Groep 7-8

Dit is groep 7/8, de oudsten van de school. Een spannend jaar met verkeersexamen schoolkamp en musical. Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Barbara er en op donderdag en vrijdag juf Nicole.

Speculaas bakken

Tijdens de knutsel les hebben we deze week speculaaspoppen gemaakt. We waren 's ochtends al begonnen met de voorbereidingen. Opzoeken van een recept op internet en daarna in groepjes van 4 zelf het deeg maken. Twee kinderen van groep 8 begeleiden steeds een groepje van groep 7. Niet voordoen maar coachen. 's Middags gingen we aan de slag. De kleine oventjes waren toch niet zo veilig dus was het lang wachten op een plekje in de grote oven. Gelukkig hebben we de dag erna nog alles kunnen afbakken met nog wat tips van juf Hanny. De eerste lading was zwart omdat de leesbril van de juf stuk was en ze het verschil tussen boven en onderwarmte en alleen bovenwarmte niet goed had gezien. Op internet stond 190 graden maar dat ging te hard. Daarna ging het op 160 graden prima.

Eerste prijs daily mile

Kinderen van groep 7/8 hebben de eerste prijs gewonnen met de "daily mile". Hierbij noteerden ze iedere dag hoeveel ze bewegen op school en thuis. We wonnen een joekel van een groentemand met sapjes, komkommers, paprika's tomaatjes en radijsjes. Dat was een welkome toevoeging aan de lunch. Alleen de radijsjes belandden in de personeelskamer. We worden ook nog een keer bij Roda uitgenodigd om naar een wedstrijd te komen kijken en voor een speciaal dagprogramma. Met dank aan Suzan die ons hierbij weer eens prima geholpen heeft om de kinderen te motiveren om een leuk stukje te schrijven over de ervaringen.
Nog even een vitamine stoot voor de aankomende feestdagen.

GIPS groep 8

Ieder jaar bezoeken de mensen van GIPS (Gehandicapten informatie Project Scholen) onze school. De kinderen van groep 8 gaan in kleine groepjes praten met de mensen en ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten, of blind te zijn. Ook spasme en andere beperkingen werden uitgelegd en kinderen mogen vragen stellen. Het waren twee leerzame en gezellige woensdagen.