Donderdag 11 april was de tweede Engelse middag van dit jaar. Het thema was een Ierse proeverij. Kinderen maakten Boxty's, een soort van aardappelpannenkoekjes, haverkoekjes en smoothies. We speelden fruitbingo en leerden een Ierse Riverdance. Helaas hadden we een beetje pech met de ouderhulp. Van de 5 ouders bleef er nog maar 1 over. Maar de kinderen hebben goed geholpen met de voorbereiding.
Kirsten bedankt dat je nog 3 sodabroden voor ons gebakken had om te proeven. Ze waren heerlijk met wat roomboter erop.
 
 

Carnaval

Ook dit jaar vierden we uitbundig carnaval. Vrijdag was het feest op school. Natuurlijk kwamen de Winkbülle op bezoek met de grote prins Pascal I en jeudprins Juul II. Samen met de raad van 11 werd het een gezellige boel. De optredens van de kinderen waren spectaculair. De sfeer was prima en de organisatie van de dag uitstekend. De kinderen genoten in de pauze van een broodje knakworst en om 14 uur begon de vakantie. 
 
We knutselden met groep 4/5 mee met de Friekelwedstrijd van de Winkbülle. Ons kunstwerk hing in de etalage van Ans Douven. Het zag er prachtig uit en dat vond de jury ook. We waren bij de top 3 en wonnen een prijs. Ook liep een groep ouders, kinderen en een enkele juf met de kinderoptocht mee. Het thema was dit jaar:  'Heële doe bis ee mülke weëd'. Ook hier wonnen we prijs bij de grote groepen 111 euro!
 
Ook hadden we dit jaar weer een Tovercirkelsjlager gecomponeerd door onze sing en songwriter Frans Roovers. Het liedje staat op you-tube. De tekst is mede tot stand gekomen door een inspiratiesessie met een aantal kinderen van groep 7/8. De tekeningen zijn gemaakt door Evie, Angelina en Ronja

https://www.youtube.com/watch?v=JF6eM5imxH4&list=PLH3C8iYvxTdzRcOxc27INfohc5ukgeRHN&index=1.

 

Ridders en jonkvrouwen

Woensdag 27 februari mochten de ouders van groep 3 en 4 de tentoonstelling bekijken van het project: Ridders en Jonkvrouwen. De kinderen hebben de afgelopen weken gewerkt aan dit thema. Ze schreven verhalen, maakten ridderdrank, tekende wapenschilden, leerden nieuwe woorden, hebben geweven, helmen gemaakt en nog veel meer. De opkomst was groot en de kinderen vertelden zelf wat het allemaal voorstelde. Ook brachten ze een bezoek aan kasteel Hoensbroek. Alle ouders nogmaals bedankt voor het vervoer. 
 
 

Sneeuw

Vandaag hebben de kinderen langer buiten gespeeld. De eerste sneeuw van het schooljaar. Op het grote plein mag gegooid worden, op het kleine plein niet. Groep 8 heeft achterom haar eigen sneeuwgevecht gehouden:) Snel genieten want overmorgen wordt het weer +7
 

Winterfeest

Dit jaar vierden we het Winterfeest overdag. We zijn op bezoek geweest bij de oudere mensen in het Bejaardenhuis en de verpleegafdeling Molenpark van Sevagram. Vooraf hebben we op school voor de oude mensen geknutseld. Kerststukjes, kaarsenhouders en van meegebrachte en gesponsorde knuffels kerstknuffels gemaakt. De kinderen van groep 1/2 zijn samen met groep 8 naar de verpleegafdeling gegaan en groep 3 t/m 7 naar zorgcentrum Douvenrade. De oudere mensen waren heel blij met het bezoek. We hebben samen liedjes van vroeger gezongen en de meegenomen cake gezellig samen opgegeten.
Vanaf half 2 hebben we de middag afgesloten in de grote hal. Even onze ervaringen met elkaar gedeeld en een paar kerstliedjes gezongen. Het was een indrukwekkende dag. We zijn supertrots op de kinderen die iets voor een ander over hebben, een praatje maken met de mensen en zich prima gedragen als we ergens op bezoek zijn. Daar gaat het om met kerst. Iedereen die meegeholpen heeft: bedankt!
En nu genieten van twee weken vakantie.
 
 


Sinterklaas op bezoek

Woensdag 5 december is toch wel de belangrijkste/ spannendste dag van het jaar. Het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten waar we weken naar hebben uitgekeken. Traditiegetrouw had Frans Roovers onze "huiscomponist" een toepasselijk Sinterklaas liedje geschreven. Het werd uit volle borst meegezongen bij de binnenkomst van de Sint. Na een gezamenlijk deel in de hal, ging de Sint bij de onderbouwgroepen op bezoek. Vanaf groep 5 hadden de kinderen surprise. 
Tussendoor waren er speculaasjes en fruit. Het was een heel gezellige dag. Relaxed ging iedereen naar huis om 12 uur. Alle hulpouders en commissieleden, bedankt voor het organiseren en de hulp op de dag zelf. Het diploma van de sint was dan ook terecht. 
 
Kijk voor meer foto's in het fotoalbum
 

Aanleg stoep

Wat is er mooier dan ideeën van de kinderen uit laten komen? Een van de opmerkingen was dat de weg naar school erg druk en onveilig was. De Toverraad heeft hierover gebrainstormd en samen met de politie, gemeente en Veilig Verkeer Nederland een aanvraag bij de gemeente ingediend voor een aanleg van een stoep op de huidige groenstrook. Blij verrast waren we toen we te horen kregen dat het bij de eerstvolgende vergadering meteen goedgekeurd was. Dat is nog eens daadkracht!
Wat ook gold voor het bedrijf dat de stoep kwam aanleggen.
We zijn er super blij mee. Binnenkort volgt de officiële opening.
 
 


Afsluiting Kinderboekenweek

Vrijdag 12 oktober werd de Kinderboekenweek afgesloten met een optredens per groep. Het thema was "vriendschap". We keken o.a. naar liedjes, gedichten en een quiz. Iedereen had erg zijn best gedaan. Ouders waren ook welkom en het zat dan ook gezellig vol. Om 14 uur was de school uit en konden we gaan genieten van de herfstvakantie. Het weer is in ieder geval heerlijk.
 

 

Kinderboekenweek

Donderdag 11 oktober werd in de grote hal de voorleeswedstrijd gehouden. De finalisten van de voorrondes in de klas streden om de schooleer. De winnaar mag meedoen met de volgende ronde die gehouden wordt in Schunck* glaspaleis. Dit jaar is Quinn de winnares geworden. De keuze was heel moeilijk en de jury moest er een 5 e persoon bijhalen omdat er anders geen meerderheid was.

 

 


Mad science

Woensdag 3 oktober bracht Mad Science een bezoekje aan onze school. Ze verzorgen altijd een voorstelling waar natuur- en scheikunde proeven getoond worden. Natuurlijk met assistentie van enkele kinderen van groep 3-8. Dit keer was het thema zwaartekracht. Vooral de proef waarbij 3 bekertjes op een dienblad ronddraaide zonder dat er een druppeltje gemorst werd zorgde voor verwonderde blikken.
 
 

Buitenspelpakket actie Albert Heijn

Donderdag 6 september verzamelden we in de grote hal om samen het buiten-speel-pakket in ontvangst te nemen dat we bij elkaar hebben gespaard met een actie van Albert Heijn. Onze overblijf coördinator Yvonne kwam enkele maanden geleden met het idee.
Ouders en andere klanten hadden meer dan 100.000 punten gespaard voor de Tovercirkel. Twee mensen van AH XL ,bij het Parkstadstadion, kwamen langs om het te overhandigen. Met nog een gezonde traktatie als extraatje. Om kwart over tien werd er al gretig gebruik van gemaakt. Ballen, skippyballen, kattenstaartlinten, frisbees, stoepkrijt en nog veel meer. Super bedankt.

 

Voorstelling Cultura Nova

Woensdag 29 augustus brachten de groepen 1 t/m 8 een bezoek aan het Parkstad Theater/ Schouwburg. In een lange stoet vertrokken we te voet naar de stad. Kinderen van groep 8 en 7 namen een kleuter bij de hand. Het tempo lag iets lager dan normaal, maar na een dik half uurtje waren we toch op het van Grunsvenplein. Eerst aten en dronken we even wat. Om 10 uur begon de voorstelling: "Alex in vuilbakland" geïnspireerd op Alice in Wonderland. Het was een geweldige voorstelling voor de jongsten en oudsten. Daarna liepen we weer teug naar school waar we iets later dan normaal aankwamen. Familie Malherbe bedankt voor de uitnodiging!
 
 
     
 
 


Eerste schooldag

Niet te geloven, maar de 6 weken zijn al weer om. Traditie is dat we om 10 uur in de grote hal samen komen en even kijken welke juf of meester in welk lokaal zit. Ook verwelkomen we de vervangers van juf Nancy ( meester Paul Gielen in groep 8 en juf Anita Spee-Rooijakkers in groep 1/2) en de nieuwe leerlingen.
Daarna zijn we naar buiten gegaan om het nieuwe bord met de naam van de school te onthullen.
Allemaal een heel fijn en leerzaam jaar gewenst.


 


Laatste schooldag

Donderdag 4 juli begon om 14. 00 uur de zomervakantie. Voor groep 8 hadden we de rode loper uitgelegd omdat het voor hen de laatste keer was :(
Maar ze zijn er ook wel aan toe:)
Fijne vakantie allemaal.
 
 

Badjesdag

Het aanhoudende mooie weer was de reden om een badjesdag te houden. Om de beurt mochten de kinderen van de verschillende groepen buiten met het water spelen. Wie niet wilde kon relaxed en droog op het grote plein spelen. Maar de meesten zochten toch de verkoeling van het water op.
 
 

Musical groep 8

Maandag 2 juli werd de eindmusical "groep 8 achter de tralies" opgevoerd voor de ouders, andere familieleden en alle leerkrachten. Het is dit jaar een kleine groep dus plek genoeg voor iedereen. Ze hebben een lange voorbereidingstijd gehad en met steun van Suzan voor de teksten, Ivonne voor de muziek, Patricia en Tamara voor het decor, is de klus geklaard. En niet te vergeten de inzet van de kinderen want het waren aardige lappen tekst en liedjes van een hoog niveau. Heel goed gedaan allemaal.
 

 


Zomerfeest 

Vrijdag 22 juni vierden we samen met kinderen, ouders en leerkrachten het zomerfeest. Het weer was prachtig en kinderen genoten dan ook van het springkussen, het spijkerbroekhangen en kussengevecht op een boomstam. Binnen waren er knutselworkshops en kon je je laten schminken. De hele school rook naar zelfgebakken wafels en cup-cakes. Rond half 6 werd het "Amerikaans" buffet geopend. Iedereen bedankt voor de inzet en de gezelligheid. Kijk hier voor de rest van de foto's.
 
 

Schoolreisje Toverland

Maandag 28 mei gingen de groepen 3 t/m 7 van beide locaties naar Toverland. Het was een warme en zonnige dag. Gelukkig was er voldoende water en daar maakten veel kinderen dankbaar gebruik van. 
Meer foto's staan in het fotoalbum.
 
   

Groep 8 op schoolkamp

Woensdag 23 t/m vrijdag 25 mei hebben de groepen 8 van beide locaties een super schoolkamp gehad. Wat een groep lieve en leuke kinderen. We vertrokken met de vervoerouders naar Wijlre waar de tassen werden gedropt bij de kampeerboerderij het Leienhoes. Het is al jaren onze vaste stek.
Na een snapchat fototocht door het centrum van Valkenburg hebben we het pretpark de Valkenier bezocht. 's Avonds kwamen veel meesters en juffen om met een groepje de dropping te lopen.
 
Donderdag waren de weersvoorspellingen niet zo goed dus besloten we eerst het smokkelspel in het bos te spelen en pas daarna de t shirts met je groepslogo te versieren. Tussendoor werden we getrakteerd op een lekker ijsje van een rijdende ijswagen. Twee kinderen van de Vullingsweg waren jarig en de ouders hadden dit samen geregeld. Lekker.... Na het lopend avondbuffet kwam de dj. Onze vaste dj Pepijn was verhinderd vanwege tentamens maar dj Superstar wist er na een half uurtje ook een feestje van te bouwen.
 

Vrijdag was het spullen pakken en naar Mosaqua lopen! Het weer was al 3 dagen heerlijk en het buitenbad was gelukkig geopend. Om half 4 was het alweer voorbij en stonden de ouders hun kroost weer op te wachten.

Als rode draad liep het moordspel door de dagen heen. De leerkrachten speelden de Voice of Holland na. Helene Fischer zong een lied en de andere leerkrachten draaiden de stoelen (Waylon, Ali B. Sanne en Anouk)  Maar Anouk viel plotseling dood neer. Aan de kinderen de taak dit misdrijf op te lossen. Ze konden aanwijzingen verdienen en er proberen achter te komen wie, waarmee en waarom de moord gepleegd was. De Bandana Queens hadden gewonnen.

De rest van de foto's staan in het fotoalbum.
 

Koningsspelen

Vrijdag 20 april vonden de jaarlijks terugkerende koningsspelen plaats. De kinderen van groep 1 t/m 3 bleven om de school waar allerlei spelletjes stonden opgesteld. De kinderen van griep 4 t/m 8 begonnen met een gezond ontbijt op school. Daarna zijn we binnendoor naar de sportvelden van RKHBS gelopen. Daar werd een sportdag georganiseerd door Decathlon en studenten van het Cios. Het was erg warm en petjes en zonnecrème waren onmisbaar. Gelukkig had de organisatie voor meer dan voldoende water gezorgd. We begonnen heel fanatiek maar de hitte maakte op een gegeven moment loom. Maakt niet uit want we gaan nu genieten van twee weken meivakantie!
 
 
 
Meer foto's staan in het fotoalbum 

Engelse middag

Vrijdag 30 maart vond de 2e Engelse middag van dit schooljaar plaats. Dit keer waren het games over alles wat met Australië te maken heeft. Puzzels, vertalen, kwartet, woordzoeker, topografiespellen enz. Suzan had zich weer flink uitgeleefd met hulp van de kinderen van groep 7. Knap dat sommige kinderen hele Engelse gesprekken voeren. Ook de leerkrachten en ouders proberen zoveel mogelijk Engels te praten. We begonnen gezamenlijk in de hal met de Haka dans. Complimenten voor de goede samenwerking en de gezellige sfeer in alle klassen. Thnx!
 
      
     
     
 


Eiertietsch wedstrijd

Een volledig paasfeest is vervangen door het lentefeest en dat is weer vervangen door de koningsdag. Maar desalniettemin houden we toch een eiertietsch wedstrijd. Alle kinderen krijgen een gekookt paasei waarmee in de klas een kleine competitie wordt gehouden. Kinderen staan in tweetallen. De verliezer gaat zitten en de winnaars tietschen weer tegen elkaar tot er een klassewinnaar overblijft. Deze strijden in de hal om de titel "beste tietscher" van de school. Mystique Lindelauf had het beste ei of de beste techniek. Gefeliciteerd en geniet van je chocolade verrassing.
 
 

Straatvoetbaltoernooi

Woensdag 28 maart speelden 6 jongens van groep 6 t/m 8 mee in het staatvoetbaltoernooi dat georganiseerd werd door Alcander. Vanwege het weer waren de wedstrijden verplaatst naar de sporthal bij vv Bekkerveld. We speelden een tegen andere scholen uit de wijk. Helaas geen eerste plaats maar wel een gezellige middag en een ervaring rijker. Complimenten voor het sportieve gedrag en spel, want daarin blonken wij weer uit.
 

 


Carnaval 2018

Vrijdag 9 februari vierden we Carnaval op de Tovercirkel. Eerst kregen we bezoek van de Eekheuëre waar Kris Winands uit groep 7 dit jaar jeugdprins is. Hij huldigde de nieuwe prins en prinses en nog enkele leerkrachten. Dit jaar zijn Jesse uit groep 6 en Aimée uit groep 7 onze schoolprins en -prinses.

Daarna waren er gevarieerde optredens die dit jaar door juf Nancy en juf Kitty aan elkaar gepraat werden. Na een kleine pauze met cake en ranja volgde de tweede reeks optredens.
 
     


Rond half een kwamen de Winkbülle met de jeugdraad van 11 en het Winkbülle ballet met een prachtige show. Sjadsprins Roger Holtus en Jonkheedprins Ricus 1 deelden ordes uit aan bijzondere personen. Een van hen was oma Erna die nog leesoma, brigadier en overblijfhulp is. Als extraatje was er nog een optreden van Paul en Leo met hun nieuwe nummer. Het was een drukke maar gezellige dag. Alle ouders bedankt voor de geweldige hulp. Om 14 uur was de school uit en om 14.15 kon je nog niet meer zien dat er de hele dag gefeest was. Dat is zeker een Alaaf waard!
 
     
 


Winterfeest

De voorbereiding voor winterfeest ging in fases. Twee weken geleden kwam een meneer van de stichting Knoevel bij ons op school om te vertellen over het goede doel waar we dit jaar geld voor inzamelen. Dit maakte indruk. De kinderen waren muisstil en luisterden aandachtig. Ze regelen een dagje uit voor ernstig zieke kinderen met hun gezin.
Woensdag 20 december was er een wintermarkt tussen half 12 en half 1 waar kinderen hun zelfgemaakte knutselwerkjes, spulletjes van thuis of zelfgemaakte cakejes konden verkopen. Je kon voor € 0,50 bonnetjes kopen om mee te betalen. Het was super druk en de zaken gingen goed. Na een uur hadden we ruim €780 euro opgehaald! Allemaal hartelijk bedankt.
 
     

Donderdag was er een gezellige avond van 17  tot 19 uur. Eerst samen eten in de klas met ouders erbij. Iedereen had thuis wat lekkers gemaakt. Daarna speelden de kinderen in de aula winterbingo. Steeds een kind van de bovenbouw met een kind uit de onderbouw. Er waren mooie prijsjes te winnen. We sloten het feest af met een glaasje kinderchampagne rondom de vuurschalen op het schoolplein. Iedereen hartelijk bedankt voor het organiseren, meehelpen of gewoon de gezelligheid.
 
     
     

Sint op de Tovercirkel

Spannend, want Sint bleef slapen op school.
De kindjes van de voorschoolse opvang hebben een uurtje zitten fluisteren. Toen was het zover, allemaal stilletjes door de gymzaal om te kijken waar Sint en de pieten heerlijk nog lagen te slapen.
Wekker laten aflopen en daar kwam Sint met slaapmuts en pyjama aan naar de aula.
Na dat ze zich hadden omgekleed en de tanden hadden gepoetst kon het grote feest beginnen.
 
     
 


Engelse middag

De eerste Engelse middag van dit jaar hebben we er weer op zitten. Dit jaar is het Australië waar alle middagen om draaien. De eerste was een knutselmiddag (spel en sport volgen nog). De kinderen van groep 8 hebben samen met Suzan de middag voorbereid. Van groep 5 t/m 8 konden de kinderen kiezen uit het maken van een didgeridoo, een regenpijp of het kleien van de Uluru oftewel  Ayers Rock met bijbehorende omgeving. The results are beautiful.
 
         
 


Griezeltocht

Vrijdagavond 3 november liepen zo'n 400 kinderen en ouders door de omgeving van het Imstenraderbos. Er was een korte, niet zo'n enge route voor de jongsten en een route voor de die-hards. Om 18 uur startte de eerste groepjes langs de kabouters, engeltjes en heksen. Daarna volgden de grafdelvers, uit de dood opgestane geesten en andere griezels. Dat leverde toch wel wat gillende kinderen en moeders op. Het was volle maan en een beetje mistig en onheilspellende geluiden uit de i-phones maakten het noch spannender. Het was een zeer geslaagde activiteit die eindigde met een broodje knakworst en een drankje bij de kantine van RKHBS.
 
   

Herkennen jullie meester Ralf, juf Nicole, stagiaire Lars, juf Leonie, juf Sarah en juf Barbara?

Afsluiting kinderboekenweek

Vrijdag voor de herfstvakantie was de afsluiting van de kinderboekenweek. De kinderen van groep 7/8 lazen een prentenboek voor aan de kinderen van groep 1/2. Het is een prachtig gezicht om overal in de school de kinderen bij elkaar te zien zitten en te genieten van het lezen of voorlezen. Complimenten de kleintjes en de grote kinderen die met zoveel zorg en aandacht met elkaar omgaan.
 
             

Het laatste uur liepen de kinderen per groep rond door de school om elkaars werk in de vorm van een tentoonstelling te bekijken. Er hingen spookjes, lichaamsdelen op sterk water, griezelhuizen, spannende verhalen, kijkdozen en heel wat geknutselde monsters en geraamten. En nu genieten van een weekje herfstvakantie. De weersvoorspellingen zijn gelukkig goed:)
 
             


Voorleeswedstrijd

Op donderdag 12 oktober hielden we in de grote hal onze jaarlijkse voorleeswedstrijd. In de klas worden eerst de voorronden gehouden tussen de kinderen die zich daarvoor hebben opgegeven. Iedere klasse winnaar doet mee aan de Finale van de Tovercirkel. De winnaar hiervan mag meedoen aan de volgende ronde in Schunck* glaspaleis. Dit jaar waren er weer mooie verhalen bij. De favoriete schrijver was Dolf Verroen. De winnaar dit jaar was na een goed overleg tussen de jury: Brechtje Bulang. Proficiat meid en heel veel succes bij de volgende ronde.
 

    
 
   


 

 

 
 

Heren......Volgend jaar zijn jullie er weer bij!

Opening kinderboekenweek

Woensdag 4 oktober vond de opening van de kinderboekenweek plaats. Het thema dit jaar is "griezelig eng" en daar wist iedereen wel raad mee. Juf Manon en juf Filomena zorgden voor een korte inleiding in de hal en vertelden wat we zoal zouden gaan doen de komende 10 dagen.
 
                


De eerste schooldag

Maandag 28 augustus stond weer iedereen klaar om te beginnen na 6 weken zomervakantie. Met een lekker kleurtje verscheen iedereen weer met goede zin. Voor de kleine pauze komen we altijd even samen in de aula om kennis te maken met de nieuwe leerkrachten of kinderen.


Zonnebloemen resultaat
Met het lentefeest hebben we allemaal een zonnebloem gezaaid. Meagen van groep 2 laat die hier zien hoe groot die van haar al is geworden. Geweldig!!! En wat leuk dat je eraan gedacht hebt foto's door te sturen.

 

Musical groep 8

Maandag 10 juli speelden de kinderen van groep 8 de musical "Jackpot". Na maanden oefenen en zelf het decor bouwen was het dan eindelijk zover. Om half elf keken de kinderen van groep 1 t/m 7 naar de leuke musical. Het kwam al meteen heel goed uit de verf. 's Avonds was het optreden voor de ouders en verdere familieleden, en dat was helemaal geweldig. De twaalf kinderen stonden er! Luid en duidelijk werden de liedjes gezongen. Er waren echt een paar natuurtalenten bij. Iedereen gefeliciteerd met dit prachtige eindresultaat. Een extra woord van dank aan Geert-Jan, Ivon en Suzan voor de begeleiding en energie die erin is gestoken. Het was Top!
 
     

Meer foto's staan in het fotoalbum.


Nieuwe speelhuisje

Woensdag 5 juli was het dan eindelijk zover. Na 23 jaar van het oude speeltoestel te hebben genoten hebben we er afscheid van genomen en het nieuwe speeltoestel officieel in gebruik genomen. De oudste en de jongste leerling van de school gleden samen als eerste naar beneden. We zullen er vast veel plezier aan beleven.
 
     


Engelse middag

Vrijdag 23 juni vond de derde en laatste Engelse middag van dit jaar plssts. Het thema was dit keer: "cowboys en indianen". Op de grasvelden achter de school stond een sport- en spellencircuit klaar waar de kinderen in gemengde groepjes konden speerwerpen, pijl- en boog schieten, hoefijzer gooien, wie ben ik, kruiwagen met hooi race, buffalo prik, bierpul schuiven enz. Ouders en leerkrachten begeleiden in het Engels de groepjes. It was a nice afternoon. Thnx to miss Suzan for the organisation.
 
        
 

Badjesdag

De thermometer gaf deze week 35 graden aan. Tijd voor verkoeling en dat kon op donderdag 22 juni. Op het kleine plein stonden de badjes gevuld met water klaar. Eerst de kleuters en daarna oplopend t/m groep 8 de andere kinderen. Iedere groep kwam ongeveer een half uur aan de beurt. Het was en blijft een heerlijk spettermoment.
 
   
 
 

schoolkamp groep 8 in Wijlre


Van 7 t/m 9 juni gingen de groepen 8 van beide locaties op schoolkamp naar het Leienhoes in Wijlre.
De kinderen werden op woensdag door enkele ouders naar Valkenburg gebracht waar ze 30 minuten binnen een bepaald gebied op zoek gingen naar 26 snapshatfoto's van leerkrachten die her en der hingen. Op iedere foto stond een nummer en letter die samen een zin vormden. Daarna liepen we naar de Valkenier waar we tot 16 uur bleven. Vandaaruit liepen we naar een parkeerplaats even buiten Valkenburg vanwaar we naar Wijlre werden gependeld. Na het eten was er nog een speurtocht door de omgeving en was iedereen blij dat hij naar bed mocht.
 
   

Donderdag versierden we na het ontbijt een t-shirt met een eigen bedacht groepslogo. De Tigergirls hadden zelf van thuis al een plaatje meegenomen. Daarna liepen we naar het bos voor het smokkelspel.
's Middags speelden wie zin had slagbal tegen de leerkrachten en stagiaires. Het ging heel gelijk op en dachten we eerst nog: we gunnen ze een puntje, sloeg al snel om in: maar verliezen willen we ook niet.
Het avondeten was een keus uit zelf een pizza maken, frikandel grillen, pantosti maken en banaan met chocolade. Om half 9 startte de disco met onze vaste dj Pepijn. Meester Guido kwam ook nog even met zijn kinderen op bezoek.
 
   

Vrijdag was alweer de laatste dag. Normaal lopen we naar Gulpen maar vanwege de hevige regen werd er weer gependeld. In het zwembad werden de laatste euro's opgemaakt en amuseerde iedereen zich prima.
Al met al weer een relaxed en gezellig kamp. Allemaal bedankt voor de bijdrage hieraan!

De rest van de foto's staan in het fotoalbum.

Schoolreisje 12 mei naar Toverland


Vrijdag 12 mei bezochten de groepen 3 t/m 7 van beide locatie het attractiepark Toverland in Sevenum. De omstandigheden konden niet beter. Ongeveer 20 graden en afwisselend zon en licht bewolkt. De kinderen hebben genoten en ook de leerkrachten waren blij dat de dag gezellig en veilig verlopen is. Ieder jaar zijn er weer nieuwe attracties bij. De foto's zeggen genoeg! Meer foto's vindt u in het fotoalbum.
 
        
     
 

Koningsspelen 21 april


Dit jaar hebben we niet met groep 1 t/m 8 de koningsspelen/sportdag bij RKHBS.
De groepen 1 t/m 4 bijven in en om de school. Daar is een heel spellencircuit opgezet. De kinderen krijgen ook nog een gezonde lunch aangeboden.
De groepen 5 t/m 8 gaan wel weer naar de velden van RKHBS maar daar is een sportdag georganiseerd door Decatlon en studenten van de Cios opleiding. Er waren 5 scholen die meededen.
De spellen duurden 15 minuten en daarna was er 5 minuten om te wisselen. De spellen hadden opeens een oranje tintje. Koningstrefbal, koningsbal, bescherm de koning, prinsessenvoetbal enz. De kinderen hebben zich prima geamuseerd en sportief gespeeld. het was zeker voor herhaling vatbaar! Enige minpunt was het steenkoude weer, Maar daar hadden alleen de groepsbegeleiders last van.
 
     

meer foto's staan in het fotoalbum
 

Lentefeest


Vrijdag 14 april vierden we het lentefeest. De kinderen hadden maar tot 12 uur school. Ze mochten spelletjes meenemen van thuis. 's Ochtends was er in iedere klas een eier-tietsj wedstrijd. De winnaars namen deel aan de finale in de grote aula. Robin (groep 6) wist Rafael (groep 4) te verslaan en ging er met de prijs, een chocolade paashaas, vandoor.
De kinderen kregen nog een ijsje en nu maar wachten op de paashaas.
 
        
 

Bezoek aan Roda jc


Donderdag 13 april brachten de kinderen van groep 7/8 een bezoekje aan Roda jc. Het was de prijs die we gewonnen hadden door twee weken met de stappenteller te lopen en de grootste afstand gehaald te hebben.
Het eerste bezoekje viel in he water door een fout, maar dat is vandaag ruimschoots goed gemaakt!
We werden om 8.45 opgehaald door de bus.  Deze bracht ons naar het Parkstadstadion. Daar namen we samen met basisschoolde Regenboog deel aan drie verschillende "workshops" over Pesten en Respect (door Virenze) Voeding en Bewegen (door voedingscoach Ad Mostard) en geld (Rabobank)
gevolgd door een gezonde lunch. Daarna het hoogtepunt van de dag:meet en greet met 3 Roda spelers. Handtekeningen uitdelen en selfies werden gemaakt. De kinderen glunderden van oor tot oor. Na de lunch gingen we het veld op waar een training en wedstrijd onderling volgden. Om 14.15 werden weer opgehaald door de bus. Het was een top dag!
 

  
 
 
 
 

  
 
 
 
 
 

Schoolvoetbaltoernooi 29 maart


Precies een week later is er weer een toernooi. Dit keer het schoolvoetbaltoernooi dat door de KNVB, de gemeente en de plaatselijke voetbalvereniging wordt georganiseerd. De voorronde was eigenlijk al in oktober, maar vanwege de storm niet doorgegaan.
We speelden mee met een jongensteam met spelers uit groep 6 t/m 8.
De coaches Luc en Jeroen maakten samen met de kinderen de opstelling en gaven tips. We wonnen één wedstrijd van Windekind. Misschien kwam het mede doordat juf Kitty aan de zijlijn stond.  De anderen helaas niet. Maar het was een leuke en sportieve middag.
 
 
 

Straatvoetbaltoernooi


Woensdag 22 maart streden de kinderen van Tarcisius, Windekind, Martinus en de Tovercirkel BW om de eerste prijs bij de voorrondes van het straatvoetbaltoernooi dat georganiseerd wordt door Alcander en de KNVB.

Bij het toernooi spelen de kinderen wedstrijden van 10 minuten 4 tegen 4 spelers. We hadden dit jaar 3 teams in de D categorie.
Het jongensteam van groep 8 met Milan, Sjors, Jamal, Lenn en Santino
Het jongensteam van groep 7 met Lucas, Sam, Tom en Sem
Het meisjes team van groep 8 met Nicky en meisjes van de Vullingsweg die gelukkig invielen.

De kinderen speelden eerst 4 of 5 wedstrijden in de poule. De jongens van groep 8 waren eerste in de poule en speelden de finale tegen de jongens van Tarcisius,eerste van de andere poule. Het was een prachtige wedstrijd om te zien van een topklassen niveau. Helaas voor onze jongens ging Tarcisius er met de eerste prijs vandoor en werden wij tweede. Niets om je voor te schamen!
De jongens van groep 7 hadden het zwaar in de poule. Zij moesten vaak tegen het eerste team van de andere scholen en dat was een verloren race. Maar ze hebben niet de moed opgegeven, al waren er wat pep-talks voor nodig. Knap hoor!
De meisjes hebben hele leuke wedstrijden gespeeld en werden tweede in de poule.
Bedankt allemaal voor de inzet. Extra bedankje voor onze coaches; de vaders van Jamal en Lucas en de moeder van Nicky.
 
     

 


Carnaval


Vrijdag 23 februari vierden we samen het carnavalsfeest. Het programma begon met het uitroepen en instaleren van de nieuwe prins en prinses van de Tovercirkel. Onze "oude" prins Lucas en prinses Nicky traden af en onder de grote hoed kwamen prins Kris en prinses Ava te voorschijn die in 2017 de scepter zwaaien.
Bij afwezigheid van onze vaste presentatrice juf Anouk (privé-carnavalsverplichtingen) nam juf Suzan het over.
Het Rotterdamse accent mocht de Limburgse pret niet drukken.
Voor en na de kleine pauze waren er gevarieerde optredens: dansjes, moppen, liedjes enz. Kinderen mochten zich zelf of met meerderen opgeven. Gelukkig werkte het weer mee en konden we tussendoor genieten van een lekker lentezonnetje.
 
  

's Middags kwam de jeugdprins van Heerlen en de grote prins van Heerlen op bezoek. Samen met de jeugdraad van 11 en het Winkbulle-ballet gaven ze een wervelende show weg. Na het uitwisselen van diverse ordes kregen we de groepsoptredens van de kleuters en groep 3/4. Zij bereiden samen met de juf iets voor. Tussendoor draaide onze (oud) dj meester Jan gezellige carnavalshits.
Ook dit jaar zongen we weer een eigengemaakte carnavalsslager van onze muziek-vader Frans Roovers met als titel:'d'r Ezel en d'r Wink dat kint toch jikker Kink"

Om 14.00 uur was de school uit en begon de vakantie. Morgen loopt een groep van de Tovercirkel mee in de Heerlense kinderoptocht.

 
Engelse middag
 
Vrijdag 3 februari vond de 2e Engelse middag van dit schooljaar plaats. Het thema was Londen. We maakten met groep 5 t/m 8 een plattegrond van de stad. De kinderen werden in groepjes van 4 tot 6 kinderen ingedeeld en mochten een envelop met een opdracht trekken. Samen met een ouder of stagiaire maakten ze een schets en materialenlijstje. In de grote aula stonden de benodigdheden (lijm, scharen, papier, karton, klei, verf, kwasten, stiften enz.) klaar. Het is de bedoeling dat de ouders Engels tegen de kinderen praten en hen stimuleren dat ook zoveel mogelijk te doen. Het resultaat naar 1,5 uur was "Amazing". In de hal is de maquette te bewonderen.
 
 
 
 
 

 

Winterfeest 2016


Vrijdag 23 december vierden we samen met de hele school het Winterfeest.
De kinderen waren allemaal ingedeeld in gemengde groepen van groep 1 t/m 8.
Het thema was vriendschap. Eerder die week hadden ze allemaal een placemat gemaakt voor een kind uit hun winterfeestgroepje. Eerst waren ze gaan vragen aan het kind waar hij van hield, zodat het een hele persoonlijke placemat werd.

Super om te zien hoe iedereen extra zijn best deed voor een ander. Ook schreven ze een vriendjesbrief die in de brievenbus in de hal kwam en iedere pauze bezorgd werd bij het juiste kind. Wat leuk om nog eens ouderwets een brief te krijgen.

Op de dag zelf begonnen we met een kerstontbijt. Daarna waren er 4 workschops van ongeveer 30 minuten. In de lokalen en de hal werden: yoga, knutselen, muziek, spel, drama, film en nog veel meer activiteiten verzorgd. Met heel veel dank aan het enorme aantal ouders wat die dag kwam helpen.
We sloten de dag gezamenlijk af in de aula met enkele muziek- en dansoptredens van de kinderen. Ook kwam er een mevrouw namens de stichting "de vrolijkheid"om de verkleedkleding die we verzameld hadden voor de kinderen van het AZC in ontvangst te nemen.
Het was een dag om het veel plezier en trots op terug te kijken.