404

Het laatste jaar dat wij carnaval mogen vieren op het Bernardinus college. De afgelopen weken hebben alle groepen flink liggen “friekelen”. En waren onze werkjes te bewonderen in verschillende etalages in Heerlen centrum. Er was een tekenwedstrijd voor groep 3 en 4. Groep 5 mocht naar de optochthal om alle carnavalswagens te bewonderen, groep 6 maakte ene bezoek aan de Schelmentoren en groep 7 speelde een spel in de klas. Met dank aan de Winkbülle die dit voor ons mogelijk maakte.
En toen.. was het carnaval op school. In de klassen werd een modeshow gehouden om alle prachtige kostuums te bewonderen. In het auditorium mochten wij kijken naar optredens van de verschillende groepen. Daarnaast kregen wij ook nog bezoek van jeugdprins Youri en het bloemenmeisje Elin. Springen en Hossen was het motto, dit hebben wij dan ook volop gedaan. De bovenbouw speelde nog een carnavalsbingo waarbij ze goed moesten luisteren naar verschillende carnavalsnummers en natuurlijk waren er ook leuke prijsje te winnen. Het was een leuke en gekke dag. Alaaf!!

Vrijdag 10 februari liepen 60 kinderen, ouders en leekrachten van de Tovercirkel BW mee in de kinderoptocht in Heerlen. Een paar weken werd er in de avonduren en woensdagmidagen geknutselt aan de pakjes, atributen en kleine kar met als thema; “Vier sjoenkele op d’r Heëlesje Wink!”. Het was heel gezellig en we wonnen de eerste prijs! Er werd ook nog “gefriekeld” (geknutseld) in verschillende klassen om de etalages in de stad in carnavalssfeer te brengen. Groep 3/4a ging er met de prijs vandoor. Allemaal hartelijk bedankt voor de inzet en gezelligheid.

Het was weer zo ver.. de gekke kapseldag.
Wat hebben wij weer prachtige creaties gezien!
Van dweilen tot cakejes. Maar ook al die mooie kleuren mogen wij niet vergeten.
Wat zagen jullie er mooi uit!
Nu zijn jullie vast benieuwd wat wij allemaal hebben mogen bewonderen. Hieronder een kleine impressie:

Twee weken kerstvakantie met helaas veel regen. Dag één van het nieuwe schooljaar en wat zien we buiten.. juist sneeuw. Het grasveld lekker vol. Daar moeten wij natuurlijk meteen gebruik van maken. Wij hebben heerlijk in de sneeuw gespeeld en er zijn allerlei mooie kunstwerken ontstaan!


Vrijdag was ons jaarlijkse winterfeest. We zijn gestart met een gezellig ontbijt in iedere klas. De tafels mooi gedekt en natuurlijk allemaal lekkere dingen die iedereen van thuis had meegenomen. Daarna werden er in de klassen spelletjes gespeeld, kerstbingo, kleuren enz. Er was nog genoeg ontbijt over om te lunchen. In de hal kwamen we samen om samen ons schoollied : “het kerstfeest kan beginnen” samen te zingen. Groep 7 vertelde dat ze kerstkaarten die we eerder die week gemaakt hadden naar het verpleeghuis hadden gebracht. Daar waren de mensen heel blij mee. We hebben het eten dat over was ’s middags naar het Leger des Heils gebracht. Ook die waren er blij mee. En nu gaan we genieten van 2 weken kerstvakantie.

Voor het Sophia Kinderziekenhuis in Welten hebben wij een lichtjesoptocht georganiseerd. Zowel de Benzenraderweg als de Vullingsweg zijn mee gelopen. Zo’n 250 deelnemers mochten wij die avond begroeten. Met al onze prachtige lampjes zijn wij gezamenlijk een heerlijke route door Welten gelopen. In de klassen zijn de kinderen druk bezig geweest met het maken van lampionnen. Daarnaast hebben wij met zijn allen geld verzamelt voor het Sophia Kinderziekenhuis https://www.lichtjessophia.nl/. We hebben een mooie bedrag van €542,50 met zijn allen opgehaald. Daar zal het ziekenhuis zeker blij mee zijn. Bedankt voor de talrijke donaties en de gezellige avond!

Bezoek van de Sint aan De Tovercirkel

Vrijdag 5 december was het dan eindelijk zover: de Sint en zijn Piet brachten een bezoek aan De Tovercirkel op het Bernardinus College.

’s Morgens bij de bussen van de onderbouw waren we allemaal heel verbaasd: daar was Piet en hij had een verhuisdoos bij zich. Hij zei dat hij met de bus mee wilde, omdat hij moest gaan inpakken voor de verhuizing. En Sint die was er niet bij, die was hij kwijtgeraakt. Hij zat in een kar die Sint trok met zijn paard en die kar was losgeraakt. Daarom was Piet alleen. De juffen en de kinderen zeiden natuurlijk allemaal, dat Piet zich vergiste. We gaan nog niet verhuizen, pas volgend jaar.

We lieten Piet toch maar meegaan met de kleuterbus naar school, hij bleef maar zeggen dat hij wilde inpakken. Hij was echt helemaal in de war. We noemden hem dan ook de Warhoofdpiet.

Op school aangekomen, werd er bij de kleuters en in groep 3 en 4 op de deur gebonkt. Het was Piet, die zei dat Sint eraan kwam. We gingen allemaal in een mooie erehaag staan beneden in de gang, maar toen kwam Warhoofdpiet verkleed als Sinterklaas er aan. Hij beweerde bij hoog en bij laag dat hij Sinterklaas was. Juf Ernestine presenteerde het allemaal en sprak Piet toe. Op dat moment kwam de echte Sint eraan, die natuurlijk heel verbaasd was, dat Piet zich als Sint had verkleed. Gelukkig was de Sint niet boos en was alles weer opgelost. We zongen en dansten een mooi welkomstlied voor de Sint en zijn Warhoofdpiet.

Daarna gingen Sint en Piet de klassen rond en kregen de kinderen van de onderbouw allemaal een mooi cadeautje. Er werd gezongen en gedanst voor de Sint en in de bovenbouw waren er mooie surprises gemaakt. Natuurlijk kregen alle kinderen ook een hand vol strooigoed. Het was een hele geslaagde en gezellige dag.

Het thema van dit jaar was bij mij thuis. In de bovenbouw hebben wij per groep een voorleeswedstrijd gehad, waarbij in iedere groep een voorleeskampioen werd gekozen. De kinderen maakten gedichten en de kleuters hebben zelfs een eigen boekje gemaakt. We mochten al deze prachtige creaties gaan bewonderen en het was net een echte tentoonstelling hier op Bernardinus. Als afsluiter hebben wij samen gedanst op kinderen voor kinderen. De kinderen van groep 7 en 8 hebben met de andere groepen goed voor dit dansje geoefend. Dank hiervoor toppers!

Donderdag 12 oktober kwamen we in de hal bij elkaar voor de finale van de voorleeswedstrijd. In iedere klas waren er voorrondes geweest waar steeds een klassenfinalist uit kwam. De winnaars van groep 3 t/m 8 lazen om de beurt een klein stuk voor uit hun gekozen boek. Heel knap om op het podium in de voorleesfauteuil te gaan zitten en voor zoveel luisteraars te lezen. Heel goed gedaan allemaal. Het was een close finish maar de winnaar dit jaar is Mick Winckelman uit groep 8. Hij mag door naar de volgende ronde in Schunck* glaspaleis.

Beste lezer, 

Heb je het al gespot? Wij hebben een nieuwe website! Wij zijn er erg blij mee. 

Veilige websites 

Waarom we een nieuwe website hebben? Net als onderwijsstichting MOVARE vinden wij het belangrijk om  zo’n veilig mogelijke website te hebben. Samen met een ICT-specialist hebben we daarom deze nieuwe website ontwikkeld. 

Nieuw uiterlijk 

Daarbij hoorde ook een nieuw ‘gezicht’ voor onze website. We zijn voor het uiterlijk van deze website zo dicht mogelijk bij de eigen kernwaarden en identiteit  van onze school gebleven.  Dat zie je ook terug in het design. 

Wij hopen natuurlijk dat jullie onze verbeterde website net zo leuk vinden als wij. 

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details