schoolreisje Toverland

Dinsdag 23 mei gingen de groepen 3 t/m 7 van beide locaties op schoolreis naar Toverland. Het weer was prima en het was gelukkig niet al te druk op een dinsdag. We vertrokken om 9 uur met de bus en waren rond 10 uur in Sevenum. Twee aan twee in de rij, zodat ze goed konden tellen met hoeveel we waren. Daarna genoten de kinderen in het schommelschip, de achtbaan, wildwaterbaan, klimtorens, springkussens en nog veel meer. In de pauze aten we lekker buiten aan de picknicktafels de broodjes, bakjes fruit en gesneden groente en natuurlijk alle soorten snoep. Soms werden groepjes gesplitst omdat nog niet iedereen de lengte of durf had om in een attractie te gaan. Het was een gezellige dag en de kinderen hebben genoten!
 


 


English Afternoon

Donderdag 13 april vond de 2e Engelse middag van dit schooljaar plaats. Ieder jaar organiseren we er 3 in de groepen 5 /m 8. (games, crafts and sports)
Dit jaar werken we aan het Engelssprekend land Amerika. We verdelen groep 5 t/m 8 in 4 gemengde groepen. Zo leren de jongsten van de oudsten, en misschien ook wel andersom ;)
Kinderen moeten proberen zoveel mogelijk Engels met elkaar te praten en ook de leerkrachten zeggen alles in het Engels. We maakten een mooie skyline, een lekkere hamburger, een wigwam van de eerste bewoners en het vrijheidsbeeld. Het was een leuke middag. Tussendoor bakten kleine groepjes nog cheesecakejes en brownies. We are proud of the kids!
 
 


Buitenlesdag......naar de boerderij

De groepen 1 en 2 brachten op 4 april een bezoek aan de educatieve boerderij in Benzenrade. Dit in het kader van de nationale buitenlesdag. Boerin Cathy leidde ons rond op de boerderij. We mochten bloemetjes zoeken, kleine beestjes uit de vijver bekijken en we mochten kijken hoe een koe wordt gemolken door een "melkzuiger". Als afscheid mochten we een kip aaien. Dank je wel familie Huinen voor deze gezellige en leerzame dag.
 
 


Project Natuur en Techniek

maart 2023
 
Ieder jaar werken we met de hele school aan een bepaald thema, waarbij ontwerpend en onderzoekend leren centraal staan. Kinderen gaan zelf op zoek naar onderzoeksvragen en de antwoorden daarop. Ze werken dan 2 weken aan dit onderwerp, maken een mooie presentatie op de laptop of een groot vel karton. Om de beurt zijn alle klassen naar het Discovery museum geweest. Super interessant en leerzaam. De man van juf Michelle liet de kinderen werken met virtual reality bril. Vrijdag 7 april mochten de ouders komen kijken naar de werkstukken, presentatie en tentoongestelde werkstukken. Kinderen vertelde trots wat ze gedaan en geleerd hadden. 
 

 


# # Carnaval 2023 # # #

Vrijdag 17 februari vierden we het carnavalsfeest op school. Het was een beetje behelpen tussen de schotten en aan de kant geschoven tafels en kasten, maar dat mocht de pret niet drukken. Juf Anouk en juf Nancy presenteerden het programma. De kinderen mochten zichzelf opgeven voor een optreden. Daar hadden 20 kinderen gebruik van gemaakt! De Snollebollekes, Fabrizio, Danny Pauwels passeerden o.a. de revue en maakten er een gevarieerd programma van. Onze jeugd stadsprins Thijs I kwam op het oude nest terug en het bloemenmeisje Zoë, zit nog bij ons in groep 8.
Juf Kitty kreeg een onderscheiding van de Winkbülle voor haar jarenlange inzet voor de kinderoptocht.
Natuurlijk hadden we ook een eigen schoolprinsenpaar: Mette en Finn H. uit groep 7.
Het was weer eens ouderwets gezellig. Iedereen bedankt voor de hulp en inzet!
 


Wintermarkt

Zondag 15 januari hielden we een wintermarkt in Mijn lunchcafé in Landgraaf. De kinderen hebben de afgelopen week prachtige knutsel- en kunstwerkjes gemaakt die hier verkocht werden. De opbrengst gaat volledig naar de Stichting "Zo mooi mogelijk". De opkomst was geweldig. De pindasnoeren, kettinkjes, sneeuwbollen, schilderijtjes enz werden goed verkocht. Aan het eind van de middag hebben we samen het geld geteld en we kwamen uit op € 803,20. Een fantastisch mooi bedrag dat binnenkort aan de mensen van de stichting en hun cliënten wordt overhandigd. Vooral de organisatie en alle bezoekers: Heel hartelijk bedankt!
 

 


Winterfeest

Vrijdag 23 december vierden we het winterfeest. Vanwege de verbouwing in de eigen klas. Groep 8 was ook weer een dagje op het oude nest. Er werden spelletjes gespeeld, film gekeken en samen geluncht. Het weer was niet al te best, waardoor we de vuurkorven helaas niet aan konden maken. Toch was het een gezellige dag.
 

 


Bezoek Europees Parlement Brussel

Donderdag 8 december bezocht groep 8 het Europees Parlement in Brussel. We waren uitgenodigd om de opnames van L1 bij te wonen en vragen te stellen aan de Europarlementariërs. We werden met de bus opgehaald en kwamen om 11 uur in Brussel aan. Daar moesten we door de detectiepoortjes en kregen we een mooie rondleiding door Jurian. Hij stelde veel vragen, maar de kinderen wisten op heel veel vragen het antwoord. Daarna kregen we een lunch, helaas geen Belgische frieten. We speelden zelf een vergadering na in de kleine zaal. Tenslotte kwamen we in de studio terecht waar de opnamen plaats vonden van het programma Avondgasten van L1.
Het was een leerzame, maar ook een vermoeiende dag. Een mooie ervaring voor ons allemaal.
 
 


Sinterklaas op school

Vrijdag 2 december bracht de Sint een bezoek aan de Benzenraderweg en maandag 5 december aan de Vullingsweg/Bernardinus. De sint stond bij de bushalte te wachten tot groot plezier van de kinderen. Hij bracht natuurlijk een bezoek aan alle klassen. De kinderen van groep 5 t/m 8 hadden voor elkaar een leuke surprise en mooi gedicht gemaakt. Tussendoor waren er appels, bananen, mandarijnen en pepernoten voor iedereen. Fijn dat het weer kan zonder afstand en beperkingen. Het was een heerlijke dag.
 


 


Halloweentocht door het Aambos

Vrijdagavond 14 oktober was het griezelen bij de spooktocht. Ruim 400 inschrijvingen van kinderen, ouders en zelfs grootouders. Vanaf 18 uur vertrokken de eerste groepen richting Aambos waar de leerkrachten verkleed als heksen, zombies, slagers, chirurgen, enz. in het bos verstopt zaten. Er was een light en extreem versie voor de durfals. Het bos was prachtig in de juiste sfeer gebracht. Cirkelzaaggeluiden, harde toetser, gegil, bladblazers en andere geluiden zorgden voor de verrassingseffecten. Onderweg was er een appel en bij aankomst op het Bernardinuscollege een broodje knakworst en pakje drinken. Het was een super geslaagde avond!
 


 

schoolvoetbaltoernooi

Woensdag 12 oktober namen 3 teams van de Tovercirkel deel aan het schoolvoetbaltoernooi op de velden van vv Eikenderveld/Weltania. Het was heerlijk weer en de kinderen speelden tegen scholen uit Heerlen-Zuid. We speelden met gemengde teams, die mee moesten doen in de jongenscategorie. We hebben lekker en heel sportief gespeeld, maar gaan we niet door naar de volgende ronde.
 


 


Opening kinderboekenweek

Woensdag 5 oktober vond de start van de kinderboekenweek plaats. Het thema is dit jaar Gi-Ga-Groen, over alles wat er met de natuur te maken heeft. We zijn op bezoek geweest bij de bibliotheek in Schunck. Daar vertelde een mevrouw wat dit gaar het kinderboekenweek geschenk was en wie het geschreven had (waanzinnige boomhutverhalen door Andy Griffiths en Terry Denton) We tekende ons eigen fantasiedier en dachten na over zijn verschillende kenmerken. Groep 3 speelden het verhaal van de Gruffalo na voor de rest van de school. Heel knap! De kleuters stempelden met een kruk mooie blaadjes aan een boom en natuurlijk nog veel meer.
 
 


GIPS

Deze week (15 en 21 september) waren de mensen van stichting GIPS (gehandicapten informatie project scholen) weer bij ons in groep te gast. Het is altijd weer een boeiend om te horen van de mensen met een handicap hoe het in het dagelijks leven is. De eerste woensdag konden de kinderen d.m.v. opdrachten zelf ervaren hoe het is om blind te zijn, in een rolstoel te zitten of geen kracht te hebben in je handen. De tweede week konden de kinderen vragen stellen en werd er uitleg gegeven over de verschillende ziekten en handicaps. De kinderen vonden het leuk en ook de mensen van GIPS zijn blij om op de basisscholen les te kunnen geven.
 


 de eerste schooldag

De vakantie is weer voorbij en maandag 5 september stonden de kinderen weer klaar om aan het nieuwe schooljaar te beginnen. De ingang was leuk versierd met ballonnen en slingers en de kinderen waren blij de meester en juffen weer te zien.
 
 

Officieel startsein verbouwing


Woensdag 6 juli heeft de onthulling plaatsgevonden van het bouwbord van onze locatie door Ryszard Kruszel (College van Bestuur Movare) en door de Jordy Clemens (wethouder onderwijs).
Dit markeert de start van de verbouwing.
Onze school groeit en krijgt er twee lokalen bij. Ook wordt de binnenkant onder handen genomen en aangepast aan de eisen van deze tijd. We hebben een paar groepen herschikt en volgens de planning is het rond april 2023 gerealiseerd. Het wordt prachtig.
 

 
Klik hier voor meer info


Social Sofa

De kinderen van groep 8 hebben samen met bewoners van zorginstelling Molenpark en vrijwilligers ruim een half jaar aan een mozaïek bank gewerkt. Het zou 10 weken duren, maar door gebrek aan vrijwilligers, steentjes, corona enz. duurde het bijna drie keer zo lang. Op maandag en woensdag ging steeds een groepje van 4 kinderen er ieder 3 kwartier aan werken. Maar alle inzet en moeite heeft geloond.
Woensdag 29 juni werd het bankje onthuld. Hij is prachtig geworden en staat bij de ingang van het Molenpark aan de Henri Dunantstraat. We waren natuurlijk uitgenodigd en werden getrakteerd op een flesje fris en een ijsje. We zijn er super trots op.
 

 
Tentoonstelling project 

We hebben de afgelopen weken gewerkt aan verschillende projecten binnen school. Groep 1, 2 en 3 zijn terug naar de tijd van de Ridders en kastelen gegaan. Groep 4, 5 en 6 zijn gereisd naar de tijd van de Romeinen. Groep 7 en 8 hebben van alles uitgezocht over de Tweede Wereldoorlog. Tijdens dit project hebben alle groepen een uitstapje gemaakt. De onderbouw ging naar het kasteel Hoensbroek, de middenbouw heeft het Thermenmuseum bezocht en groep 7 en 8 zijn naar het oorlogsmuseum Eyewitness geweest. Alle groepen hebben de afgelopen hard gewerkt aan hun thema. Dit wilden wij natuurlijk graag met de ouders delen. Daarom hebben wij de school omgetoverd in een museum waar een tentoonstelling plaatsvond. Alle ouders mochten onze prachtige werkjes komen bekijken. Daarnaast hebben alle groepen dramalessen gehad van een dramadocent. 
 

 


Koningsspelen

Vrijdag voor de meivakantie vond onze jaarlijkse sportdag voorafgaand aan koningsdag plaats. Beide locaties kwamen samen op het sportveld bij het Bernardinuscollege. Daar stonden alle spellen al klaar. Het was even verwarrend voor enkele ouders die i.p.v. groepsbegeleider spelbegeleider werden. Maar na een ronde was het voor iedereen duidelijk en genoten de kinderen, ouders en leerkrachten van de gezellige dag. Daarna liepen we terug naar school voor een gezonde lunch. Het weer was prima om lekker te sporten. Nu gaan we lekker genieten van 2 weken meivakantie.
 
 


Lentefeest 

Vrijdag 15 april vierden we het lentefeest. Niet te uitgebreid, maar toch een gezellige middag voor de kinderen. De meeste groepen liepen een natuurspeurtocht. Iedere groep mocht zelf een route bepalen en in groepjes foto's maken van allerlei voorwerpen die op onze zoekkaart stonden. De boomhut en rode besjes waren echter onvindbaar. Maar het weer was heerlijk en we hadden veel plezier.
Daarna vond onze "eiertietschwedstrijd" weer plaats. Per groep was er een winnaar en die streden om de titel "Tietskampioen" van de Tovercirkel. Het was een gezellige dag.
 
 


Gelukkig weer Carnaval

Eindelijk mochten we weer een carnavalsviering organiseren. Vorig jaar was het door Corona niet mogelijk, maar dit jaar kwamen de versoepelingen net op tijd, zodat we gezellig samen in de hal carnaval konden vieren. Ook de kinderen hadden er weer heel veel zin in, want de aanmeldingen voor optredens stroomden binnen. Er werd op de valreep nog flink geoefend om er een spetterende dag van te maken. En met succes!! We hebben optredens gezien van nationale en internationale artiesten. De snollebollekes en Danny Pouwels kregen er maar geen genoeg van, maar ook Pharell Williams heeft een heel 'happy' liedje gezonden! Kortom, wij waren heel blij dat we weer gezellig met de hele school carnaval hebben kunnen vieren. Op naar volgend jaar!

 

 Engelse middag

Donderdag 17 februari had groep 5 t/m 8 de 2e Engelse middag van dit jaar. We hadden besloten de groepen niet te mengen en de opdrachten in de eigen klas te laten plaats vinden. Het thema is dit jaar Schotland en de activiteit knutselen.
Groep 5 maakte van klei een Schotse Highlander
Groep 6 een weiland met schapen of het monster van Lochness
Groep 7 Schotse kilten
groep 8 een Keltisch teken of begeleiden van de andere groepen
Kinderen moeten zoveel mogelijk Engels met elkaar praten. Er ligt een formulier met standaardzinnen maar dat hebben de meesten al niet meer nodig. De resultaten zijn erg leuk geworden. In het oude lokaal van groep 8 hebben we er een tentoonstelling van gemaakt. Heerlijk om te zien is dat de kinderen naarmate ze ouder worden niet bang zijn om Engels te praten en elkaar veel leren. It was a lovely afternoon.
 

 

vervroegd winterfeest


Aangezien de scholen al een week eerder kerstvakantie krijgen vanwege corona hebben we het winterfeest snel een week naar voren geschoven. De kinderen mochten van thuis een lekkere lunch meenemen. In sommige klassen werd een quiz gedaan, anderen maakten een winterwandeling met onderweg een tussenstop voor warme chocomelk. De kinderen beschilderden allemaal een Happy stone. Dit is een kleine gladde steen die beschilderd werd met acryl stiften. De stenen worden ergens neergelegd om een ander een klein geluksmomentje te bezorgen. We sloten de dag gezamenlijk buiten af met het zingen van enkele liedjes bij de vuurkorven. En nu genieten van een extra lange vakantie.
 
 


 


Sinterklaas

Gelukkig mag Sinterklaas op bezoek komen bij alle scholen. Hij behoort niet tot de externen:)
Wel zijn er afspraken gemaakt. Geen ouders bij het feest, alle groepen apart, alleen verpakte traktaties. Maar die concessies doen we graag als hij binnen op bezoek mag komen. De kleuters hadden pietenmutsen geknutseld en de Sint was weer goed op de hoogte en had in iedere klas wel iets speciaals te vertellen. De kinderen van de bovenbouw hadden surprise en iedereen had zoals gewoonlijk weer zijn uiterste best gedaan. Het was een gezellige dag en de sint kreeg nog een mooi afscheidscadeau voor de 19 jaar trouwe dienst.
 
   

Aod op Nuj ON TOUR

Woensdag 10 november sloten we het oude carnavalsseizoen af en maakten we het nieuwe thema van Heerlen bekend. Dat is komend jaar: " Went Heële werm bluit, d'r Winkbül zich vruit". 

Volgens onze traditie showen enkele kinderen, die ieder jaar meelopen in de kinderoptocht, de outfit van 2022. De meiden worden levende bloemen en de jongens tuinmannen.
De zus van prins Pieke en de broer van prinses Lotte namen de honneurs waar omdat ons laatste prinsenpaar inmiddels op de brugklas zit.
 
Daarna kwam een extra verrassing. Uit een grote touringcar stapte een delegatie van de Winkbülle met echte carnavalsartiesten. Die verzorgden een spetterend optreden. Eerst het duo Paul en Leo, daarna Danny Pouwels en tot slotte Fiorenza die ons trakteerden op enkele nieuwe en oude bekende nummers. De sfeer zat er meteen goed in. We sprongen en dansten ons warm. Het was top!
 
Aod op Nuj video

 


Opnames jeugdjournaal

Op 8 november kregen we een telefoontje of we wilden meewerken aan het item van het jeugdjournaal over het niet doorgaan van de 11e van de 11e in de stad. Dat is gisteren besloten en daarover werden de kinderen geïnterviewd. Ze kwamen om 13:00 uur in de klas filmen voor de uitzending van 's avonds. Er werden 5 kinderen uitgekozen om voor de camera te praten. Dat ging echt prima. Trots op de kids van groep 8!
 
bekijk de uitzending door op onderstaande link te klikken
https://jeugdjournaal.nl/artikel/2404819-carnavalsfeest-in-limburg-gaat-niet-door.html

 

Schooljudo

Vanaf november krijgen de kinderen van groep 1 t/m 8 judolessen van een echte Sensei (judoleraar) John. Ze brengen de lessen van Hiro over weerbaarheid, vertrouwen, samenwerken, respect, discipline, beheersing en niet te vergeten plezier in praktijk. Eerst allemaal een judopak aan en daarna samen oefeningen leren op de matten. Kinderen waren allemaal erg enthousiast en deden goed mee. Ze moesten goed luisteren en kijken wat de meester vertelde en voordeed. We verheugen ons op de komende 6 weken.
 
 

Vossenjacht

Als afsluiting van de kinderboekenweek organiseerde de sportcommissie een vossenjacht op vrijdag 15 oktober. In de wijk liepen verklede leerkrachten als "vos" rond. De kinderen moesten raden wie het waren en welk beroep ze uitbeeldden. De opkomst was grandioos. Leuk om te zien hoe ouders en kinderen bijna even enthousiast reageerden. Bij ieder koppel was een letter te verdienen die samen een woord vormden. Bij de terugkomst op school was er warme chocomelk en iets lekkers erbij. Het was koud maar erg gezellig.
 


 

voorleeswedstrijd

Op woensdag voor de herfstvakantie vond de jaarlijks terugkerende voorleeswedstrijd plaats. De groepswinnaars van groep 3 t/m 8 lazen een stukje voor uit hun boek. Ongelofelijk goed gelezen allemaal. De jury ging in beraad, terwijl de rest buiten lekker even uitwaaide. De winnaar van de Tovercirkel werd dit jaar Saartje Konings uit groep 8. Zij vertegenwoordigt onze school in het Schunck* glaspaleis bij de volgende ronde.
 


 


Opening kinderboekenweek

Woensdag 6 oktober vond de aftrap van de kinderboekenweek plaats. Dit jaar is het thema: "Worden wat je wil" en gaat over beroepen. Juf Manon en juf Filomena hadden de speelzaal versierd met posters en boeken. We hadden het prentenboek "DROMER" van illustrator Mark Janssen als uitgangspunt en denken na over wat we later willen worden. We hebben 3 plaatjes van een denker, een doener en een dromer. De kinderen mogen gaan staan bij wat het beste bij hun past. Mooi om te horen hoe ze al duidelijk kunnen uitleggen waarom. We zijn ook al naar de bibliotheek geweest, er is nog een voorleeswedstrijd en er komt een echte schrijver op bezoek. Genoeg te doen en te beleven dus.
 

 

Braining the Future

Vanaf 27 september nemen we met de hele school deel aan de TrapStepStap Challenge. We willen de kinderen, ouders en docenten stimuleren om zoveel mogelijk te fietsen, steppen en lopen naar school. Natuurlijk niet alleen tijdens deze actieweek, maar ook daarna ☺! De week bestaat uit 3 onderdelen: activiteiten, een veilige schoolomgeving en vlogs die de kinderen zelf maken. Maandag was de opening op het plein en dinsdag mochten de kinderen met de step of fiets naar school komen op een hindernisbaan af te leggen.
 

GIPS

Na een jaar van afwezigheid, reden welbekend, zijn de mensen van stichting GIPS (gehandicapten informatie project scholen) weer bij ons in groep 8 te gast. Het is altijd weer een boeiend om te horen van de mensen met een handicap hoe het in het dagelijks leven is. De eerste woensdag konden de kinderen d.m.v. opdrachten zelf ervaren hoe het is om blind te zijn, in een rolstoel te zitten of geen kracht te hebben in je handen. De tweede week konden de kinderen vragen stellen en werd er uitleg gegeven over de verschillende ziekten en handicaps. De kinderen vonden het leuk en ook de mensen van GIPS waren blij weer op de basisscholen les te kunnen geven.
 

 


Eerste schooldag

Vandaag (6-9-21) kwamen alle kinderen weer naar school. Ongelofelijk maar de 6 weken zomervakantie zijn alweer om. De kinderen hadden een thuisopdracht mee. Iedereen had een gele ballon gekregen en deze moest je op de foto vasthouden op je vakantieadres of een uitstapje. Veel kinderen hadden een leuke foto naar de juf of meester gemaild. Vooraf hadden we het prentenboek "de gele ballon" besproken. Daarin moest je op iedere bladzijde een gele ballon zien te ontdekken. Bedankt voor de foto's van de Waddeneilanden, musea, zee, camping, meertjes, de eigen tuin, steden en nog veel meer.
 
 


Filmgala groep 8

Dit jaar maakte groep 8 een eindfilm i.p.v. een musical. De titel was "Rampenkamp". De afgelopen weken hebben de kinderen met juf Nancy de verschillende scenes opgenomen , die daarna tot een film gemonteerd werden. Een monsterklus, maar het resultaat mocht er zijn. Een super leuke film en een prachtige herinnering. De kinderen arriveerden maandag 19 juli in stijl. De rode loper lag uit en de "champagne" stond klaar. Na de foto sessies gingen we naar binnen waar de kinderen voor het eerst de film te zien kregen. Ze waren helemaal verrast, blij en opgewonden. Er zaten nog wat verrassende scenes in waarin verschillende ouders een rol speelden. Super leuk gedaan. Na de film was er chips en fris en mochten ze met toestemming van juf Leonie nog even verstoppertje spelen in de school. daarna sloten we de avond af met een haag van klappende ouders (op gepaste afstand) 
 
 

Afscheid Suzan

Vrijdag 16 juli namen alle klassen om de beurt afscheid van Suzan, onze steun en toeverlaat op de administratie. Na bijna 25 jaar nemen we helaas afscheid van haar. Iedereen had een liedje, dansje, quiz of knutselwerkjes voorbereid. Het was een erg afwisselend programma en Suzan genoot met volle teugen, gezellig met haar kleindochter op schoot. Lieve Suzan we gaan je hulp bij de Toverraad, de Engelse middagen, de bestelling en nog veel meer missen. 
 
 

Schoolkamp groep 8


Van woensdag 16 t/m vrijdag 18 juni gingen de groepen 8 van beide locaties op schoolkamp. Twee weken ervoor had Movare groen licht gegeven met een waslijst restricties, maar we maken er een paar leuke dagen van. We vertrokken om 9.00 naar de kampeerboerderij in Wijlre, uitgezwaaid door enkele ouders en de rest van de school.
In Valkenburg hadden we eerst een fotospeurtocht met als thema EK door het stadje. Kinderen moesten de vlaggen van de 24 deelnemende landen zoeken en raden welke meester of juf deze vlag vasthield. Na 50 minuten verzamelden we en gingen we naar de grotten. Daar had a gogo 5 verschillende activiteiten voor ons geregeld. (lasergamen, levend tafelvoetbal, glow-in-de-dark midgetgolf, kabelbaan en rodelen. De kinderen vonden het erg leuk. 's Avonds was er een speurtocht met een GPS tracker die helaas niet even goed werkte in de verschillende groepjes.
 
De 2e dag hebben we T-shirts versierd met een eigen logo, ren je rot gespeeld. Tot ieders vreugde wentelteefjes gegeten als lunch. 's Middags hadden we sportdag met veel drinkpauzes want het was heel erg warm. Om 18 uur gingen we uit eten bij de plaatselijke frituur en daarna heeft een deel de wedstrijd van het Nederlands elftal gekeken en een deel karaoke liedjes gezongen. De kinderen waren helemaal kapot en vielen al snel in slaap.
 
De laatste dag stond er een springkussen en een buikschuifbaan van 18 meter. Verder stond er lekker niets op de planning. Relaxen, kletsen, opruimen, lunchen en met water spelen. Om 14 uur kwamen de vervoerouders weer iedereen ophalen. Italië had het moordspel gewonnen en kreeg als prijs kleine speakers. We kijken terug op een gezellig en zonnig kamp.
 


 

koningsspelen


Vrijdag 23 april vierde heel Nederland de koningsspelen, wij dus ook. We begonnen met een van thuis meegenomen ontbijtje. Gezellig met je klasgenoten wat kletsen en samen ontbijten. Daarna mocht iedere klas een half uur buiten spelen met zelf meegenomen buitenspeelgoed en wat er in de manden van school lag. Deze waren speciaal voor deze dag aangevuld met ballen, netjes en rackets. In de klassen speelden we o.a. 5 tegen 5, kahoot quiz, Zweeds loopspel, gezelschapsspelletjes, film kijken, tekenen of een themaboekje maken. Lekker geen les een afwisselend samen iets doen en even lekker voor jezelf. Het was een heerlijke dag, mede dankzij het prachtige lenteweer.
 
Er volgen nog meer foto's binnenkort.
 

project afval

In maart heeft de hele school gewerkt aan het project afval. Van groep 1 t/m groep 8 hebben we dagelijks aandacht besteed aan dit thema. We hebben afval gefotografeerd, gesorteerd en hergebruikt. We keken filmpjes over afval en maakten samen een plan om het te verminderen. We werkten volgens het principe van ontdekkend, ontwerpend en onderzoekend leren. Wat is je vraag? Hoe ga je dat onderzoeken? Hoe presenteer ik dit naar anderen. Samenwerken, naar elkaar luisteren, doorvragen, doorzetten en creatief denken zijn hierbij heel belangrijk. De school leek wel een bezoekerscentrum van een natuurvereniging. Helaas mochten de ouders nog niet naar binnen, vandaar deze impressie.
 
We maakten ook zwerfies. Een landelijk initiatief waarbij je een selfie maakt met zwerfafval in je hand. Je kunt ze plaatsen op een speciale facebook/twitter pagina. Het doel is dat iedereen elke dag één stuk zwerfafval opraapt en op de juiste plaats opruimt. We hebben de eerste aanzet gegeven....
 

carnaval 2021


Aangezien alles dan anders is, geldt dit natuurlijk ook voor ons carnavalsfeest. Alle groepen vieren het in hun eigen lokaal. Geen prins en prinses, geen Winkbülle, geen optredens in de aula. Maar wel gezelligheid in de eigen groep. Groep 1 t/m 3 mochten verkleed komen en groep 4 t/m 8 had "crazy hair day"
In de klassen vonden verschillende activiteiten plaats. Een modeshow, een vastelaoves muziek bingo, foto's maken voor een green screen, kahoot quiz, dansen, spelletjes enz. Al met al toch een heel geslaagde dag voor iedereen. 
 

online 

Al snel is iedereen aan de online lessen gewend. Via teams logt iedereen netjes in op het afgesproken tijdstip. Lessen uit het boek worden gedeeld, verhaaltjes verteld, uitleg gegeven, opdrachten besproken, filmpje bekeken, voorlichtingsavond over het voortgezet onderwijs enz.
 

De 2e lockdown

Helaas moesten de scholen geheel onverwacht toch weer sluiten. Op woensdag 16 december, net voor de kerstvakantie, sloten de scholen voor een periode van 5 schoolweken. Kinderen kregen een thuiswerkpakketje mee naar huis en helaas geen winterfeest. Vanaf 4 januari hebben we online les gegeven en konden de kinderen iedere maandag een nieuw thuiswerkpakketje afhalen. Gelukkig verliep dit prima. Complimenten aan alle kinderen, ouders en leerkrachten voor de flexibiliteit en inzet. 
Maar hopen dat het niet te lang gaat duren.

 


Sinterklaasfeest .....Corona style

Het Sinterklaasfeest is, om welbekende reden, dit jaar natuurlijk anders dan andere jaren. We hadden eerder al een Filmpje van sinterklaas gekregen toen hij bij het sinterklaasjournaal was. 
klik hier voor het filmpje.

Toch hebben we ondanks het gemis van Sinterklaas en zijn pieten een erg leuke dag gehad. De kleuters keken naar een poppenkast voorstelling en piet(juf) Anita kwam namens de echte pieten de cadeautjes brengen. Ook was er nog een teams verbinding met een roetveegpiet. Groep 5 t-m 8 had lootjes getrokken en hielden surprise. Iedereen had erg zijn best gedaan. Verder kregen alle kinderen dit jaar een zakje pepernoten en een pakje drinken.
's Middags speelden we spelletjes en de oudsten mochten de telefoon of tablet meenemen. Hopelijk is het de eerste en de laatste keer geweest zonder de Sint want we misten hem toch wel:)
 


Afsluiting kinderboekenweek

Vrijdag 16 oktober sloten we de kinderboekenweek af. Alle kinderen hadden aan een bepaald geschiedenisonderdeel gewerkt binnen het thema "En toen?" Zo was er geknutseld en geschreven over de prehistorie, riddertijd, de ontdekkingen, de Grieken en Romeinen, WO2 enz. Van al dit moois was een tentoonstelling ingericht waar we om de beurt per klas konden gaan kijken. De oudsten namen de jongsten bij de hand en de rest liep zelfstandig rond. Helaas geen ouders dit jaar, vandaar deze foto's.
 


 


voorleeswedstrijd

Woensdag 14 oktober was de finale van de voorleeswedstrijd. In de groepen 3 t/m 8 waren vorige week de voorrondes geweest en de klassenwinnaar mocht meedoen aan de finale in de aula. We hadden de groepen verdeeld in middenbouw en bovenbouw, zodat we niet met teveel mensen tegelijk in de hal zaten. De kinderen lazen allemaal heel goed.(sommigen in hun enthousiasme of van de zenuwen wat snel)
De winnaar bij de middenbouw was Oliver uit groep 4 en de winnaar van de bovenbouw was Lana uit
groep 8. Zij mag straks meedoen aan de volgende ronde bij Schunck*. Proficiat allemaal!
 

opening kinderboekenweek 2020

Woensdag 30 september was de opening van de kinderboekenweek met als thema: "En toen?". Door te lezen kom je veel te weten over vroeger. Juf Marie-José ging de klassen langs en las een gedicht voor over een reis door de tijd. De kinderen van groep 8 hadden er illustraties bij getekend die op het digibord te zien waren. Volgende week is er nog een voorleeswedstrijd en als afsluiting is er een besloten tentoonstelling.
Vrijdag hebben de kinderen van groep 7/8 voorgelezen aan de kleuters. Mooi om te zien dat ze ergens op een rustig plekje samen zitten te genieten van een prentenboek en leuk dat de rollen na jaren zijn omgekeerd.
 


Afscheid meester Jan


Vrijdag 28 augustus was een speciale dag. Na 44 jaar leerkracht basisonderwijs op de Tovercirkel, voorheen ook openbare basisschool Heerlerbaan, gaat meester Jan Vaessens met pensioen. Vanwege de huidige omstandigheden gaan we niet met de alle kinderen en ouders samen in de hal zitten, maar gaan de kinderen groep voor groep voor groep in de hal bij meester Jan, zijn vrouw, dochter en kleinzoon langs om een dansje, liedje, versje, quiz of interview te laten zien. Meester Jan die eigenlijk niet per se een afscheid wilde genoot met volle teugen. Dit was eigenlijk nog veel persoonlijker, dan met z'n allen in de grote hal. We gaan je missen Jan. Geniet van je vrije tijd.
  

Filmgala groep 8


Dinsdag had groep 8 de première van hun eigengemaakte film "Hollywood in de klas". Deze film hebben de kinderen zelf gemaakt i.p.v. de eindmusical. Iedereen heeft thuis en op school zijn stuk van het script gefilmd. Juf Nancy heeft de hele film gemonteerd. Dat heeft ze super gedaan. Er zijn heel wat uren in gaan zitten maar het resultaat is prachtig geworden. Een mooie herinnering aan groep 8. We hadden de rode loper ervoor uitgelegd en geproost met "champagne".
 
Donderdag was de laatste schooldag en vloeiden er nog een paar tranen. We hebben spelletjes gespeeld, sommigen nog even gegamed, een film gekeken, een quiz gespeeld en het jaarboek afgemaakt. Het was een bijzondere tijd. Het was een super fijne klas. We zullen jullie missen.
 
 

Activiteiten groep 8

De laatste weken hebben we een paar leuke activiteiten voor groep 8 gepland. Helaas mochten het schoolkamp en de musical niet doorgaan vanwege de Covid-19 maatregelen. Dat kunnen we natuurlijk niet helemaal vervangen. Toch waren de kinderen blij met de snackdag, het moordspel en de sportactiviteiten bij RKHBS. Er komt nog een beauty- en gamedag en de laatste week het filmgala waar onze "Hollywood in de klas" film in première gaat.
 


Scholen weer open

Gelukkig mogen sinds 11 mei weer alle kinderen weer 4 dagen per week naar school. Alleen de woensdag blijft een thuiswerkdag. We hebben de pauzes opgesplitst en ook de plak waar de pauze is, zodat er steeds een klas op het plein of het grasveld speelt. De kinderen waren blij elkaar weer te zien, zeker deze laatste weken.
 

 

School dicht

Op 15 maart is besloten dat alle scholen 3 weken dicht gaan, dit om het Corona virus te beheersen. Een hele omslag. Snel werden app groepjes gemaakt en pakketjes om thuis te werken. Een hele vreemde situatie: een school zonder kinderen. Maar iedereen is flexibel en doet zijn best het zo goed mogelijk door te plannen. De periode werd verlengd tot 11 mei. De scholen gaan dan half open. De klas is verdeeld in twee groepen. Groep A komt op maandag en donderdag en groep B op dinsdag en vrijdag. De andere dagen wordt er thuis gewerkt. Complimenten voor iedereen. Kinderen ouders en leerkrachten hebben echt prima gewerkt.
 
 


Carnaval

Vrijdag 21 februari vierden we samen carnaval op school. Iedereen zag er weer prachtig uit. 's Morgens begonnen we in de grote hal met het uitroepen van het nieuwe prinsenpaar van 2020 van de Tovercirkel. Verstopt onder twee grote hoeden kwamen ze binnen. Drie keer alaaf voor prins Pieke en prinses Lotte, beiden uit groep 7. Na de formaliteiten zoals het kroontje, bosje bloemen, de steek en de scepter namen ze plaats in de zwarte fauteuiltjes om het hele programma van dichtbij te bekijken.
Natuurlijk kwamen de Winkbülle op bezoek met de stadsprins Erik I samen met de jeugdprins Thijmen. Daarna begon onze jaarlijkse revue waar de kinderen zelf ingestudeerde optredens laten zien. In de grote pauze was er een lekker broodje knakworst voor iedereen. Het was een ouderwets gezellig feest. Iedereen bedankt voor de hulp!
 

 

Gips

Woensdag 22 januari en woensdag 29 januari zijn de mensen van GIPS (gehandicapten informatie project scholen) bij ons te gast in groep 8. Ze vertellen over hun handicap en wat dat betekent in het dagelijks leven. De kinderen ervaren door allerlei opdrachten hoe het is om niet te kunnen zien, lopen, horen enz.
Sommigen zijn sinds de geboorte gehandicapt, anderen door een ziekte of ongeluk. We hebben er veel van geleerd en waarderen weer eens extra dat we gezond zijn en de vrijheid die daar bij hoort.
 

 

Winterfeest

Donderdag 19 december vierden we samen het winterfeest. Vanaf 17 uur waren alle kinderen en hun familie welkom op ons kerstbuffet. Iedereen had thuis wat lekkers gemaakt en dat stond in de klassen opgesteld. Je mocht natuurlijk ook in andere klassen gaan buurten. Om 18.15 verzamelden we in de hal waar de winnaars van de egel tekenwedstrijd bekend werden gemaakt. De prijs een chocolade egel :)
 
Daarna kwam het spannende moment. De dames van de egelopvang waren aanwezig om de cheque en bijbehorend sigarenkistje in ontvangst te nemen. Maar liefst € 719.- was er vorige week verdiend met de wintermarkt! Een ongelofelijk mooi bedrag waar de vrijwilligsters heel blij mee waren. Ciaran, van wie het idee kwam, mocht de cheque mee overhandigen.
 
Daarna zijn we allemaal naar buiten gegaan waar de vuurkorven brandden en een gelegenheidskoor met gitaarbegeleiding enkele bekende liedjes zong. Meezingen was natuurlijk geen probleem. Om 19:00 uur was het feest afgelopen. We kijken terug op een prachtig feest. Iedereen hartelijk bedankt voor de hulp en gezelligheid.
 
 


Wintermarkt

Donderdag 12 december vond de wintermarkt plaats. Kinderen hadden iets geknutseld dat verkocht kon worden en ook spullen van thuis meegenomen om te verkopen(wafels, oude spellen, boeken enz)
Er konden bonnen worden gekocht voor €0,50 bij onze caissière Suzan. Tussen 14:00 en 15:00 uur was het gezellig druk en werd er heel veel verkocht. Het geld was bedoeld voor het goede doel en dat was dit jaar de egelopvang in Stein. Ook kon kattenvoer en rollen keukenpapier gesponsord worden. Daar stond dan ook het hele podium mee vol.
Vrijdag kwamen twee vrijwilligsters van de egelopvang in iedere groep iets vertellen over hun werk en ze hadden ook nog 2 kleine/schattige egeltjes bij zich. Volgende week komen ze het bedrag ophalen tijdens ons winterfeest. We zijn benieuwd.
 


Sinterklaasje kom maar binnen.....

Donderdag 5 december was Sinterklaas en zijn Pieten bij ons op bezoek. Ze werden ontvangen met ons eigen Sinterklaaslied "De sint die komt eraan". Sint was goed op de hoogte wat er allemaal gebeurd was dit jaar. De kleuters zongen het Tovercirkelsinterklaaslied van 2019 en hielden daarbij de beeldplaten in de lucht. Het was een prachtig optreden. De kinderen van de hoogste groepen ontvingen per klas een cadeau. Daarna ging de Sint in alle groepen op bezoek en vanaf groep 5 was er surprise. Wat een creativiteit! Onder het genot van een speculaasje, glaasje fris en wat fruit lazen we de gedichten voor en pakten we de cadeautjes uit. Het was een gezellige dag! Iedereen bedankt voor de organisatie.
 

 


De week van het schaken

Van 4 t/m 8 november vond de week van het schaken plaats. In samenwerking met de schaakvereniging hebben we de kinderen van groep 3 t/m 8 de beginselen van het schaken bijgebracht. Drie leden van de schaakvereniging gaven een PowerPoint workshop in iedere klas. Alle schaakstukken passeerden de revue en hun manier van bewegen. s' Middags was er de mogelijk om zelf in de hal te oefenen tegen leden van de vereniging of ouders/grootouders die zich hadden opgegeven. In de klas keken we de film "Lang leve de koningin", schooltv beeldbank filmpje van de wereldkampioen Magnus Carlsen.
De kinderen waren heel enthousiast en Jan van Bruggen en Jan Schoffelen van de schaakclub wellicht nog enthousiaster. Iedereen bedankt door de hulp en betrokkenheid.
 

 


Lunch van de overblijfmoeders

Ieder jaar worden we verwend door de overblijfmoeders. Een heerlijk gezonde lunch voor alle kinderen.
 

 


schoolvoetbaltoernooi

Woensdag 23 oktober vond het schoolvoetbaltoernooi plaats op de velden van Bekkerveld. Het weer was prima. Na lange tijd weer een heerlijk zonnetje. We speelden mee met een meisjes- en een jongensteam. In de nieuwe opzet spelen de kinderen in teams van 8 tegen 8. Dat was bij de meisjes nog een zoektocht. Maar gelukkig kregen we hulp van 2 meiden van de Vullingsweg en 2 meiden van Tarcisius. Dat is nog eens samenwerken! Helaas haalden de jongens en meiden de finale niet. Maar iedereen heeft zich super ingezet en heel sportief gespeeld. 
 


Voorleeswedstrijd

Vandaag ,woensdag 9 oktober, vond onze jaarlijkse voorleeswedstrijd weer plaats. De dagen ervoor waren in de klas de voorrondes geweest. Per klas was er een klassenwinnaar uitgekomen. Deze kinderen lazen vandaag hun stukje tekst in de grote hal voor. Yani uit groep 3, Jesse uit groep 4, Emma uit groep 5/6, Rosalinde uit groep 6/7 en Quinn uit groep 8. De jury bestond uit 4 kinderen en juf Nicole. De winnaar van groep 3 t/m 6 was Emma. Het is altijd een moeilijke keuze.... de een leest rustig, de ander gebruikt verschillende stemmen. Maar allemaal deden ze het prima. De winnaar van 2019 is geworden Quinn! Proficiat en veel succes bij de volgende ronde in Schunck*
Ook was er vandaag een illustrator op bezoek. Nadya Bonten, de moeder van Luke uit groep 1, vertelde over haar werk als illustrator en gaf antwoord op de vragen van kinderen. Het was erg interessant en de kinderen stelden de meest uiteenlopende vragen:) Ze liet haar eigen boekje rondgaan en ze deelde mooie boekenleggers uit. Bedankt Nadya.
 
 

Opening Kinderboekenweek

Op woensdag 2 oktober j.l. was de feestelijke opening van de Kinderboekenweek met als thema: "Reis mee"
Aan het einde van de dag was er een optocht op de speelplaats met allerlei "vervoersmiddelen" op wieltjes.
Juf Manon liep met haar mooi versierde fiets voorop.
Veel van de steps, fietsen, skelter(s) e.d. waren mooi versierd.
De ouders stonden langs de kant vol bewondering te kijken naar die kleurrijke parade.
 
 


Jeugd wethouder

Fabio Hakkenbroek (met het groen gestreepte shirt) uit groep 8 is de nieuwe jeugdwethouder van de stad Heerlen. Een heel jaar mag hij samen met 3 anderen initiatieven van kinderen in de kinderraad voorstellen en misschien zelfs realiseren. We wensen je heel veel plezier en succes Fabio.
 


Badjesdag

Nog even profiteren van het mooie weer. Meestal sluiten we het jaar ermee af, maar niets mis om er de tweede week mee te beginnen. De kinderen mochten van thuis badjes en waterspeeltjes meenemen. Dit had iedereen goed begrepen want bijna iedereen had waterpistolen en een handdoek meegenomen. Iedere groep was een half uur aan de beurt. Soms hoeft het niet duurt te zijn om veel plezier te hebben.
 

 

Laatste schooldag

Donderdag 4 juli was de laatste schooldag. Iedereen heeft in zijn klas spelletjes gedaan, lekker buiten gespeeld en we hebben allemaal een vlaggetje versierd om groep 8 om 14 uur uit te zwaaien.
Het is een hele speciale dag. Ze verheugen zich allemaal op de nieuwe school, maar moeten afscheid nemen van de bekende en vertrouwde plek. Na heel wat succes wensen en knuffels en enkele tranen beginnen we aan onze welverdiende zomervakantie!
 
 

Nieuw zelf ontworpen verkeersbord


De kinderen van de Toverraad zijn al het hele jaar bezig om mee te denken hoe het beter en veiliger kan in en rondom de school. Dit heeft al een mooi voetpad en een extra ingang opgeleverd. Natuurlijk niet zonder de bezielende leiding van Suzan. De kinderen hadden als opdracht een verkeersbord te ontwerpen om de bestuurders erop te wijzen dat er een school aan deze weg ligt. Het ontwerp van Ronja werd uitgekozen en er werden twee echte borden van gemaakt. Ze zijn geplaatst langs de Benzenraderweg ter hoogte van de inrit. Samen met de wethouder, Veilig Verkeer Nederland, de Toverraad en alle andere kinderen werd het bord op 19 juni onthuld. Alle partijen bedankt voor het meedenken en het tot uitvoer brengen van dit super idee.
 
300
 


Rembrandt tentoonstelling


De afgelopen weken hebben alle groepen aan het thema: "Rembrandt" gewerkt. Dit thema hebben we gekozen omdat het 350 jaar geleden is dat Rembrandt is gestorven. Samen met Pit, de bibliotheek Schunck* en de Vrije Akademie ZOM werkten we het thema uit. We hadden een Rembrandt leskist gehuurd om de hal aan te kleedden en uit de lesbrieven allerlei opdrachten gemaakt. Tijdens de opening speelden we een klein toneelstukje. We keken naar de schilderijen, leerden portret schilderen van een echte kunstenaar, maakten zelf verf en maakten appelcake uit die tijd. Donderdag 13 juni hebben we het project afgesloten. De school werd als museum ingericht. Alle ouders mochten komen kijken naar de kunstwerken die de kinderen gemaakt hadden. Het was een groot succes. Groep 7 en 8 gaat volgende week nog op bezoek naar het Rijksmuseum in Amsterdam als kers op de taart.
 
klik hier voor het filmpje dat gemaakt is door L1.
 

Schoolkamp groep 8

De groepen 8 van beide locaties zijn 8 t/m 10 mei op schoolkamp naar Wijlre geweest. Het weer had wel wat warmer en droger gemogen maar toch kunnen we terug kijken op 3 heel gezellige dagen."Waarom gaan we geen week?" vroegen een paar meiden. We begonnen met een snapspeurtocht door Valkenburg, daarna  zijn we gaan zwemmen in Mosaqua. 's Avonds liepen we de dropping en keken we naar de spannende halve finalewedstrijd van Ajax.
De volgende dag hebben we T-shirts versierd met textielstiften en hebben we het smokkelspel in het bos gespeeld. 's Avonds lekker buiten gegeten en daarna disco door DJ Max van de Vullingsweg. Hij draaide echt top!
Vrijdag zijn we voor de zekerheid maar weer naar Mosaqua geweest omdat het s ochtends regende. Achteraf was de Valkenier ook mogelijk geweest want het bleef droog en zelfs zonnig.
Als rode draad liep het moordspel door het schoolkamp. Voorafgaand aan de drie dagen keken de kinderen naar verschillende vlogs van meisjedjamilla, Enzo, Dylan, Nikkie en Monica. Enzo werd vermoord en d.m.v. hints moesten ze proberen de dader, het moordwapen en het motief te ontdekken. Drie groepjes hadden het goede antwoord. Maar een groepje zat het dichtst bij de beslissende vraag. Het was een relaxed kamp. Bedankt allemaal!
 


Tovercirkel naar Toverland

Donderdag 18 juni vertrokken de kinderen van groep 3 t/m 7 van beide locaties op schoolreisje naar Toverland. Het weer was prachtig. Zonnig en 22 graden. Het perfecte schoolreisjes weer.
De kinderen vermaakten zich prima in de Troy, Fenix, Booster Bikes en andere attracties. Ieder jaar is er weel iets nieuws bijgekomen. Het was een gezellige dag.
 
   

Sportdag en koningsspelen


Vrijdag 12 april vierden groep 4 t/m 8 de koningsspelen op het sportcomplex Strijthagen. Groep 1 t/m 3 had de spellen in en rondom de school. Een groter verschil van temperatuur met vorig jaar kan haast niet. Vorig jaar was het warmer dan 30 graden en was iedereen op zoek naar een plekje schaduw. Dit jaar was het 5 graden en waaide het behoorlijk. Veel kinderen hadden een warme winterjas over de sportkleding en zelfs handschoenen waren geen overbodige luxe. Maar na een voetbalwedstrijdje en zaklopen waren de bibberende gezichten verdwenen. De kinderen van groep 4 leerden groep 8 nog even het "Pasapas" dansje. Geweldig.
 

Engelse middag


Donderdag 11 april was de tweede Engelse middag van dit jaar. Het thema was een Ierse proeverij. Kinderen maakten Boxty's, een soort van aardappelpannenkoekjes, haverkoekjes en smoothies. We speelden fruitbingo en leerden een Ierse Riverdance. Helaas hadden we een beetje pech met de ouderhulp. Van de 5 ouders bleef er nog maar 1 over. Maar de kinderen hebben goed geholpen met de voorbereiding.
Kirsten bedankt dat je nog 3 sodabroden voor ons gebakken had om te proeven. Ze waren heerlijk met wat roomboter erop.
 
 

Carnaval

Ook dit jaar vierden we uitbundig carnaval. Vrijdag was het feest op school. Natuurlijk kwamen de Winkbülle op bezoek met de grote prins Pascal I en jeudprins Juul II. Samen met de raad van 11 werd het een gezellige boel. De optredens van de kinderen waren spectaculair. De sfeer was prima en de organisatie van de dag uitstekend. De kinderen genoten in de pauze van een broodje knakworst en om 14 uur begon de vakantie. 
 
We knutselden met groep 4/5 mee met de Friekelwedstrijd van de Winkbülle. Ons kunstwerk hing in de etalage van Ans Douven. Het zag er prachtig uit en dat vond de jury ook. We waren bij de top 3 en wonnen een prijs. Ook liep een groep ouders, kinderen en een enkele juf met de kinderoptocht mee. Het thema was dit jaar:  'Heële doe bis ee mülke weëd'. Ook hier wonnen we prijs bij de grote groepen 111 euro!
 
Ook hadden we dit jaar weer een Tovercirkelsjlager gecomponeerd door onze sing en songwriter Frans Roovers. Het liedje staat op you-tube. De tekst is mede tot stand gekomen door een inspiratiesessie met een aantal kinderen van groep 7/8. De tekeningen zijn gemaakt door Evie, Angelina en Ronja

https://www.youtube.com/watch?v=JF6eM5imxH4&list=PLH3C8iYvxTdzRcOxc27INfohc5ukgeRHN&index=1.

 

Ridders en jonkvrouwen

Woensdag 27 februari mochten de ouders van groep 3 en 4 de tentoonstelling bekijken van het project: Ridders en Jonkvrouwen. De kinderen hebben de afgelopen weken gewerkt aan dit thema. Ze schreven verhalen, maakten ridderdrank, tekende wapenschilden, leerden nieuwe woorden, hebben geweven, helmen gemaakt en nog veel meer. De opkomst was groot en de kinderen vertelden zelf wat het allemaal voorstelde. Ook brachten ze een bezoek aan kasteel Hoensbroek. Alle ouders nogmaals bedankt voor het vervoer. 
 
 

Sneeuw

Vandaag hebben de kinderen langer buiten gespeeld. De eerste sneeuw van het schooljaar. Op het grote plein mag gegooid worden, op het kleine plein niet. Groep 8 heeft achterom haar eigen sneeuwgevecht gehouden:) Snel genieten want overmorgen wordt het weer +7
 

Winterfeest

Dit jaar vierden we het Winterfeest overdag. We zijn op bezoek geweest bij de oudere mensen in het Bejaardenhuis en de verpleegafdeling Molenpark van Sevagram. Vooraf hebben we op school voor de oude mensen geknutseld. Kerststukjes, kaarsenhouders en van meegebrachte en gesponsorde knuffels kerstknuffels gemaakt. De kinderen van groep 1/2 zijn samen met groep 8 naar de verpleegafdeling gegaan en groep 3 t/m 7 naar zorgcentrum Douvenrade. De oudere mensen waren heel blij met het bezoek. We hebben samen liedjes van vroeger gezongen en de meegenomen cake gezellig samen opgegeten.
Vanaf half 2 hebben we de middag afgesloten in de grote hal. Even onze ervaringen met elkaar gedeeld en een paar kerstliedjes gezongen. Het was een indrukwekkende dag. We zijn supertrots op de kinderen die iets voor een ander over hebben, een praatje maken met de mensen en zich prima gedragen als we ergens op bezoek zijn. Daar gaat het om met kerst. Iedereen die meegeholpen heeft: bedankt!
En nu genieten van twee weken vakantie.
 
 


Sinterklaas op bezoek

Woensdag 5 december is toch wel de belangrijkste/ spannendste dag van het jaar. Het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten waar we weken naar hebben uitgekeken. Traditiegetrouw had Frans Roovers onze "huiscomponist" een toepasselijk Sinterklaas liedje geschreven. Het werd uit volle borst meegezongen bij de binnenkomst van de Sint. Na een gezamenlijk deel in de hal, ging de Sint bij de onderbouwgroepen op bezoek. Vanaf groep 5 hadden de kinderen surprise. 
Tussendoor waren er speculaasjes en fruit. Het was een heel gezellige dag. Relaxed ging iedereen naar huis om 12 uur. Alle hulpouders en commissieleden, bedankt voor het organiseren en de hulp op de dag zelf. Het diploma van de sint was dan ook terecht. 
 
Kijk voor meer foto's in het fotoalbum
 

Aanleg stoep

Wat is er mooier dan ideeën van de kinderen uit laten komen? Een van de opmerkingen was dat de weg naar school erg druk en onveilig was. De Toverraad heeft hierover gebrainstormd en samen met de politie, gemeente en Veilig Verkeer Nederland een aanvraag bij de gemeente ingediend voor een aanleg van een stoep op de huidige groenstrook. Blij verrast waren we toen we te horen kregen dat het bij de eerstvolgende vergadering meteen goedgekeurd was. Dat is nog eens daadkracht!
Wat ook gold voor het bedrijf dat de stoep kwam aanleggen.
We zijn er super blij mee. Binnenkort volgt de officiële opening.
 
 


Afsluiting Kinderboekenweek

Vrijdag 12 oktober werd de Kinderboekenweek afgesloten met een optredens per groep. Het thema was "vriendschap". We keken o.a. naar liedjes, gedichten en een quiz. Iedereen had erg zijn best gedaan. Ouders waren ook welkom en het zat dan ook gezellig vol. Om 14 uur was de school uit en konden we gaan genieten van de herfstvakantie. Het weer is in ieder geval heerlijk.
 

 

Kinderboekenweek

Donderdag 11 oktober werd in de grote hal de voorleeswedstrijd gehouden. De finalisten van de voorrondes in de klas streden om de schooleer. De winnaar mag meedoen met de volgende ronde die gehouden wordt in Schunck* glaspaleis. Dit jaar is Quinn de winnares geworden. De keuze was heel moeilijk en de jury moest er een 5 e persoon bijhalen omdat er anders geen meerderheid was.

 

 


Mad science

Woensdag 3 oktober bracht Mad Science een bezoekje aan onze school. Ze verzorgen altijd een voorstelling waar natuur- en scheikunde proeven getoond worden. Natuurlijk met assistentie van enkele kinderen van groep 3-8. Dit keer was het thema zwaartekracht. Vooral de proef waarbij 3 bekertjes op een dienblad ronddraaide zonder dat er een druppeltje gemorst werd zorgde voor verwonderde blikken.
 
 

Buitenspelpakket actie Albert Heijn

Donderdag 6 september verzamelden we in de grote hal om samen het buiten-speel-pakket in ontvangst te nemen dat we bij elkaar hebben gespaard met een actie van Albert Heijn. Onze overblijf coördinator Yvonne kwam enkele maanden geleden met het idee.
Ouders en andere klanten hadden meer dan 100.000 punten gespaard voor de Tovercirkel. Twee mensen van AH XL ,bij het Parkstadstadion, kwamen langs om het te overhandigen. Met nog een gezonde traktatie als extraatje. Om kwart over tien werd er al gretig gebruik van gemaakt. Ballen, skippyballen, kattenstaartlinten, frisbees, stoepkrijt en nog veel meer. Super bedankt.

 

Voorstelling Cultura Nova

Woensdag 29 augustus brachten de groepen 1 t/m 8 een bezoek aan het Parkstad Theater/ Schouwburg. In een lange stoet vertrokken we te voet naar de stad. Kinderen van groep 8 en 7 namen een kleuter bij de hand. Het tempo lag iets lager dan normaal, maar na een dik half uurtje waren we toch op het van Grunsvenplein. Eerst aten en dronken we even wat. Om 10 uur begon de voorstelling: "Alex in vuilbakland" geïnspireerd op Alice in Wonderland. Het was een geweldige voorstelling voor de jongsten en oudsten. Daarna liepen we weer teug naar school waar we iets later dan normaal aankwamen. Familie Malherbe bedankt voor de uitnodiging!
 
 
     
 
 


Eerste schooldag

Niet te geloven, maar de 6 weken zijn al weer om. Traditie is dat we om 10 uur in de grote hal samen komen en even kijken welke juf of meester in welk lokaal zit. Ook verwelkomen we de vervangers van juf Nancy ( meester Paul Gielen in groep 8 en juf Anita Spee-Rooijakkers in groep 1/2) en de nieuwe leerlingen.
Daarna zijn we naar buiten gegaan om het nieuwe bord met de naam van de school te onthullen.
Allemaal een heel fijn en leerzaam jaar gewenst.


 


Laatste schooldag

Donderdag 4 juli begon om 14. 00 uur de zomervakantie. Voor groep 8 hadden we de rode loper uitgelegd omdat het voor hen de laatste keer was :(
Maar ze zijn er ook wel aan toe:)
Fijne vakantie allemaal.
 
 

Badjesdag

Het aanhoudende mooie weer was de reden om een badjesdag te houden. Om de beurt mochten de kinderen van de verschillende groepen buiten met het water spelen. Wie niet wilde kon relaxed en droog op het grote plein spelen. Maar de meesten zochten toch de verkoeling van het water op.
 
 

Musical groep 8

Maandag 2 juli werd de eindmusical "groep 8 achter de tralies" opgevoerd voor de ouders, andere familieleden en alle leerkrachten. Het is dit jaar een kleine groep dus plek genoeg voor iedereen. Ze hebben een lange voorbereidingstijd gehad en met steun van Suzan voor de teksten, Ivonne voor de muziek, Patricia en Tamara voor het decor, is de klus geklaard. En niet te vergeten de inzet van de kinderen want het waren aardige lappen tekst en liedjes van een hoog niveau. Heel goed gedaan allemaal.
 

 


Zomerfeest 

Vrijdag 22 juni vierden we samen met kinderen, ouders en leerkrachten het zomerfeest. Het weer was prachtig en kinderen genoten dan ook van het springkussen, het spijkerbroekhangen en kussengevecht op een boomstam. Binnen waren er knutselworkshops en kon je je laten schminken. De hele school rook naar zelfgebakken wafels en cup-cakes. Rond half 6 werd het "Amerikaans" buffet geopend. Iedereen bedankt voor de inzet en de gezelligheid. Kijk hier voor de rest van de foto's.
 
 

Schoolreisje Toverland

Maandag 28 mei gingen de groepen 3 t/m 7 van beide locaties naar Toverland. Het was een warme en zonnige dag. Gelukkig was er voldoende water en daar maakten veel kinderen dankbaar gebruik van. 
Meer foto's staan in het fotoalbum.
 
   

Groep 8 op schoolkamp

Woensdag 23 t/m vrijdag 25 mei hebben de groepen 8 van beide locaties een super schoolkamp gehad. Wat een groep lieve en leuke kinderen. We vertrokken met de vervoerouders naar Wijlre waar de tassen werden gedropt bij de kampeerboerderij het Leienhoes. Het is al jaren onze vaste stek.
Na een snapchat fototocht door het centrum van Valkenburg hebben we het pretpark de Valkenier bezocht. 's Avonds kwamen veel meesters en juffen om met een groepje de dropping te lopen.
 
Donderdag waren de weersvoorspellingen niet zo goed dus besloten we eerst het smokkelspel in het bos te spelen en pas daarna de t shirts met je groepslogo te versieren. Tussendoor werden we getrakteerd op een lekker ijsje van een rijdende ijswagen. Twee kinderen van de Vullingsweg waren jarig en de ouders hadden dit samen geregeld. Lekker.... Na het lopend avondbuffet kwam de dj. Onze vaste dj Pepijn was verhinderd vanwege tentamens maar dj Superstar wist er na een half uurtje ook een feestje van te bouwen.
 

Vrijdag was het spullen pakken en naar Mosaqua lopen! Het weer was al 3 dagen heerlijk en het buitenbad was gelukkig geopend. Om half 4 was het alweer voorbij en stonden de ouders hun kroost weer op te wachten.

Als rode draad liep het moordspel door de dagen heen. De leerkrachten speelden de Voice of Holland na. Helene Fischer zong een lied en de andere leerkrachten draaiden de stoelen (Waylon, Ali B. Sanne en Anouk)  Maar Anouk viel plotseling dood neer. Aan de kinderen de taak dit misdrijf op te lossen. Ze konden aanwijzingen verdienen en er proberen achter te komen wie, waarmee en waarom de moord gepleegd was. De Bandana Queens hadden gewonnen.

De rest van de foto's staan in het fotoalbum.
 

Koningsspelen

Vrijdag 20 april vonden de jaarlijks terugkerende koningsspelen plaats. De kinderen van groep 1 t/m 3 bleven om de school waar allerlei spelletjes stonden opgesteld. De kinderen van griep 4 t/m 8 begonnen met een gezond ontbijt op school. Daarna zijn we binnendoor naar de sportvelden van RKHBS gelopen. Daar werd een sportdag georganiseerd door Decathlon en studenten van het Cios. Het was erg warm en petjes en zonnecrème waren onmisbaar. Gelukkig had de organisatie voor meer dan voldoende water gezorgd. We begonnen heel fanatiek maar de hitte maakte op een gegeven moment loom. Maakt niet uit want we gaan nu genieten van twee weken meivakantie!
 
 
 
Meer foto's staan in het fotoalbum 

Engelse middag

Vrijdag 30 maart vond de 2e Engelse middag van dit schooljaar plaats. Dit keer waren het games over alles wat met Australië te maken heeft. Puzzels, vertalen, kwartet, woordzoeker, topografiespellen enz. Suzan had zich weer flink uitgeleefd met hulp van de kinderen van groep 7. Knap dat sommige kinderen hele Engelse gesprekken voeren. Ook de leerkrachten en ouders proberen zoveel mogelijk Engels te praten. We begonnen gezamenlijk in de hal met de Haka dans. Complimenten voor de goede samenwerking en de gezellige sfeer in alle klassen. Thnx!
 
      
     
     
 


Eiertietsch wedstrijd

Een volledig paasfeest is vervangen door het lentefeest en dat is weer vervangen door de koningsdag. Maar desalniettemin houden we toch een eiertietsch wedstrijd. Alle kinderen krijgen een gekookt paasei waarmee in de klas een kleine competitie wordt gehouden. Kinderen staan in tweetallen. De verliezer gaat zitten en de winnaars tietschen weer tegen elkaar tot er een klassewinnaar overblijft. Deze strijden in de hal om de titel "beste tietscher" van de school. Mystique Lindelauf had het beste ei of de beste techniek. Gefeliciteerd en geniet van je chocolade verrassing.
 
 

Straatvoetbaltoernooi

Woensdag 28 maart speelden 6 jongens van groep 6 t/m 8 mee in het staatvoetbaltoernooi dat georganiseerd werd door Alcander. Vanwege het weer waren de wedstrijden verplaatst naar de sporthal bij vv Bekkerveld. We speelden een tegen andere scholen uit de wijk. Helaas geen eerste plaats maar wel een gezellige middag en een ervaring rijker. Complimenten voor het sportieve gedrag en spel, want daarin blonken wij weer uit.
 

 


Carnaval 2018

Vrijdag 9 februari vierden we Carnaval op de Tovercirkel. Eerst kregen we bezoek van de Eekheuëre waar Kris Winands uit groep 7 dit jaar jeugdprins is. Hij huldigde de nieuwe prins en prinses en nog enkele leerkrachten. Dit jaar zijn Jesse uit groep 6 en Aimée uit groep 7 onze schoolprins en -prinses.

Daarna waren er gevarieerde optredens die dit jaar door juf Nancy en juf Kitty aan elkaar gepraat werden. Na een kleine pauze met cake en ranja volgde de tweede reeks optredens.
 
     


Rond half een kwamen de Winkbülle met de jeugdraad van 11 en het Winkbülle ballet met een prachtige show. Sjadsprins Roger Holtus en Jonkheedprins Ricus 1 deelden ordes uit aan bijzondere personen. Een van hen was oma Erna die nog leesoma, brigadier en overblijfhulp is. Als extraatje was er nog een optreden van Paul en Leo met hun nieuwe nummer. Het was een drukke maar gezellige dag. Alle ouders bedankt voor de geweldige hulp. Om 14 uur was de school uit en om 14.15 kon je nog niet meer zien dat er de hele dag gefeest was. Dat is zeker een Alaaf waard!
 
     
 


Winterfeest

De voorbereiding voor winterfeest ging in fases. Twee weken geleden kwam een meneer van de stichting Knoevel bij ons op school om te vertellen over het goede doel waar we dit jaar geld voor inzamelen. Dit maakte indruk. De kinderen waren muisstil en luisterden aandachtig. Ze regelen een dagje uit voor ernstig zieke kinderen met hun gezin.
Woensdag 20 december was er een wintermarkt tussen half 12 en half 1 waar kinderen hun zelfgemaakte knutselwerkjes, spulletjes van thuis of zelfgemaakte cakejes konden verkopen. Je kon voor € 0,50 bonnetjes kopen om mee te betalen. Het was super druk en de zaken gingen goed. Na een uur hadden we ruim €780 euro opgehaald! Allemaal hartelijk bedankt.
 
     

Donderdag was er een gezellige avond van 17  tot 19 uur. Eerst samen eten in de klas met ouders erbij. Iedereen had thuis wat lekkers gemaakt. Daarna speelden de kinderen in de aula winterbingo. Steeds een kind van de bovenbouw met een kind uit de onderbouw. Er waren mooie prijsjes te winnen. We sloten het feest af met een glaasje kinderchampagne rondom de vuurschalen op het schoolplein. Iedereen hartelijk bedankt voor het organiseren, meehelpen of gewoon de gezelligheid.
 
     
     

Sint op de Tovercirkel

Spannend, want Sint bleef slapen op school.
De kindjes van de voorschoolse opvang hebben een uurtje zitten fluisteren. Toen was het zover, allemaal stilletjes door de gymzaal om te kijken waar Sint en de pieten heerlijk nog lagen te slapen.
Wekker laten aflopen en daar kwam Sint met slaapmuts en pyjama aan naar de aula.
Na dat ze zich hadden omgekleed en de tanden hadden gepoetst kon het grote feest beginnen.
 
     
 


Engelse middag

De eerste Engelse middag van dit jaar hebben we er weer op zitten. Dit jaar is het Australië waar alle middagen om draaien. De eerste was een knutselmiddag (spel en sport volgen nog). De kinderen van groep 8 hebben samen met Suzan de middag voorbereid. Van groep 5 t/m 8 konden de kinderen kiezen uit het maken van een didgeridoo, een regenpijp of het kleien van de Uluru oftewel  Ayers Rock met bijbehorende omgeving. The results are beautiful.
 
         
 


Griezeltocht

Vrijdagavond 3 november liepen zo'n 400 kinderen en ouders door de omgeving van het Imstenraderbos. Er was een korte, niet zo'n enge route voor de jongsten en een route voor de die-hards. Om 18 uur startte de eerste groepjes langs de kabouters, engeltjes en heksen. Daarna volgden de grafdelvers, uit de dood opgestane geesten en andere griezels. Dat leverde toch wel wat gillende kinderen en moeders op. Het was volle maan en een beetje mistig en onheilspellende geluiden uit de i-phones maakten het noch spannender. Het was een zeer geslaagde activiteit die eindigde met een broodje knakworst en een drankje bij de kantine van RKHBS.
 
   

Herkennen jullie meester Ralf, juf Nicole, stagiaire Lars, juf Leonie, juf Sarah en juf Barbara?

Afsluiting kinderboekenweek

Vrijdag voor de herfstvakantie was de afsluiting van de kinderboekenweek. De kinderen van groep 7/8 lazen een prentenboek voor aan de kinderen van groep 1/2. Het is een prachtig gezicht om overal in de school de kinderen bij elkaar te zien zitten en te genieten van het lezen of voorlezen. Complimenten de kleintjes en de grote kinderen die met zoveel zorg en aandacht met elkaar omgaan.
 
             

Het laatste uur liepen de kinderen per groep rond door de school om elkaars werk in de vorm van een tentoonstelling te bekijken. Er hingen spookjes, lichaamsdelen op sterk water, griezelhuizen, spannende verhalen, kijkdozen en heel wat geknutselde monsters en geraamten. En nu genieten van een weekje herfstvakantie. De weersvoorspellingen zijn gelukkig goed:)
 
             


Voorleeswedstrijd

Op donderdag 12 oktober hielden we in de grote hal onze jaarlijkse voorleeswedstrijd. In de klas worden eerst de voorronden gehouden tussen de kinderen die zich daarvoor hebben opgegeven. Iedere klasse winnaar doet mee aan de Finale van de Tovercirkel. De winnaar hiervan mag meedoen aan de volgende ronde in Schunck* glaspaleis. Dit jaar waren er weer mooie verhalen bij. De favoriete schrijver was Dolf Verroen. De winnaar dit jaar was na een goed overleg tussen de jury: Brechtje Bulang. Proficiat meid en heel veel succes bij de volgende ronde.
 

    
 
   


 

 

 
 

Heren......Volgend jaar zijn jullie er weer bij!

Opening kinderboekenweek

Woensdag 4 oktober vond de opening van de kinderboekenweek plaats. Het thema dit jaar is "griezelig eng" en daar wist iedereen wel raad mee. Juf Manon en juf Filomena zorgden voor een korte inleiding in de hal en vertelden wat we zoal zouden gaan doen de komende 10 dagen.
 
                


De eerste schooldag

Maandag 28 augustus stond weer iedereen klaar om te beginnen na 6 weken zomervakantie. Met een lekker kleurtje verscheen iedereen weer met goede zin. Voor de kleine pauze komen we altijd even samen in de aula om kennis te maken met de nieuwe leerkrachten of kinderen.


Zonnebloemen resultaat
Met het lentefeest hebben we allemaal een zonnebloem gezaaid. Meagen van groep 2 laat die hier zien hoe groot die van haar al is geworden. Geweldig!!! En wat leuk dat je eraan gedacht hebt foto's door te sturen.

 

Musical groep 8

Maandag 10 juli speelden de kinderen van groep 8 de musical "Jackpot". Na maanden oefenen en zelf het decor bouwen was het dan eindelijk zover. Om half elf keken de kinderen van groep 1 t/m 7 naar de leuke musical. Het kwam al meteen heel goed uit de verf. 's Avonds was het optreden voor de ouders en verdere familieleden, en dat was helemaal geweldig. De twaalf kinderen stonden er! Luid en duidelijk werden de liedjes gezongen. Er waren echt een paar natuurtalenten bij. Iedereen gefeliciteerd met dit prachtige eindresultaat. Een extra woord van dank aan Geert-Jan, Ivon en Suzan voor de begeleiding en energie die erin is gestoken. Het was Top!
 
     

Meer foto's staan in het fotoalbum.


Nieuwe speelhuisje

Woensdag 5 juli was het dan eindelijk zover. Na 23 jaar van het oude speeltoestel te hebben genoten hebben we er afscheid van genomen en het nieuwe speeltoestel officieel in gebruik genomen. De oudste en de jongste leerling van de school gleden samen als eerste naar beneden. We zullen er vast veel plezier aan beleven.
 
     


Engelse middag

Vrijdag 23 juni vond de derde en laatste Engelse middag van dit jaar plssts. Het thema was dit keer: "cowboys en indianen". Op de grasvelden achter de school stond een sport- en spellencircuit klaar waar de kinderen in gemengde groepjes konden speerwerpen, pijl- en boog schieten, hoefijzer gooien, wie ben ik, kruiwagen met hooi race, buffalo prik, bierpul schuiven enz. Ouders en leerkrachten begeleiden in het Engels de groepjes. It was a nice afternoon. Thnx to miss Suzan for the organisation.
 
        
 

Badjesdag

De thermometer gaf deze week 35 graden aan. Tijd voor verkoeling en dat kon op donderdag 22 juni. Op het kleine plein stonden de badjes gevuld met water klaar. Eerst de kleuters en daarna oplopend t/m groep 8 de andere kinderen. Iedere groep kwam ongeveer een half uur aan de beurt. Het was en blijft een heerlijk spettermoment.
 
   
 
 

schoolkamp groep 8 in Wijlre


Van 7 t/m 9 juni gingen de groepen 8 van beide locaties op schoolkamp naar het Leienhoes in Wijlre.
De kinderen werden op woensdag door enkele ouders naar Valkenburg gebracht waar ze 30 minuten binnen een bepaald gebied op zoek gingen naar 26 snapshatfoto's van leerkrachten die her en der hingen. Op iedere foto stond een nummer en letter die samen een zin vormden. Daarna liepen we naar de Valkenier waar we tot 16 uur bleven. Vandaaruit liepen we naar een parkeerplaats even buiten Valkenburg vanwaar we naar Wijlre werden gependeld. Na het eten was er nog een speurtocht door de omgeving en was iedereen blij dat hij naar bed mocht.
 
   

Donderdag versierden we na het ontbijt een t-shirt met een eigen bedacht groepslogo. De Tigergirls hadden zelf van thuis al een plaatje meegenomen. Daarna liepen we naar het bos voor het smokkelspel.
's Middags speelden wie zin had slagbal tegen de leerkrachten en stagiaires. Het ging heel gelijk op en dachten we eerst nog: we gunnen ze een puntje, sloeg al snel om in: maar verliezen willen we ook niet.
Het avondeten was een keus uit zelf een pizza maken, frikandel grillen, pantosti maken en banaan met chocolade. Om half 9 startte de disco met onze vaste dj Pepijn. Meester Guido kwam ook nog even met zijn kinderen op bezoek.
 
   

Vrijdag was alweer de laatste dag. Normaal lopen we naar Gulpen maar vanwege de hevige regen werd er weer gependeld. In het zwembad werden de laatste euro's opgemaakt en amuseerde iedereen zich prima.
Al met al weer een relaxed en gezellig kamp. Allemaal bedankt voor de bijdrage hieraan!

De rest van de foto's staan in het fotoalbum.

Schoolreisje 12 mei naar Toverland


Vrijdag 12 mei bezochten de groepen 3 t/m 7 van beide locatie het attractiepark Toverland in Sevenum. De omstandigheden konden niet beter. Ongeveer 20 graden en afwisselend zon en licht bewolkt. De kinderen hebben genoten en ook de leerkrachten waren blij dat de dag gezellig en veilig verlopen is. Ieder jaar zijn er weer nieuwe attracties bij. De foto's zeggen genoeg! Meer foto's vindt u in het fotoalbum.
 
        
     
 

Koningsspelen 21 april


Dit jaar hebben we niet met groep 1 t/m 8 de koningsspelen/sportdag bij RKHBS.
De groepen 1 t/m 4 bijven in en om de school. Daar is een heel spellencircuit opgezet. De kinderen krijgen ook nog een gezonde lunch aangeboden.
De groepen 5 t/m 8 gaan wel weer naar de velden van RKHBS maar daar is een sportdag georganiseerd door Decatlon en studenten van de Cios opleiding. Er waren 5 scholen die meededen.
De spellen duurden 15 minuten en daarna was er 5 minuten om te wisselen. De spellen hadden opeens een oranje tintje. Koningstrefbal, koningsbal, bescherm de koning, prinsessenvoetbal enz. De kinderen hebben zich prima geamuseerd en sportief gespeeld. het was zeker voor herhaling vatbaar! Enige minpunt was het steenkoude weer, Maar daar hadden alleen de groepsbegeleiders last van.
 
     

meer foto's staan in het fotoalbum
 

Lentefeest


Vrijdag 14 april vierden we het lentefeest. De kinderen hadden maar tot 12 uur school. Ze mochten spelletjes meenemen van thuis. 's Ochtends was er in iedere klas een eier-tietsj wedstrijd. De winnaars namen deel aan de finale in de grote aula. Robin (groep 6) wist Rafael (groep 4) te verslaan en ging er met de prijs, een chocolade paashaas, vandoor.
De kinderen kregen nog een ijsje en nu maar wachten op de paashaas.
 
        
 

Bezoek aan Roda jc


Donderdag 13 april brachten de kinderen van groep 7/8 een bezoekje aan Roda jc. Het was de prijs die we gewonnen hadden door twee weken met de stappenteller te lopen en de grootste afstand gehaald te hebben.
Het eerste bezoekje viel in he water door een fout, maar dat is vandaag ruimschoots goed gemaakt!
We werden om 8.45 opgehaald door de bus.  Deze bracht ons naar het Parkstadstadion. Daar namen we samen met basisschoolde Regenboog deel aan drie verschillende "workshops" over Pesten en Respect (door Virenze) Voeding en Bewegen (door voedingscoach Ad Mostard) en geld (Rabobank)
gevolgd door een gezonde lunch. Daarna het hoogtepunt van de dag:meet en greet met 3 Roda spelers. Handtekeningen uitdelen en selfies werden gemaakt. De kinderen glunderden van oor tot oor. Na de lunch gingen we het veld op waar een training en wedstrijd onderling volgden. Om 14.15 werden weer opgehaald door de bus. Het was een top dag!
 

  
 
 
 
 

  
 
 
 
 
 

Schoolvoetbaltoernooi 29 maart


Precies een week later is er weer een toernooi. Dit keer het schoolvoetbaltoernooi dat door de KNVB, de gemeente en de plaatselijke voetbalvereniging wordt georganiseerd. De voorronde was eigenlijk al in oktober, maar vanwege de storm niet doorgegaan.
We speelden mee met een jongensteam met spelers uit groep 6 t/m 8.
De coaches Luc en Jeroen maakten samen met de kinderen de opstelling en gaven tips. We wonnen één wedstrijd van Windekind. Misschien kwam het mede doordat juf Kitty aan de zijlijn stond.  De anderen helaas niet. Maar het was een leuke en sportieve middag.
 
 
 

Straatvoetbaltoernooi


Woensdag 22 maart streden de kinderen van Tarcisius, Windekind, Martinus en de Tovercirkel BW om de eerste prijs bij de voorrondes van het straatvoetbaltoernooi dat georganiseerd wordt door Alcander en de KNVB.

Bij het toernooi spelen de kinderen wedstrijden van 10 minuten 4 tegen 4 spelers. We hadden dit jaar 3 teams in de D categorie.
Het jongensteam van groep 8 met Milan, Sjors, Jamal, Lenn en Santino
Het jongensteam van groep 7 met Lucas, Sam, Tom en Sem
Het meisjes team van groep 8 met Nicky en meisjes van de Vullingsweg die gelukkig invielen.

De kinderen speelden eerst 4 of 5 wedstrijden in de poule. De jongens van groep 8 waren eerste in de poule en speelden de finale tegen de jongens van Tarcisius,eerste van de andere poule. Het was een prachtige wedstrijd om te zien van een topklassen niveau. Helaas voor onze jongens ging Tarcisius er met de eerste prijs vandoor en werden wij tweede. Niets om je voor te schamen!
De jongens van groep 7 hadden het zwaar in de poule. Zij moesten vaak tegen het eerste team van de andere scholen en dat was een verloren race. Maar ze hebben niet de moed opgegeven, al waren er wat pep-talks voor nodig. Knap hoor!
De meisjes hebben hele leuke wedstrijden gespeeld en werden tweede in de poule.
Bedankt allemaal voor de inzet. Extra bedankje voor onze coaches; de vaders van Jamal en Lucas en de moeder van Nicky.
 
     

 


Carnaval


Vrijdag 23 februari vierden we samen het carnavalsfeest. Het programma begon met het uitroepen en instaleren van de nieuwe prins en prinses van de Tovercirkel. Onze "oude" prins Lucas en prinses Nicky traden af en onder de grote hoed kwamen prins Kris en prinses Ava te voorschijn die in 2017 de scepter zwaaien.
Bij afwezigheid van onze vaste presentatrice juf Anouk (privé-carnavalsverplichtingen) nam juf Suzan het over.
Het Rotterdamse accent mocht de Limburgse pret niet drukken.
Voor en na de kleine pauze waren er gevarieerde optredens: dansjes, moppen, liedjes enz. Kinderen mochten zich zelf of met meerderen opgeven. Gelukkig werkte het weer mee en konden we tussendoor genieten van een lekker lentezonnetje.
 
  

's Middags kwam de jeugdprins van Heerlen en de grote prins van Heerlen op bezoek. Samen met de jeugdraad van 11 en het Winkbulle-ballet gaven ze een wervelende show weg. Na het uitwisselen van diverse ordes kregen we de groepsoptredens van de kleuters en groep 3/4. Zij bereiden samen met de juf iets voor. Tussendoor draaide onze (oud) dj meester Jan gezellige carnavalshits.
Ook dit jaar zongen we weer een eigengemaakte carnavalsslager van onze muziek-vader Frans Roovers met als titel:'d'r Ezel en d'r Wink dat kint toch jikker Kink"

Om 14.00 uur was de school uit en begon de vakantie. Morgen loopt een groep van de Tovercirkel mee in de Heerlense kinderoptocht.

 
Engelse middag
 
Vrijdag 3 februari vond de 2e Engelse middag van dit schooljaar plaats. Het thema was Londen. We maakten met groep 5 t/m 8 een plattegrond van de stad. De kinderen werden in groepjes van 4 tot 6 kinderen ingedeeld en mochten een envelop met een opdracht trekken. Samen met een ouder of stagiaire maakten ze een schets en materialenlijstje. In de grote aula stonden de benodigdheden (lijm, scharen, papier, karton, klei, verf, kwasten, stiften enz.) klaar. Het is de bedoeling dat de ouders Engels tegen de kinderen praten en hen stimuleren dat ook zoveel mogelijk te doen. Het resultaat naar 1,5 uur was "Amazing". In de hal is de maquette te bewonderen.
 
 
 
 
 

 

Winterfeest 2016


Vrijdag 23 december vierden we samen met de hele school het Winterfeest.
De kinderen waren allemaal ingedeeld in gemengde groepen van groep 1 t/m 8.
Het thema was vriendschap. Eerder die week hadden ze allemaal een placemat gemaakt voor een kind uit hun winterfeestgroepje. Eerst waren ze gaan vragen aan het kind waar hij van hield, zodat het een hele persoonlijke placemat werd.

Super om te zien hoe iedereen extra zijn best deed voor een ander. Ook schreven ze een vriendjesbrief die in de brievenbus in de hal kwam en iedere pauze bezorgd werd bij het juiste kind. Wat leuk om nog eens ouderwets een brief te krijgen.

Op de dag zelf begonnen we met een kerstontbijt. Daarna waren er 4 workschops van ongeveer 30 minuten. In de lokalen en de hal werden: yoga, knutselen, muziek, spel, drama, film en nog veel meer activiteiten verzorgd. Met heel veel dank aan het enorme aantal ouders wat die dag kwam helpen.
We sloten de dag gezamenlijk af in de aula met enkele muziek- en dansoptredens van de kinderen. Ook kwam er een mevrouw namens de stichting "de vrolijkheid"om de verkleedkleding die we verzameld hadden voor de kinderen van het AZC in ontvangst te nemen.
Het was een dag om het veel plezier en trots op terug te kijken.