Carnaval 2018

Vrijdag 9 februari vierden we Carnaval op de Tovercirkel. Eerst kregen we bezoek van de Eekheuëre waar Kris Winands uit groep 7 dit jaar jeugdprins is. Hij huldigde de nieuwe prins en prinses en nog enkele andere leerkrachten. Dit jaar zijn Jesse uit groep 6 en Aimée uit groep 7 onze schoolprins en -prinses.

Daarna waren er gevarieerde optredens die dit jaar door juf Nancy en juf Kitty aan elkaar gepraat werden. Na een kleine pauze met cake en ranja volgde de tweede reeks optredens.
 
     


Rond half een kwamen de Winkbülle met de jeugdraad van 11 en het Winkbülle ballet met een prachtige show. Sjadsprins Roger Holtus en Jonkheedprins Ricus 1 deelden ordes uit aan bijzondere personen. Een van hen was oma Erna die nog leesoma, brigadier en overblijfhulp is. Als extraatje was er nog een optreden van Paul en Leo met hun nieuwe nummer. Het was een drukke maar gezellige dag. Alle ouders bedankt voor de geweldige hulp. Om 14 uur was de school uit en om 14.15 kon je nog niet meer zien dat er de hele dag gefeest was. Dat is zeker een Alaaf waard!
 
     Winterfeest

De voorbereiding voor winterfeest ging in fases. Twee weken geleden kwam een meneer van de stichting Knoevel bij ons op school om te vertellen over het goede doel waar we dit jaar geld voor inzamelen. Dit maakte indruk. De kinderen waren muisstil en luisterden aandachtig. Ze regelen een dagje uit voor ernstig zieke kinderen met hun gezin.
Woensdag 20 december was er een wintermarkt tussen half 12 en half 1 waar kinderen hun zelfgemaakte knutselwerkjes, spulletjes van thuis of zelfgemaakte cakejes konden verkopen. Je kon voor € 0,50 bonnetjes kopen om mee te betalen. Het was super druk en de zaken gingen goed. Na een uur hadden we ruim €780 euro opgehaald! Allemaal hartelijk bedankt.
 
     

Donderdag was er een gezellige avond van 17  tot 19 uur. Eerst samen eten in de klas met ouders erbij. Iedereen had thuis wat lekkers gemaakt. Daarna speelden de kinderen in de aula winterbingo. Steeds een kind van de bovenbouw met een kind uit de onderbouw. Er waren mooie prijsjes te winnen. We sloten het feest af met een glaasje kinderchampagne rondom de vuurschalen op het schoolplein. Iedereen hartelijk bedankt voor het organiseren, meehelpen of gewoon de gezelligheid.
 
     
     

Sint op de Tovercirkel

Spannend, want Sint bleef slapen op school.
De kindjes van de voorschoolse opvang hebben een uurtje zitten fluisteren. Toen was het zover, allemaal stilletjes door de gymzaal om te kijken waar Sint en de pieten heerlijk nog lagen te slapen.
Wekker laten aflopen en daar kwam Sint met slaapmuts en pyjama aan naar de aula.
Na dat ze zich hadden omgekleed en de tanden hadden gepoetst kon het grote feest beginnen.
 
     
 


Engelse middag

De eerste Engelse middag van dit jaar hebben we er weer op zitten. Dit jaar is het Australië waar alle middagen om draaien. De eerste was een knutselmiddag (spel en sport volgen nog). De kinderen van groep 8 hebben samen met Suzan de middag voorbereid. Van groep 5 t/m 8 konden de kinderen kiezen uit het maken van een didgeridoo, een regenpijp of het kleien van de Uluru oftewel  Ayers Rock met bijbehorende omgeving. The results are beautiful.
 
         
 


Griezeltocht

Vrijdagavond 3 november liepen zo'n 400 kinderen en ouders door de omgeving van het Imstenraderbos. Er was een korte, niet zo'n enge route voor de jongsten en een route voor de die-hards. Om 18 uur startte de eerste groepjes langs de kabouters, engeltjes en heksen. Daarna volgden de grafdelvers, uit de dood opgestane geesten en andere griezels. Dat leverde toch wel wat gillende kinderen en moeders op. Het was volle maan en een beetje mistig en onheilspellende geluiden uit de i-phones maakten het noch spannender. Het was een zeer geslaagde activiteit die eindigde met een broodje knakworst en een drankje bij de kantine van RKHBS.
 
   

Herkennen jullie meester Ralf, juf Nicole, stagiaire Lars, juf Leonie, juf Sarah en juf Barbara?

Afsluiting kinderboekenweek

Vrijdag voor de herfstvakantie was de afsluiting van de kinderboekenweek. De kinderen van groep 7/8 lazen een prentenboek voor aan de kinderen van groep 1/2. Het is een prachtig gezicht om overal in de school de kinderen bij elkaar te zien zitten en te genieten van het lezen of voorlezen. Complimenten de kleintjes en de grote kinderen die met zoveel zorg en aandacht met elkaar omgaan.
 
             

Het laatste uur liepen de kinderen per groep rond door de school om elkaars werk in de vorm van een tentoonstelling te bekijken. Er hingen spookjes, lichaamsdelen op sterk water, griezelhuizen, spannende verhalen, kijkdozen en heel wat geknutselde monsters en geraamten. En nu genieten van een weekje herfstvakantie. De weersvoorspellingen zijn gelukkig goed:)
 
             


Voorleeswedstrijd

Op donderdag 12 oktober hielden we in de grote hal onze jaarlijkse voorleeswedstrijd. In de klas worden eerst de voorronden gehouden tussen de kinderen die zich daarvoor hebben opgegeven. Iedere klasse winnaar doet mee aan de Finale van de Tovercirkel. De winnaar hiervan mag meedoen aan de volgende ronde in Schunck* glaspaleis. Dit jaar waren er weer mooie verhalen bij. De favoriete schrijver was Dolf Verroen. De winnaar dit jaar was na een goed overleg tussen de jury: Brechtje Bulang. Proficiat meid en heel veel succes bij de volgende ronde.
 

    
 
   


 

 

 
 

Heren......Volgend jaar zijn jullie er weer bij!

Opening kinderboekenweek

Woensdag 4 oktober vond de opening van de kinderboekenweek plaats. Het thema dit jaar is "griezelig eng" en daar wist iedereen wel raad mee. Juf Manon en juf Filomena zorgden voor een korte inleiding in de hal en vertelden wat we zoal zouden gaan doen de komende 10 dagen.
 
                De eerste schooldag

Maandag 28 augustus stond weer iedereen klaar om te beginnen na 6 weken zomervakantie. Met een lekker kleurtje verscheen iedereen weer met goede zin. Voor de kleine pauze komen we altijd even samen in de aula om kennis te maken met de nieuwe leerkrachten of kinderen.berichten van vorig schooljaar 

Zonnebloemen resultaat
Met het lentefeest hebben we allemaal een zonnebloem gezaaid. Meagen van groep 2 laat die hier zien hoe groot die van haar al is geworden. Geweldig!!! En wat leuk dat je eraan gedacht hebt foto's door te sturen.

 

Musical groep 8

Maandag 10 juli speelden de kinderen van groep 8 de musical "Jackpot". Na maanden oefenen en zelf het decor bouwen was het dan eindelijk zover. Om half elf keken de kinderen van groep 1 t/m 7 naar de leuke musical. Het kwam al meteen heel goed uit de verf. 's Avonds was het optreden voor de ouders en verdere familieleden, en dat was helemaal geweldig. De twaalf kinderen stonden er! Luid en duidelijk werden de liedjes gezongen. Er waren echt een paar natuurtalenten bij. Iedereen gefeliciteerd met dit prachtige eindresultaat. Een extra woord van dank aan Geert-Jan, Ivon en Suzan voor de begeleiding en energie die erin is gestoken. Het was Top!
 
     

Meer foto's staan in het fotoalbum.


Nieuwe speelhuisje

Woensdag 5 juli was het dan eindelijk zover. Na 23 jaar van het oude speeltoestel te hebben genoten hebben we er afscheid van genomen en het nieuwe speeltoestel officieel in gebruik genomen. De oudste en de jongste leerling van de school gleden samen als eerste naar beneden. We zullen er vast veel plezier aan beleven.
 
     


Engelse middag

Vrijdag 23 juni vond de derde en laatste Engelse middag van dit jaar plssts. Het thema was dit keer: "cowboys en indianen". Op de grasvelden achter de school stond een sport- en spellencircuit klaar waar de kinderen in gemengde groepjes konden speerwerpen, pijl- en boog schieten, hoefijzer gooien, wie ben ik, kruiwagen met hooi race, buffalo prik, bierpul schuiven enz. Ouders en leerkrachten begeleiden in het Engels de groepjes. It was a nice afternoon. Thnx to miss Suzan for the organisation.
 
        
 

Badjesdag

De thermometer gaf deze week 35 graden aan. Tijd voor verkoeling en dat kon op donderdag 22 juni. Op het kleine plein stonden de badjes gevuld met water klaar. Eerst de kleuters en daarna oplopend t/m groep 8 de andere kinderen. Iedere groep kwam ongeveer een half uur aan de beurt. Het was en blijft een heerlijk spettermoment.
 
   
 
 

schoolkamp groep 8 in Wijlre


Van 7 t/m 9 juni gingen de groepen 8 van beide locaties op schoolkamp naar het Leienhoes in Wijlre.
De kinderen werden op woensdag door enkele ouders naar Valkenburg gebracht waar ze 30 minuten binnen een bepaald gebied op zoek gingen naar 26 snapshatfoto's van leerkrachten die her en der hingen. Op iedere foto stond een nummer en letter die samen een zin vormden. Daarna liepen we naar de Valkenier waar we tot 16 uur bleven. Vandaaruit liepen we naar een parkeerplaats even buiten Valkenburg vanwaar we naar Wijlre werden gependeld. Na het eten was er nog een speurtocht door de omgeving en was iedereen blij dat hij naar bed mocht.
 
   

Donderdag versierden we na het ontbijt een t-shirt met een eigen bedacht groepslogo. De Tigergirls hadden zelf van thuis al een plaatje meegenomen. Daarna liepen we naar het bos voor het smokkelspel.
's Middags speelden wie zin had slagbal tegen de leerkrachten en stagiaires. Het ging heel gelijk op en dachten we eerst nog: we gunnen ze een puntje, sloeg al snel om in: maar verliezen willen we ook niet.
Het avondeten was een keus uit zelf een pizza maken, frikandel grillen, pantosti maken en banaan met chocolade. Om half 9 startte de disco met onze vaste dj Pepijn. Meester Guido kwam ook nog even met zijn kinderen op bezoek.
 
   

Vrijdag was alweer de laatste dag. Normaal lopen we naar Gulpen maar vanwege de hevige regen werd er weer gependeld. In het zwembad werden de laatste euro's opgemaakt en amuseerde iedereen zich prima.
Al met al weer een relaxed en gezellig kamp. Allemaal bedankt voor de bijdrage hieraan!

De rest van de foto's staan in het fotoalbum.

Schoolreisje 12 mei naar Toverland


Vrijdag 12 mei bezochten de groepen 3 t/m 7 van beide locatie het attractiepark Toverland in Sevenum. De omstandigheden konden niet beter. Ongeveer 20 graden en afwisselend zon en licht bewolkt. De kinderen hebben genoten en ook de leerkrachten waren blij dat de dag gezellig en veilig verlopen is. Ieder jaar zijn er weer nieuwe attracties bij. De foto's zeggen genoeg! Meer foto's vindt u in het fotoalbum.
 
        
     
 

Koningsspelen 21 april


Dit jaar hebben we niet met groep 1 t/m 8 de koningsspelen/sportdag bij RKHBS.
De groepen 1 t/m 4 bijven in en om de school. Daar is een heel spellencircuit opgezet. De kinderen krijgen ook nog een gezonde lunch aangeboden.
De groepen 5 t/m 8 gaan wel weer naar de velden van RKHBS maar daar is een sportdag georganiseerd door Decatlon en studenten van de Cios opleiding. Er waren 5 scholen die meededen.
De spellen duurden 15 minuten en daarna was er 5 minuten om te wisselen. De spellen hadden opeens een oranje tintje. Koningstrefbal, koningsbal, bescherm de koning, prinsessenvoetbal enz. De kinderen hebben zich prima geamuseerd en sportief gespeeld. het was zeker voor herhaling vatbaar! Enige minpunt was het steenkoude weer, Maar daar hadden alleen de groepsbegeleiders last van.
 
     

meer foto's staan in het fotoalbum
 

Lentefeest


Vrijdag 14 april vierden we het lentefeest. De kinderen hadden maar tot 12 uur school. Ze mochten spelletjes meenemen van thuis. 's Ochtends was er in iedere klas een eier-tietsj wedstrijd. De winnaars namen deel aan de finale in de grote aula. Robin (groep 6) wist Rafael (groep 4) te verslaan en ging er met de prijs, een chocolade paashaas, vandoor.
De kinderen kregen nog een ijsje en nu maar wachten op de paashaas.
 
        
 

Bezoek aan Roda jc


Donderdag 13 april brachten de kinderen van groep 7/8 een bezoekje aan Roda jc. Het was de prijs die we gewonnen hadden door twee weken met de stappenteller te lopen en de grootste afstand gehaald te hebben.
Het eerste bezoekje viel in he water door een fout, maar dat is vandaag ruimschoots goed gemaakt!
We werden om 8.45 opgehaald door de bus.  Deze bracht ons naar het Parkstadstadion. Daar namen we samen met basisschoolde Regenboog deel aan drie verschillende "workshops" over Pesten en Respect (door Virenze) Voeding en Bewegen (door voedingscoach Ad Mostard) en geld (Rabobank)
gevolgd door een gezonde lunch. Daarna het hoogtepunt van de dag:meet en greet met 3 Roda spelers. Handtekeningen uitdelen en selfies werden gemaakt. De kinderen glunderden van oor tot oor. Na de lunch gingen we het veld op waar een training en wedstrijd onderling volgden. Om 14.15 werden weer opgehaald door de bus. Het was een top dag!
 

  
 
 
 
 

  
 
 
 
 
 

Schoolvoetbaltoernooi 29 maart


Precies een week later is er weer een toernooi. Dit keer het schoolvoetbaltoernooi dat door de KNVB, de gemeente en de plaatselijke voetbalvereniging wordt georganiseerd. De voorronde was eigenlijk al in oktober, maar vanwege de storm niet doorgegaan.
We speelden mee met een jongensteam met spelers uit groep 6 t/m 8.
De coaches Luc en Jeroen maakten samen met de kinderen de opstelling en gaven tips. We wonnen één wedstrijd van Windekind. Misschien kwam het mede doordat juf Kitty aan de zijlijn stond.  De anderen helaas niet. Maar het was een leuke en sportieve middag.
 
 
 

Straatvoetbaltoernooi


Woensdag 22 maart streden de kinderen van Tarcisius, Windekind, Martinus en de Tovercirkel BW om de eerste prijs bij de voorrondes van het straatvoetbaltoernooi dat georganiseerd wordt door Alcander en de KNVB.

Bij het toernooi spelen de kinderen wedstrijden van 10 minuten 4 tegen 4 spelers. We hadden dit jaar 3 teams in de D categorie.
Het jongensteam van groep 8 met Milan, Sjors, Jamal, Lenn en Santino
Het jongensteam van groep 7 met Lucas, Sam, Tom en Sem
Het meisjes team van groep 8 met Nicky en meisjes van de Vullingsweg die gelukkig invielen.

De kinderen speelden eerst 4 of 5 wedstrijden in de poule. De jongens van groep 8 waren eerste in de poule en speelden de finale tegen de jongens van Tarcisius,eerste van de andere poule. Het was een prachtige wedstrijd om te zien van een topklassen niveau. Helaas voor onze jongens ging Tarcisius er met de eerste prijs vandoor en werden wij tweede. Niets om je voor te schamen!
De jongens van groep 7 hadden het zwaar in de poule. Zij moesten vaak tegen het eerste team van de andere scholen en dat was een verloren race. Maar ze hebben niet de moed opgegeven, al waren er wat pep-talks voor nodig. Knap hoor!
De meisjes hebben hele leuke wedstrijden gespeeld en werden tweede in de poule.
Bedankt allemaal voor de inzet. Extra bedankje voor onze coaches; de vaders van Jamal en Lucas en de moeder van Nicky.
 
     

 


Carnaval


Vrijdag 23 februari vierden we samen het carnavalsfeest. Het programma begon met het uitroepen en instaleren van de nieuwe prins en prinses van de Tovercirkel. Onze "oude" prins Lucas en prinses Nicky traden af en onder de grote hoed kwamen prins Kris en prinses Ava te voorschijn die in 2017 de scepter zwaaien.
Bij afwezigheid van onze vaste presentatrice juf Anouk (privé-carnavalsverplichtingen) nam juf Suzan het over.
Het Rotterdamse accent mocht de Limburgse pret niet drukken.
Voor en na de kleine pauze waren er gevarieerde optredens: dansjes, moppen, liedjes enz. Kinderen mochten zich zelf of met meerderen opgeven. Gelukkig werkte het weer mee en konden we tussendoor genieten van een lekker lentezonnetje.
 
  

's Middags kwam de jeugdprins van Heerlen en de grote prins van Heerlen op bezoek. Samen met de jeugdraad van 11 en het Winkbulle-ballet gaven ze een wervelende show weg. Na het uitwisselen van diverse ordes kregen we de groepsoptredens van de kleuters en groep 3/4. Zij bereiden samen met de juf iets voor. Tussendoor draaide onze (oud) dj meester Jan gezellige carnavalshits.
Ook dit jaar zongen we weer een eigengemaakte carnavalsslager van onze muziek-vader Frans Roovers met als titel:'d'r Ezel en d'r Wink dat kint toch jikker Kink"

Om 14.00 uur was de school uit en begon de vakantie. Morgen loopt een groep van de Tovercirkel mee in de Heerlense kinderoptocht.

 
Engelse middag
 
Vrijdag 3 februari vond de 2e Engelse middag van dit schooljaar plaats. Het thema was Londen. We maakten met groep 5 t/m 8 een plattegrond van de stad. De kinderen werden in groepjes van 4 tot 6 kinderen ingedeeld en mochten een envelop met een opdracht trekken. Samen met een ouder of stagiaire maakten ze een schets en materialenlijstje. In de grote aula stonden de benodigdheden (lijm, scharen, papier, karton, klei, verf, kwasten, stiften enz.) klaar. Het is de bedoeling dat de ouders Engels tegen de kinderen praten en hen stimuleren dat ook zoveel mogelijk te doen. Het resultaat naar 1,5 uur was "Amazing". In de hal is de maquette te bewonderen.
 
 
 
 
 

 

Winterfeest 2016


Vrijdag 23 december vierden we samen met de hele school het Winterfeest.
De kinderen waren allemaal ingedeeld in gemengde groepen van groep 1 t/m 8.
Het thema was vriendschap. Eerder die week hadden ze allemaal een placemat gemaakt voor een kind uit hun winterfeestgroepje. Eerst waren ze gaan vragen aan het kind waar hij van hield, zodat het een hele persoonlijke placemat werd.

Super om te zien hoe iedereen extra zijn best deed voor een ander. Ook schreven ze een vriendjesbrief die in de brievenbus in de hal kwam en iedere pauze bezorgd werd bij het juiste kind. Wat leuk om nog eens ouderwets een brief te krijgen.

Op de dag zelf begonnen we met een kerstontbijt. Daarna waren er 4 workschops van ongeveer 30 minuten. In de lokalen en de hal werden: yoga, knutselen, muziek, spel, drama, film en nog veel meer activiteiten verzorgd. Met heel veel dank aan het enorme aantal ouders wat die dag kwam helpen.
We sloten de dag gezamenlijk af in de aula met enkele muziek- en dansoptredens van de kinderen. Ook kwam er een mevrouw namens de stichting "de vrolijkheid"om de verkleedkleding die we verzameld hadden voor de kinderen van het AZC in ontvangst te nemen.
Het was een dag om het veel plezier en trots op terug te kijken.