Thema Bij de politie

Wat was het een fantastisch thema! Met de hele klas wisten we al best veel over de politie.
Al snel kwamen we erachter dat de politie meer doet dan alleen maar boeven vangen......
De politie bestaat uit veel verschillende onderdelen: de verkeerspolitie, de marechaussee, de recherche, de wijkagent. Ook dieren maken deel uit van de politie.
We hebben een woordspin gemaakt met alle zaken die we al samen wisten. Daarna hebben we een vragenblad gemaakt met alle vragen die we nog hadden.
We hebben gezocht naar verschillende mogelijkheden om een antwoord te krijgen op onze vragen. Sommige antwoorden kun je gemakkelijk opzoeken. Naar andere antwoorden moesten we langer zoeken.
We hebben enorm geboft dat we bezoek kregen van wel 4 verschillende agenten.
We hebben al onze vragen opgeschreven en een interview gehouden toen zij op bezoek kwamen.
Wij bedanken de papa van Luc en alle andere agenten van harte voor het bezoek!

Hoekenwerk tijdens het thema politie:

Op het politiebureau, een opsporingsbericht maken.

Galgje spelen met politiewoorden

De politieagent op de kralenplank

Situaties naspelen op de mat

Samen een politiebureau bouwen

Atelier

De marechaussee in de klas:

We toasten op een fijne vakantie en op een fijne start in 2018!!

Pepernoten onderzoek! Bak de lekkerste pepernoot

Pepernoten bakken in de klas.

In de groep zijn we bezig geweest met ontdekkend leren.
De kinderen hebben getest middels verschillende ingrediënten welke pepernoot ze het lekkerst vonden. Uiteindelijk is de lekkerste pepernoot mooi ingepakt en als cadeau aangeboden aan Sinterklaas.

Gruwelijk eng!!!!

In groep 3/4 zijn wij de afgelopen bezig geweest met het thema Gruwelijk eng!!
In al onze hoeken was er veel te beleven rondom dit thema. Zo hebben de kinderen spookhuizen gebouwd, skeletten gemaakt met de knexx, enge boekenhappers gemaakt en hele enge boeken gelezen.
Het spannendste vonden de kinderen wel het zoeken van echte botjes in de braakbalen van een uil.
Daarnaast hebben we het ook gehad over de botten van ons eigen lichaam.