Groep 1-2b

Kinderboekenweek 2017 "Gruwelijk eng"

Naar aanleiding van het thema "gruwelijk eng" zijn wij aan de slag gegaan met het boekje over de "Gruffalo". In de klas hadden wij de verteltafel veranderd met spullen van de Gruffalo. Hier konden de kinderen het verhaal naspelen. Daarnaast knutselden de kinderen zelf Gruffalo's en mochten zij hun eigen monster bedenken.

Er werd een gezamenlijke voorleesmiddag georganiseerd voor peuters en kleuters, waarbij oma's en opa's kwamen voorlezen. De kinderen mochten in gemengde groepjes naar allerlei spannende verhalen luisteren. Na het aandachtig luisteren werd er nog gewerkt naar aanleiding van het thema.
Het was een leuke en gezellige middag!

Hieronder op de foto's kunnen jullie de werkjes van de kinderen bewonderen:

De knutselwerkjes van de Gruffalo

De tekeningen van onze zelfbedachte monsters

Start schooljaar: thema verkeer

Wij zijn het schooljaar gestart met het thema verkeer. In de klas konden de kinderen in de hoeken met dit thema aan de slag gaan bijvoorbeeld op de verteltafel was een woonwijk nagebouwd.  Tijdens kringactiviteiten speelden wij verkeerssituaties na, kijk maar hoe goed wij dit kunnen (zie foto's). De kinderen konden zodoende zelf ervaren om zelf automobilist, fietser of voetganger te zijn. Daarbij leerden wij spelenderwijs ook de bedoeling van de verkeersborden. Wij maakten ons eigen verkeersbord (deze zijn terug te vinden in de groeiwijzer van de kinderen).