Schoolkamp groep 8 in Wijlre

Van 7 t/m 9 juni gingen de groepen 8 van beide locaties op schoolkamp naar het Leienhoes in Wijlre.
De kinderen werden op woensdag door enkele ouders naar Valkenburg gebracht waar ze 30 minuten binnen een bepaald gebied op zoek gingen naar 26 snapshatfoto's van leerkrachten die her en der hingen. Op iedere foto stond een nummer en letter die samen een zin vormden. Daarna liepen we naar de Valkenier waar we tot 16 uur bleven. Vandaaruit liepen we naar een parkeerplaats even buiten Valkenburg vanwaar we naar Wijlre werden gependeld. Na het eten was er nog een speurtocht door de omgeving en was iedereen blij dat hij naar bed mocht.

Donderdag versierden we na het ontbijt een t-shirt met een eigen bedacht groepslogo. De Tigergirls hadden zelf van thuis al een plaatje meegenomen. Daarna liepen we naar het bos voor het smokkelspel.
's Middags speelden wie zin had slagbal tegen de leerkrachten en stagiaires. Het ging heel gelijk op en dachten we eerst nog: we gunnen ze een puntje, sloeg al snel om in: maar verliezen willen we ook niet.
Het avondeten was een keus uit zelf een pizza maken, frikandel grillen, pantosti maken en banaan met chocolade. Om half 9 startte de disco met onze vaste dj Pepijn. Meester Guido kwam ook nog even met zijn kinderen op bezoek.

Vrijdag was alweer de laatste dag. Normaal lopen we naar Gulpen maar vanwege de hevige regen werd er weer gependeld. In het zwembad werden de laatste euro's opgemaakt en amuseerde iedereen zich prima.
Al met al weer een relaxed en gezellig kamp. Allemaal bedankt voor de bijdrage hieraan!

Meer foto's staan in het fotoalbum.

Koningsspelen 2017

Afgelopen vrijdag 21 april werden de koningsspelen op een andere wijze gevierd. De groepen 1 t/m 4 BW en VW vierden de sportdag op hun eigen locaties. De organisatie hiervan werd geregeld door het evenementenbureau Go Active te Heerlen. Na afloop werden de kinderen getrakteerd op de Koningslunch.

De organisatie voor de sportdag van de groepen 5 t/m 8 BW en VW werd deze keer uit handen gegeven aan Decathlon Heerlen.

Er werd gezamenlijk gestart met het nieuwe Koningspelen-lied van Kinderen voor Kinderen namelijk Okido. Het lied en het bijbehorend dansje waren van te voren op school flink ingeoefend door de kinderen.

Het weer werkte mee. Het bleef gedurende de sportactiviteiten gelukkig droog. In het kader van het Koningsontbijt ontvingen de bovenbouwkinderen enkele gezonde versnaperingen. OBS De Tovercirkel was niet de enige school die zijn  sportieve prestaties liet zien op de sportvelden van RKHBS. Verscheidene scholen vanuit de directe omgeving namen ook hieraan mee. Na afloop gingen de scholen ieder met een welverdiende prijs terug naar school. Hierna begon de meivakantie en konden de kinderen genieten van hun welverdiende rust.

Ook dankzij de hulp van vele stagiaires van het CIOS, vrijwilligers, hulpouders en leerkrachten werd het wederom een zeer geslaagde en gezellige sportdag!