Bezoek Plus Sturing Heerlerbaan

Onlangs waren wij op bezoek bij Plus Sturing Heerlerbaan.
Wij werden hier heel hartelijk ontvangen en hebben achter de schermen van de Plus supermarkt een kijkje mogen nemen.
De kinderen hebben gezien waar de nieuwe goederen binnenkomen, hoe ze naar de groente- en fruitafdeling gaan. Ze hebben een kijkje mogen nemen bij de slagerij, vleeswaren mogen inpakken bij de vleeswarenafdeling, versje broodjes mogen inpakken bij de broodwarenafdeling en echt achter de kassa mogen zitten om boodschappen af te rekenen!
Daarna volgde nog een spannende quiz!
Wij willen Plus Sturing Heerlerbaan van harte bedanken! We hebben veel geleerd maar ze hebben ons ook zeker erg in de watten gelegd!
Met de groep hebben we dan ook nog een leuk bedankje gemaakt!

Spreekbeurten groep 4

In groep 4 hebben alle kinderen dit schooljaar al een spreekbeurt gehouden met als thema "Dit ben ik!"
De tweede ronde is vrijwillig. Ook nu zijn er weer veel kinderen die een spreekbeurt houden. Deze keer over een zelfgekozen thema. Zo leren we iedere keer weer iets nieuws!

Project Abel: Peter en de Wolf

De afgelopen weken zijn wij in groep 4 bezig geweest met het sprookje "Peter en de wolf".
Het was een afwisselend project  met veel muziek en handvaardigheidsactiviteiten.
Hoogtepunt was toch wel dat iedereen een muziekverhaal mocht maken met een echt muziekinstrument!

Voorstelling Arthur&Liza

Vandaag hebben wij genoten van een fantastische voorstelling over Arthur&Liza van Trees Verburg-König.
We hebben gezien dat je alles kunt leren als je maar erin blijft geloven!

Gruwelijk eng!!!!

In groep 3/4 zijn wij de afgelopen bezig geweest met het thema Gruwelijk eng!!
In al onze hoeken was er veel te beleven rondom dit thema. Zo hebben de kinderen spookhuizen gebouwd, skeletten gemaakt met de knexx, enge boekenhappers gemaakt en hele enge boeken gelezen.
Het spannendste vonden de kinderen wel het zoeken van echte botjes in de braakbalen van een uil.
Daarnaast hebben we het ook gehad over de botten van ons eigen lichaam.