bezoek aan de bibliotheek in Schunck

Kinderboekenweek

Tijdens de kinderboeken week bezochten we de bibliotheek in Schunck. Daar kregen we een les over het prentenboek Bosch en bezochten we de tentoonstelling van de illustrator The Tjong-Khing. We werkten ook nog aan een kijkdoos.

Wieltjes dag

Vandaag was het wieltjes dag voor alle kinderen van de Tovercirkel, ook voor de kinderen van groep 3/4!

Gastles mad science

Vandaag genoten we van een les van Mad science.

Vliegers ontwerpen en uittesten

Omdat er een harde wind stond hebben de kinderen in tweetallen vliegers gemaakt. De vliegers werden natuurlijk ook uitgetest.

Groep 3-4

Op maandag, dinsdag en donderdag is juf Esther er en op woensdag en donderdag en vrijdag is juf Manon er.

De 'ik, jij en wij' les.

Elke woensdag gaan we naar de kleine speelzaal voor de 'ik, jij en wij' les. In deze les leren we te zorgen voor ons zelf en voor de ander. We leren meer over ons zelf en we leren te luisteren en te kijken naar de ander. Hiervoor gebruiken we onder andere de dieren uit de axenroos. Deze dieren leren ons hoe we ons in bepaalde situaties positief kunnen gedragen. Deze vaardigheden oefenen we met elkaar. Soms kun je een leider zijn (de leeuw) en soms is het beter om te volgen (de kameel). Zo zijn er nog meer dieren die ons veel leren. We gaan fysiek aan de slag met oefeningen en spellen ge´nspireerd op de methodieken 'rots en water', 'Sherborne', 'ho stop tot hier en niet verder', mindfulness en kinder yoga. We werken veel samen en elke les evalueren we hoe het ging. Zo leren we reflecteren op ons eigen gedrag en dat van de ander.